MS Access 2013 - Biblioteka

poruka: 3
|
čitano: 2.329
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
MS Access 2013 - Biblioteka

Imam neki rad da završim. Radi se "Biblioteci". 

Napravio sam FORME: DODAVANJE ČITAOCA i DODAVANJE KNJIGA, sve sa potrebnim tabelama da bi ovo radilo. Tabele koje sam postavio su: KNJIGE, ČITAOCI i ŽANROVI.

Sada pokušavam npraviti sljedeče, da kada pozajmi čitaoc knjigu, automatski se smanji BROJ KNIGA za 1. Dakle kada UPIŠEM DATU POZAJMLJIVANJA, automatski se smanji BROJ KNJIGA za 1. A kada upišem DATUM VRAČANJA KNJIGE automatski se poveča BROJ KNJIGA.

Ima li neko iskusniji u Accessu da mi malo razjasni kako ovo funkcioniše?

Znam puno, ali ne i dovoljno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: MS Access 2013 - Biblioteka

A zašto bi smanjivao knjige? Knjižnica u svojoj evidenciji ima sve knjige i one koje su na policama i one koje su posuđene. Knjiga treba imati status "posuđena". A onda ako baž želiš znati koliko je knjiga na policama, dostupnih za posuditi - SELECT * FROM KNJIGE WHERE STATUS <> "POSUĐENA". Tekst "posuđena" može biti broj, oznaka i sl. Možeš i po datumu, ali je kompliciranije - ako datum posuđivanja nije 'null', ako je datum vraćanja 'null' ... 

13 godina
neaktivan
Re: MS Access 2013 - Biblioteka

A riješio sam tako što nisam obilježavao knjige po količini... Ma dobro je i ovako, jer imam još radova uraditi, a malo imam vremena. U svakom slučaju hvala

Znam puno, ali ne i dovoljno...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice