Da li je moguće na open officu napraviti neku kraticu za numeriranje stranica (ikonicu koja pokreće numeriranje stranica) ?
Danas sam instalirao i djeluje mi kompliciranije od standradnog worda.
Da li je moguće na open officu napraviti neku kraticu za numeriranje stranica (ikonicu koja pokreće numeriranje stranica) ?
kakva je to kratica?
kako numeriranje?
mislim, numeriranje ima dosta "podopcija" pa je riječ "numeriranje" jako širok pojam.
takva opcija ne postoji niti u MS Wordu u obliku gumba
Mislio sam na gumb koji bi mi omogućio stavljanje broja stranice na njeno dno, ali iz tvoga odgovora vidim da to nije moguće.
Naravno da je moguće. Snimi lijepo novi makro! Znači, pokreneš snimanje novog makroa, ubacišfooter/podnožje, ubaciš broj stranice u podnožje, možda centriraš i zaustaviš snimanje makroa. Provjeriš na drugom dokumentu radi li taj makro kako treba. Ako radi, super. I onda ga samo ubaciš u toolbar - tamo ispod Toolbar Content klikneš na gumb Add, pa s lijeve strane odabereš OOo Macros, pa se navigiraš do svog makroa, dodaš ga i... To je uglavnom to.
HVALA
HVALA
ovo što je mbaksa napisao je ok ako želiš "samo" broj stranice, no ako želiš "nešto više" onda ipak moraš dva, tri puta kliknuti...
HVALA
ovo što je mbaksa napisao je ok ako želiš "samo" broj stranice, no ako želiš "nešto više" onda ipak moraš dva, tri puta kliknuti...
Možeš pojasniti? Ne kužim na što misliš. Možeš si snimiti i makro sa sto operacija, kojeg ćeš poslije pokretati samo jednim klikom miša.
Mislio sam na broj stranice na dnu