Tutorijal za povezivanje Excela i Accessa?

poruka: 4
|
čitano: 4.620
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Access i Excel

Pozdrav,

naime evo zabavljam se malo s ovim programima pa sam si izradio "trogivnu", a zanima me slijedeće:

Da li postoji tutorial na netu kako izraditi bazu podataka koja bi sadržavala proizvode (ID, Ime, Cijena za got, cijena za kart i sl.)

i onda da se nekako poveže sa excelom. Znači u excelu imam posebni red koji bi se zvao ID i kako ja upisujem id on ga pretraži u bazi i ispiše sve podatke.

Valjda ste me skužili :)

Mala moja dajem ti na znanje, sila masi daje ubrzanje. Dvije ploče, jedan izloator, mala moja to je kondenzator :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Access i Excel

Imaš northwind sample bazu podataka (upravo što ti tražiš), dolazi ti s accessom. Ako ne mozes naci probaj otvoriti help i upisati northwind.

Excell i Access se ne povezuju na takav način, tj. uglavnom se uopce ne povezuju ali mozes eksportati sadrzaj tablica iz

baze u spreadsheet te importati spreadsheete u bazu. 

Za prikaz podataka u Accessu mozes koristiti reporte a za unos izradivati forme. A tutorijale za SQL i sve sto ide uz to ima citavo

more preko googla. Mozda nebi bilo loše da si skineš ili kupiš jednu od onih knjiga tipa SQL/baze podataka za neznalice jer idu korak po korak 

i trude se objasniti koncept iza svega toga.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Access i Excel
drnde kaže...

Imaš northwind sample bazu podataka (upravo što ti tražiš), dolazi ti s accessom. Ako ne mozes naci probaj otvoriti help i upisati northwind.

Excell i Access se ne povezuju na takav način, tj. uglavnom se uopce ne povezuju ali mozes eksportati sadrzaj tablica iz

baze u spreadsheet te importati spreadsheete u bazu.

Za prikaz podataka u Accessu mozes koristiti reporte a za unos izradivati forme. A tutorijale za SQL i sve sto ide uz to ima citavo

more preko googla. Mozda nebi bilo loše da si skineš ili kupiš  jednu od onih knjiga tipa SQL/baze podataka za neznalice jer idu korak po korak

i trude se objasniti koncept iza svega toga.

Puno hvala :) Naći ću ja već na googleu...

edit: da ne znaš kako se zovve northwind na hrvatskom ako ima prijevod?

edit2: nevermind našao sam pod northwind 2007 :)

Mala moja dajem ti na znanje, sila masi daje ubrzanje. Dvije ploče, jedan izloator, mala moja to je kondenzator :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 22:36 (xDinichx).
16 godina
neaktivan
Re: Access i Excel
xDinichx kaže...
   Puno hvala :) Naći ću ja već na googleu

Pogledaj ovdjeza Bazu podataka u Accessu

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice