Numerisanje teksta Word 2010

poruka: 22
|
čitano: 14.513
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Otkucao sam diplomski i na samom pocetku numeracija je bila OK sukladno pravilima fakulteta. pravila se odnose na sljedece. Moram imati naslovnu stranu, podkoricu, sadrzaj pa uvod. Bitno je da numeracija krece sa brojem 1 od uvoda. OK nastimam ja to znam koja je procedura napravim dvije pauze od pocetka stranice, stavim da je drugacija prva stranica, nastimam da pocne brojat od 0 i tako na uvodu ostane broj 1 i sve je super.

Međutim situacija se promijenila kada sam otkucao sav diplomski, jer sam na kraju kada sam sav tekst zavrsio ubacio automatski sadrzaj, definisao naslove, podnaslove i slicno. sve je to uredu ali fazon je sto mi sadrzaj zauzima dvije stranice, i sad mi ona pauza od dvije stranice vise nema funkcije jer mi od druge strane sadrzaja krece sa brojem 1. Ako u ovakvoj situaciji napravim tri pauze onda mi i UVOD preskoci pa tek od nekog naslova da nije UVOD krece sa brojem 1. Postojil nacin da se to ispravi ako sam dovoljno razumljivo napisao sta treba. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

jesi li koristio prijelome sekcija? ako jesi, onda možeš isključiti automatsko povezivanje na prethodnu sekciju...

ima naćina, ali je često teško na pamet dati detaljnije informacije

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Numerisanje teksta Word 2010

nisam koristio prijelome nego cisto ono pravljenje pauza između sranica, Nextt Page i to je sve sto sam odradio......

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.6.2012 0:50 (mornar).
17 godina
mornar kaže...

nisam koristio prijelome nego cisto ono pravljenje pauza između sranica, Nextt Page i to je sve sto sam odradio......

to je greška. trebao si koristtii (još možeš korigirati) "section break, next page" ;)

to je na page layout, breaks,...

16 godina
neaktivan
pardon do mene je to sam i upravo i koristio....evo kada sam sad pokusao odradit nastima da je UVOD 1 al ostane mi i na prvoj strani sadrzaja 1...
14 godina
neaktivan

Jel se tebi pregledava word dokument ili isprintani diplomski?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najprije pregleda i svaka greška, a i ovo spada u gresku umanjuje konacnu ocjenu nakon prezentacije....jer ocjenuje se tehnička obrada kao i samo izlaganje. Fakultet je u pitanju....ne mogu prokuzit definitivno zasto mi broj 1 ostavlja na prvoj strani sadrzaja i na uvodnoj krene normalno od jedinice.

14 godina
neaktivan

Nisi mi odgovorio da li ti se pregledava Word dokument ili se pregledava ono sto isprintas.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Nisi mi odgovorio da li ti se pregledava Word dokument ili se pregledava ono sto isprintas.

Fakultet printa diplomski kada komisija odobri rad kao valjan, tako da ja nemam nista ni sa printanjem.

14 godina
neaktivan

Ajde okaci file na neki file service, stavi tu link i ponovo tocno napisi od koje stranice (npr.: brojanje treba poceti od jedan od trece stranice).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mornar kaže...

Bitno je da numeracija krece sa brojem 1 od uvoda.

pogledaj link tutorijala za Word 2007 ali mislim da je isto i na W2010

- numeriranje u Wordu od XY stranice

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
16 godina
neaktivan
IvanC kaže...
mornar kaže...

Bitno je da numeracija krece sa brojem 1 od uvoda.

pogledaj link tutorijala za Word 2007 ali mislim da je isto i na W2010

- numeriranje u Wordu od XY stranice

sve je ovo uredu, odradim ja ovo i funkcionise ako mi je sadrzaj rada na jednoj stranici. Ali kada mi sadrzaj pređe na dvije stranice, kao sto je slucaj sada onda nikako da prokuzim na koji nacin da odradim. Napominjem da sadrzaj radim automatski ne rucno unosenje.

