Word - Excell prebacivanje dokumenta

poruka: 4
|
čitano: 17.817
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Word - Excell prebacivanje dokumenta

Ovako radi se o kako je vec navedeno prebacivanju dokumenta iz worda u excell. Znaci taj se dokument sastoji od teksta, tablica i slika. pr prebacivanju u excell gotovo se sve prebaci, ali nista nije u osnovnom oblike, vec sve razbacano i nemoguce (barem meni) prebaciti u nekakav prvobitni izgled. Probao sam razne programe, cak i prebaciti u pdf pa onda u .xls ali nikako ne uspijeva. Uspio sam prebaciti (oznacim cijeli tekst>pritisnem'copy to clipboard'> u excellu paste special) i tako ga uspije prebaciti stvarno kako izgleda u wordu, moze se pisati po tablicama, ali ne prepoznaje formule za racunske operacije(ugl. kao u obliku slike). znam da su to dva razlicita programa ali potrebno mi je za posao jer ima oko 150 stranica u kojima se dijeli, mnozi, zbraja, oduzima i ostalo, tako da bi bilo puno lakse, preciznije brze upisivati rezultate, nego sve zbrajati rucno. Unaprijed hvala!!

Pozdrav!!

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Word - Excell prebacivanje dokumenta

Morati ćeš platiti nekoga. Nema jednostavnog načina. 

17 godina
neaktivan
Kekin kaže...

Ovako radi se o kako je vec navedeno prebacivanju dokumenta iz worda u excell. Znaci taj se dokument sastoji od teksta, tablica i slika. pr prebacivanju u excell gotovo se sve prebaci, ali nista nije u osnovnom oblike, vec sve razbacano i nemoguce (barem meni) prebaciti u nekakav prvobitni izgled. Probao sam razne programe, cak i prebaciti u pdf pa onda u .xls ali nikako ne uspijeva. Uspio sam prebaciti (oznacim cijeli tekst>pritisnem'copy to clipboard'> u excellu paste special) i tako ga uspije prebaciti stvarno kako izgleda u wordu, moze se pisati po tablicama, ali ne prepoznaje formule za racunske operacije(ugl. kao u obliku slike). znam da su to dva razlicita programa ali potrebno mi je za posao jer ima oko 150 stranica u kojima se dijeli, mnozi, zbraja, oduzima i ostalo, tako da bi bilo puno lakse, preciznije brze upisivati rezultate, nego sve zbrajati rucno. Unaprijed hvala!!

Pozdrav!!

nekako mi se čini da je cijeli koncept u startu krivo krenuo.

Excel NIJE za te velike tekstualne dokumente. Za to imaš Word.

Excel je tablični kalkulator i kao takav je najbolji na tržištu.

U njemu NIKADA tekst nečeš oblikovati toliko dobro i jednostavno kao u Wordu.

Moj savjet je da tekst ostaviš u Wordu, a samo tablice prebaciš u Excel te ih "linkaš" u Word.

16 godina
neaktivan

Upravo tako. A tablice koje sad imaš u Word-u prebaciti ćeš tako da najprije ih kopiraš u notepad i sačuvaš u txt formatu, te potom u excelu ideš na Data - Insert - From Text i onda poselektiraš i odrediš oblikovanje. I kad si to napravio onda ih samo "linkaš" u Word.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice