Outlook - brza promjena outgoing servera

poruka: 10
|
čitano: 6.436
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imam sljedeći problem - koristim jedan laptop za privatne i poslovne svrhe, i kod kuće i na poslu. Sve skupa, imam 3 lokacije na kojima moram biti spojen na net, a nesreća je u tome što je svaka od tih lokacija na drugom ISP-u. Dakle, svaki puta moram ručno mijenjati SMTP postavke u Outlooku da bih mogao slati mailove. (da ne spominjem da koristim i 3, ponekad i 4, različita mail accounta)

Pretražio sam pola Interneta u potrazi za jednostavnijim rješenjem - pluginom, VBA skriptom, macroom, ili nečim sličnim, ali nisam ništa našao. Ima li netko od vas rješenje kako lakše promijeniti outgoing servere?

Ako već ne postoji, nudim se kao beta-tester nekome tko odluči takvo nešto isprogramirati, pa s mojom idejom i vašim znanjem možemo napraviti neki freeware i masno se obogatiti! {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 11:00 (izith).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Outlook - brza promjena outgoing servera

Možda da probaš otvoriti neki google acoount i napraviti njega kao outgoing za sve.

Druga je solucija da sve mailove dobivaš na Google - povezivanje s POP3 accountom - to stvarno lijepo radi.
Ja sam bio odani korisnik Outlooka dok to nisam otkrio.

Načelno ono što tebi fali je Thunderbrid koncepcija - to je u njemu riješeno da svi accounti koriste jedan outgoing što je itekako pameto riješenje - s tim da možeš imati listu servera i zadaješ defaultni...

Ovo što si pisao zahtjeva Office Addon riješenje i ne mogu vjerovati da tog baš nema ... baš ću malo pogledati.

17 godina
neaktivan
izith kaže...

Imam sljedeći problem - koristim jedan laptop za privatne i poslovne svrhe, i kod kuće i na poslu. Sve skupa, imam 3 lokacije na kojima moram biti spojen na net, a nesreća je u tome što je svaka od tih lokacija na drugom ISP-u. Dakle, svaki puta moram ručno mijenjati SMTP postavke u Outlooku da bih mogao slati mailove. (da ne spominjem da koristim i 3 različita mail accounta)

Pretražio sam pola Interneta u potrazi za jednostavnijim rješenjem - pluginom, VBA skriptom, macroom, ili nečim sličnim, ali nisam ništa našao. Ima li netko od vas rješenje kako lakše promijeniti outgoing servere?

Ako već ne postoji, nudim se kao beta-tester nekome tko odluči takvo nešto isprogramirati, pa s mojom idejom i vašim znanjem možemo napraviti neki freeware i masno se obogatiti! {#}

ukoji outlook je u pitanju 2003, 2007 ili 20010?

ako je 2007 ili 2010 onda je jednostavno

kreiraj račune za sve mailove

i samo prebaciš koji je defaultni po potrebi

jednako tako kad otvoriš novi mail ili re

iznad pošiljatelja ti ponudi sa kojeg računa želiš poslati

druga je mogućnost otvori si i jedan gmail i onda za sve mailove(račune) koje imaš stavi da je google odlazni smtp.

u tome trenu dovoljno je samo da imaš pristup internetu za slanje maila

17 godina

Radi se o Outlooku 2007.

4 maila x 3 lokacije, trebalo bi mi ukupno 12 accounta... bojim se da bih se pogubio u tome. Ovo s gmailom zvuči jako dobro!

EDIT: ali ipak, naši ISP-ovi (Vip, T-Com, Optima) blokiraju sve druge SMTP servere osim svog... zar ne?

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 11:06 (izith).

0 0 hvala 0
16 godina
izith kaže...

Radi se o Outlooku 2007.

4 maila x 3 lokacije, trebalo bi mi ukupno 12 accounta... bojim se da bih se pogubio u tome. Ovo s gmailom zvuči jako dobro!

EDIT: ali ipak, naši ISP-ovi (Vip, T-Com, Optima) blokiraju sve druge SMTP servere osim svog... zar ne?

- kombinacija s x12 mailova je jedno od nepraktičnih rješenja, ali moguće. Dodatno stari Outlook (2000) je imao mogućnost kreiranja acc koji je isključen, ali se mogao koristiti za send. To je bilo korisno.

- blokiranje? nije pravi naziv. ISPovi serveri su izlazni, nitko ti ne brani (ni nesmije) korištenje drugih.. To ti je zapravo jedino kvalitetno rješenje. Firma bi morala imati svoj mail (može samo mail, može i webhosting, što obično podrazumjeva i domenu-mail.), taj out server koistiš neovisno.

- korištenje nekih ''relejnih'' mailova, kao gmail nebi trebalo koristiti za poslovne stvari, ali može i tako (opet nije praktično).

- pa i (možda normalno) recimo u outlooku bi trebao imati poslovni mail, dok recimo express možeš postaviti s privatnim. Tad bi mailove koristio neovisno tj. ako ti sami mailovi nisu 'pomješani'. Ako ih koristiš kao mješanu salatu.. onda si pojednostavi život redirectanjem. Svaki ozbiljniji mail server nudi i redirect (npr tcom). Tad samo napraviš 3x1 acc za lokaciju. Drawback je sendnje (ako želiš poslati korištenjem nekog drugog acc., ali tad to rješiš npr expressom koji i dalje ima opciju isključivanja provjere, kao stari outlook2000).

zaključak, -jedino kvalitetno, je poseban mail server..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran

Outlook 2010 svoje send\receive postavke drži u C:\Users\%username%\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook\Outlook.srs datoteci. Nažalost, stvar je kriptirana i neće nam pomoći u rješavajnu problema. Ono što svakako možeš je prevariti Outlook spuštanjem na niži layer. Kada krene slati mailove, prvo resolva SMTP server name u IP adresu. I tu ga dobiješ editiranjem hosts filea. Jednostavno konfiguriraš sva 3 accounta da kao SMTP server koriste, na primjer, smtp.langsdorff.rula. Zatim editirašhosts file ovako:

192.168.1.11 smtp.langsdorff.rula # Lokacija 1 (dobri cevapi)
192.168.2.22 smtp.langsdorff.rula # Lokacija 2 (dobra mala u marketingu)
192.168.3.33 smtp.langsdorff.rula # Lokacija 3 (kaj ovi ljudi rade)

Razmak između stupaca IPadresa|Name|Komentar je [tab] iako forum prikazuje [space].

Očigledno je da će ti send\receive raditi sporije, jer će resolvanje i pokušaji spajanja malo potrajati, ali mislim da će na kraju cijeli proces biti brži od ručnog konfiguriranja SMTP servera.

Ae, dok sam ja složio post (20 minuta, lol, gnjave me) ispalo je da je OLK2007.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 11:53 (Langsdorff).

1 0 hvala 1
16 godina
izith kaže...

Ne. Gmail može samo moraš podesiti autorizaciju (kao i za bilo koji drugi, dakle username i pass) dok za njihov nije potrebna jer se 

referera na autorizirani internet pristup preko njih.

17 godina
ihush kaže...

- blokiranje? nije pravi naziv. ISPovi serveri su izlazni, nitko ti ne brani (ni nesmije) korištenje drugih.. To ti je zapravo jedino kvalitetno rješenje. Firma bi morala imati svoj mail (može samo mail, može i webhosting, što obično podrazumjeva i domenu-mail.), taj out server koistiš neovisno.

zaključak, -jedino kvalitetno, je poseban mail server..

U tome mi i jest uzrok problema, mailovi su kod InfoNet-a, a oni ne daju (barem u ovom našem paketu) izlazni mail server nego te upute da koristiš SMTP svog ISP-a. A Optima blokira mail.t-com.hr, T-Com blokira mail.optinet.hr, itd.

Stvarno mi je gotovo nevjerojatno da za to ne postoji add-in za Outlook.

13 godina
protjeran

Daj ti meni reci jesi probal riješiti problem pomoću moje ideje? Zanima me kako radi. Nemam gdje testirati.

0 0 hvala 0
17 godina
Langsdorff kaže...

Daj ti meni reci jesi probal riješiti problem pomoću moje ideje? Zanima me kako radi. Nemam gdje testirati.

Nisam imao vremena... probat ću kad uhvatim koju minutu za eksperimentiranje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice