Pitanje u u vezi grafikona u Excelu

poruka: 5
|
čitano: 2.862
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pitanje je vjerovatno jednostavno za experte u Excelu,samo se nadam da cu moci objasniti.

Kako napraviti grafikon koji vizualno JASNO prikazuje nekakvu krivulju?

Naime,rijec je o sitnim vrijednostima koje variraju između 3010 do 3020 (necega).Kada radim grafikon koji sadrzi podatke,recimo dužine boja crvena 3010,Zelena 3012,zuta 3015,siva 3020...Dobijem jasnu krivulju koja varira između 3010 i 3020 i KOJA JE OKOM VIDLJIVA!(u ovom slucaju rijec je o ukupno 4 boje)

No meni treba spektar boja 14 komada(ukupno) i to blago reci da ne lici na nista,samo krivulja koja je,kada ju okom gledamo RAVNA i ne vidi se jasna krivulja!

Znaci kako ubaciti u grafikon 14 boja sa sitnim vrijednostima,a da ono okom se jasno vidi?

Znaci nesta kao ZOOM Grafikona!

Nadam se da ste skuzili!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pitanje u u vezi grafikona u Excelu
Milka30 kaže...

Pitanje je vjerovatno jednostavno za experte u Excelu,samo se nadam da cu moci objasniti.

Kako napraviti grafikon koji vizualno JASNO prikazuje nekakvu krivulju?

Naime,rijec je o sitnim vrijednostima koje variraju između 3010 do 3020 (necega).Kada radim grafikon koji sadrzi podatke,recimo dužine boja crvena 3010,Zelena 3012,zuta 3015,siva 3020...Dobijem jasnu krivulju koja varira između 3010 i 3020 i KOJA JE OKOM VIDLJIVA!(u ovom slucaju rijec je o ukupno 4 boje)

No meni treba spektar boja 14 komada(ukupno) i to blago reci da ne lici na nista,samo krivulja koja je,kada ju okom gledamo RAVNA i ne vidi se jasna krivulja!

Znaci kako ubaciti u grafikon 14 boja sa sitnim vrijednostima,a da ono okom se jasno vidi?

Znaci nesta kao ZOOM Grafikona!

Nadam se da ste skuzili!

sve vrijednosti u grafikonu mozes prikazati kao logatiram, s time a ti onda niti jedna vrijednost nesmije bi nula ili manja od nule

14 godina
Test user kaže...

sve vrijednosti u grafikonu mozes prikazati kao logatiram, s time a ti onda niti jedna vrijednost nesmije bi nula ili manja od nule

E hebiga,sada si mi sve objasnio!

Logaritme sam u skoli OBAVEZNO izbjegavao,tako da uopce ne kuzim sta si htjeo reci!

I Excel sam daaaavno radio,tako da sam podosta toga zaboravio.{#}

Ma gle one vrijednosti sam naveo kao primjer-zelio sam reci da kada radim manji broj NECEGA sa nekakvim vrijednostima,koje su sitne variraju između (1mm i 9mm ili 1 kg i 9 kg.....),Grafikon se fino vidi,krivulja jasno ocitava vrijednosti.No cim ubacim veci broj necega sa isto takvim vrijednostima,dobijem "stisnuti" grafikon sa  ravnom krivuljom.

14 godina
neaktivan

Nemožemo ovako naoko vidjeti koja ti funkcija treba. Napiši nam tu neku funkciju za izračunavanje i mi ćemo vjerovatno uraditi.

Dafuq I just read?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SaidSikiraX kaže...

Nemožemo ovako naoko vidjeti koja ti funkcija treba. Napiši nam tu neku funkciju za izračunavanje i mi ćemo vjerovatno uraditi.

Ma ucinio sam,isprika sto nisam ovdje postao i time zatvorio raspravu.

Ja FAIL,zaboravio sam napomenuti,da je jedna vrijednost puuuno manja od ostalih 13. time je automatski  sabila grafikon u ravnu crtu.Brisajuci tu vrijednost,dobio sam ono sto sam trazio!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice