Npr. Imam u ćeliji C6:
Ana M. Lulić 4
Kako da izvučem samo broj (ovo 4), a da formula radi i kad se ime promijeni i kad broj postane dvoznamenkast...?
Npr. Imam u ćeliji C6:
Ana M. Lulić 4
Kako da izvučem samo broj (ovo 4), a da formula radi i kad se ime promijeni i kad broj postane dvoznamenkast...?
Da li imaš hrpu adresa u recimo stupcu A pa trebaš odvojiti brojeve ili se podaci mijenjaju u točno određenom cell-u a populira se na više mjesta?
Ako je prvo u pitanju onda možeš sa opcijom Data > Text to colums > delimited ili fixed
Podaci se stalno osvježavaju i mijenjaju u jednoj ćeliji iz koje izvlačim ovo ime sa brojem u novu ćeliju.
Sad bi iz toga imena trebao izvući samo broj...
Ime i broj će se slijedećim osvježavanjem opet izmijeniti (ime se može sastojati od jedne, dvije ili tri riječi odvojene razmacima, a broj može biti jedno i dvoznamenkast).
Da bude jasnije - u ćeliji C6 može biti:
Ana M. Lulić 4
Mirko 6
Marija Brc 87
M G Abc 3
....itd.
Kako da sad izvučem samo broj?
Evo izvoli :)
http://office.microsoft.com/en-us/excel-help/extracting-numbers-from-alphanumeric-strings-HA001154901.aspx
Hvala ;)
Evo da ne otvaram novu temu...
Je li moguće da mi na na radnom listu ABC izbaci obavijest (u obliku riječi, broja, nije bitno..) u ćeliji B2 ako na radnom listu C postoji riječ Greška?
Probao sam sa match, lookup, find... ali nikako da mi uspije.
Znači nešto slično ovome: =LOOKUP("Greška";C!1:1048576;"Postoji greška")
=IF('C'!B2="Greška","Pozor - B2 Greška","OK")
Edit:
Sorry, pogrešno sam skužio da provjeravaš jedno polje, sad vidim je u pitanju određeni range, u tom slučaju:
=IF(COUNTIF('C'!B2:B49,"Greška"),"Yes","No")
Sheet "C"
Range je proizvoljan - u ovom slučaju od B2 do B49
Yes - No tekst po izboru
Bok, imam još jedno pitanje.
Je li moguća nekakva fukcija koja bi vraćala drugu najveću vrijednost u nekom rasponu?
fukcija koja bi vraćala drugu najveću vrijednost u nekom rasponu?
Ako je raspon podataka od A1 do A10
=LARGE(A1:A10;2)
btw: Vidi ovaj link
To je to, hvala
Neznam kako to nisam uspio naći...