16 godina
neaktivan
odradio sam....tako što sam kursor stavio na kraj prve stranice sadržaja, i napravio jos jedan Brake i to je to
16 godina
neaktivan
A kako recimo uradit sljedeće. Zelim dodati jos i predgovor u diplomskom i hocu da numeracija tog dijela bude rimski jedan, a od UVOD-a opet da ide arapskim 1
14 godina
neaktivan

Samo digresija, nikako mi nije namjera reći da se u Wordu ne može... Kad je kćerka pisala radnju čisto iz znatiželje, pogotovo jer je besplatan, i zbog frustracije s ribonima u novom Wordu probao sam uređivanje broja stranica riješiti u LibreOffice Write-u i oduševio se jednostavnošću - za svaki dio teksta odabere se posebni stil stranice (najbolje kreirati vlastiti stil za naslov, za sadržaj, ako je različit za uvod i za ostali tekst). Svaki stil ima svoj brojanje od bilo kojeg broja, rimski ili arapski, da li se stranice prikazuju ili ne. Vrlo, vrlo jednostavno. Čitati upute, nema druge... :)

14 godina
neaktivan

Moze li mi netko numerisati stranice u ovom tekstu: http://www.2shared.com/complete/yIpM6QkU/Elektrini_mjerni_instrumenti_2.html ,jer ja kako god krenem numerisati ne ide mi nikako,pokusavao sam i preko tutorijala.Numerisanje treba da krene od trece stranice,tj. Uvod je stranica broj 1.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo ti video link. https://www.youtube.com/watch?v=NGzz2ZmLrFw 

Ah ove mlađe generacije imate i youtube i google ali i dalje ste glupi i nemate pojma o životu! 

Hell yeah!
14 godina
neaktivan
Konfuzija kaže...

Evo ti video link. https://www.youtube.com/watch?v=NGzz2ZmLrFw 

Ah ove mlađe generacije imate i youtube i google ali i dalje ste glupi i nemate pojma o životu

Ovo mogu napisati samo oni koji se vide u ovim rijecima,a ako si procitao moj post,mogao si vidjeti da sam gledao tutoriale i radio pomocu njih ,ali nikako ne mogu uspjeti.Ako ne zelis pomoci,nemoj onda ni odmagati

17 godina

Ja sam imao svakakvih problema sa wordom, a izmedu ostalog i sa tim numeriranjem. Nece pocne brojati od zadane stranice, ma nema problema. Razdvojim dokument na 2 dijela, u prvom nema numeracije u drugom krece od prve stranice i problem rijesen. Koliko god moje rijesenje bilo primitivno barem cuva zivce i produzuje zivot.

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

uspijem i ja nekako numerirati stranice kako treba ,ali problem je sto u sadrzaju onda treba da stoji za Uvod da je na stranici 1,ali u sadrzaju pise da je na stranici 3.I to mi stvara problem ,ne znam kako to da rijesim

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
eagle05 kaže...

Moze li mi netko numerisati stranice u ovom tekstu:.................,pokusavao sam i preko tutorijala..

Ne znam preko kojeg tutorijala si radio ali ovaj link Kako numerirati od treće stranice je detaljno pojašnjen.

Evo ti numeriran dokument. Ti samo oblikuj page number

- Download file

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
16 godina
neaktivan
eagle05 kaže...

uspijem i ja nekako numerirati stranice kako treba ,ali problem je sto u sadrzaju onda treba da stoji za Uvod da je na stranici 1,ali u sadrzaju pise da je na stranici 3.I to mi stvara problem ,ne znam kako to da rijesim

Kada napraviš numeriranje i oblikuješ page number (vidi sedmu sliku) tada klikni desnom tipkom miša na sadržaj (TOC) pa potom klik na opciju Update Field (sa uskličnikom) pa izaberi na slijedećem prozoru prvu opciju za refresh page number

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice