Pitanje je da li mogu kad skeniram neke dokumente(24 stranice imaju) da to nekako prebacim u pdf al da ne moram pisat u pdf - u ???Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne znam tačno koji software koristiš za skeniranje ali obično imaš opciju u koji format želiš spremiti. Obično je tu PDF, i treba da odabereš multiple pages i zatim skeniraš jednu po jednu stranicu. Kada si sve skenirao ideš finish i snimiš PDF fajl. Nećeš moći pretraživati tekst u PDF-u. Ako želiš tekst moraš koristiti neki OCR software.
Software?Koristim hp scanning :D
Abby Finereader.
imas za skinuti "one" verzije i rade super.
jedan od najboljih programa s kojima sam uspio ikad raditi. puno mi je pomogao.
Imaš program Pdf24 koji je besplatan. To ti je sve što trebaš za rad s PDF dokumentima za amatersko povremeno korištenje. Možeš više pdf dokumenata spojiti u jedan ili jedan pdf razdijeliti na više komada, pretvarati word dokumente u pdf itd... Za rad će ti trebati malo privikavanja pa pročitaj upute koje nađeš na njihovoj stranici.
Ali da ti pomognem da ne lutaš. Za pretvaranje slika u pdf napravi ovako (može se razlikovati od OS-a do OS-a, ja koristim Win 7):
- Odskeniraš slike (npr u .jpg formatu)
- posložiš po redu u mapi (najbolje po brojevima, npr: 01.jpg, 02.jpg...)
- selektiraš sve slike i desnom tipkom pritisneš "Ispis" (Print)
- U izborniku pisača odabereš "PDF24" i odabereš slijedeće postavke: veličina papira A4, makneš kvačicu s "prilagodi sliku okviru" i u mogućnostima odeš na svojstva pisača gdje odabereš "okomito"
- Pritisni Ispis i nakon kratkog vremena ti se pojavi ekran PDF Assistent
- Pritisni Edit PDF nakon čega ti se otvori PDF24 Editor u čijem desnom prozoru imaš posložene slike koje želiš u PDF-u. Tu dodatno možeš posložiti slike ako nisu po redu.
- Pritisni ikonicu "Save" gore desno u prozoru gdje su slike.
I to je sve. Detaljnije ne mogu opisati.
Imaš program Pdf24 koji je besplatan. To ti je sve što trebaš za rad s PDF dokumentima za amatersko povremeno korištenje. Možeš više pdf dokumenata spojiti u jedan ili jedan pdf razdijeliti na više komada, pretvarati word dokumente u pdf itd... Za rad će ti trebati malo privikavanja pa pročitaj upute koje nađeš na njihovoj stranici.
Ali da ti pomognem da ne lutaš. Za pretvaranje slika u pdf napravi ovako (može se razlikovati od OS-a do OS-a, ja koristim Win 7):
- Odskeniraš slike (npr u .jpg formatu)
- posložiš po redu u mapi (najbolje po brojevima, npr: 01.jpg, 02.jpg...)
- selektiraš sve slike i desnom tipkom pritisneš "Ispis" (Print)
- U izborniku pisača odabereš "PDF24" i odabereš slijedeće postavke: veličina papira A4, makneš kvačicu s "prilagodi sliku okviru" i u mogućnostima odeš na svojstva pisača gdje odabereš "okomito"
- Pritisni Ispis i nakon kratkog vremena ti se pojavi ekran PDF Assistent
- Pritisni Edit PDF nakon čega ti se otvori PDF24 Editor u čijem desnom prozoru imaš posložene slike koje želiš u PDF-u. Tu dodatno možeš posložiti slike ako nisu po redu.
- Pritisni ikonicu "Save" gore desno u prozoru gdje su slike.
I to je sve. Detaljnije ne mogu opisati.
Hvala pokusacu i abby pa onda to ako mi se onaj ne bude dopao
Imam jedno pitanje da li mogu sa verzije 9 nadogradit na 10 a da ponovo ne unosim key...Jer mi sad radi onaj key od 9 sto je bio na bugu jednom.
Probaj. Uvijek mozes vratiti 9 nazad sa tim keyom.
Pozdrav,
često (zbog posla) obavljam ovakvu radnju,
scan dokumenta u pdf
Pitanje:
Zar uz HP scaner nisi dobio software?
Abbyy Fine Reader služi kako bi scan-irane dokumente
prebacili u oblik lagan za editiranje kao npr
word ili excel,
također scan-irane dokumente možeš snimiti i kao pdf dokument.
Ako sam dobro shvatio želiš scan-irati dokumente u pdf ili?
Uz same Windowse bi trebao imati Microsoft Office Document imaging za elementarno scan-iranje.
Također postoje i free alati kao npr: