PDF reader i editor

poruka: 6
|
čitano: 712
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
PDF reader i editor

Pozdrav,

ima li netko preporuku za neki pouzdani i dobar PDF reader i editor, tj onaj koji omogućuje uređivanje (brisanje i dodavanje stranica, spjanje itd) te za digitalno potpisivanje?

Piratska verzija Adobeovog Acrobata traje neko vrijeme i onda ju nažalost "prokuže". Foxit reader kojeg koristim kao primarni reader u osnovnoj (free) verziji nema mogućnosti uređivanja. Svi ostali programi u besplatnoj verziji su nažalost debelo ispod sa mogućnostima / sučeljem i preglednošću. Probao sam PDF24 i toliko je nepraktičan da sam ga nakon 20 min obrisao iako ima mogućnosti editiranja dokumenata.

Postoji li neki drugi software koji pristojno radi i da neće ubiti novčanik?

Možda neka stranica da kupim serial key za Adobeov software? Ili je jednostavno pretplata na Adobe za 20-tak €/mj najbolja varijanta? 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: PDF reader i editor

Za brisanje i dodavanje, rotaciju i sl. koristim pdfsam. Malo je nespretan (java) program, ali radi sve i solidan je, nemam nekih problema s njim. No nema mogućnost edita teksta na stranici, ako ti to treba.

Za potpisivanje Acrobat Reader, on je besplatan. No to je toliki šit od programa da i ja tražim alternativu s kojom bi se moglo potpisivati. Ako netko ima nešto funkcionalno, samo neka javi.

Jedino što sam našao da ima nekakvu podršku za potpisivanje su Foxit u verziji koja se plaća i Okular. No Okular traži certifikat u pkcs12 formatu, što mi AKD ne da, a Okular ne zna uzeti certifikat s kartice. I tako mi to nije korisno.

Onlyoffice mi može digitalno potpisati certifikatom s kartice, ali to iz nekog razloga ne rafi za pdf-ove, već samo za docx/odt formate (ako se dobro sjećam, bilo je to pred neko vrijeme, kada sam tražio).

Gledam te!
17 godina
PDF reader i editor

PDFgear

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
PDF reader i editor

Probaj Softmaker FlexiPDF (imaš trial). Generalno radi dobro, ali iz nekog razloga mučim se s ocr-om na canonovoj kopirki - nikako ne mogu editirati tekst u skenovima. I u verziji koju ja imam (2022), ne snalazi se u kompliciranim publikacijama (časopisi i slično). PDF dokumenti koji su nastali od Worda i sl. editiraju se bez problema (ako ne očekuješ drastične promjene dokumenta). Osnovne radnje insert pages, delete pages rade odlično. Digitalno potpisivanje isto radi ok (uglavnom s osobnom iskaznicom isprobavao i zbog toga sam ga i kupio). Može se kupiti trajna licenca. Softmaker svako malo ima popuste i akcije pa mu je zapravo redovna cijena oko 40 eura (trenutno 100). Nikako nije bez mana, ali tih 88 kn koliko sam platio verziju 2019 standard i 84 kn upgrade na 2022 pro je sasvim ok.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2025 12:20 (judge9xx).

0 0 hvala 0
17 godina
PDF reader i editor

Sejda PDF

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PDF reader i editor

Evo isproban PDF gear. Koliko sam skužio i dalje se ne može digitalno potpisivati s elektronskom karticom. Šteta, jer ima neke funkcionalnosti kao Acrobat i možda bi mogao služiti kao zamjena, ali ovako otpada. Isto tako nema tako dobro složen sustav slaganja PDF-ova kao Acrobat. Da mogu u windowsima selektirati 3-4 pdf datoteke i desnim klikom iz context menija odabrati naredbu "merge". 

Priroda posla mi je takva da nekad radim duže vrijeme sređivanje i spajanja više različitih PDF-ova u jedan pa mi je dosta bitno da to bude pregledno i smisleno. 

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice