Evo nisam vidio temu u kojoj je sve zajedno, a mislim da bi moglo biti korisno nekima... Ima sve na netu, ali nije svima možda engleski jači ili im je malo teže s time se skužiti...
Dakle, konfiguracija mail klijenata na Windows-u. Uzeo sam dva najkorištenija po mom mišljenju Mozilla Thunderbird i Windows Live Mail.
Prvo ću konfigurirati Thunderbird. Pa krenimo...
1. Skinite Thunderbird i instalirajte (samo Next-> Next...) pa Launch Thunderbird now.
2. Otvoriti će vam se prozor Mail Account Setup - tu upišete svoje ime u ovom slučaju koristim Gmail pa ću prvo njega konfigurirati. Dakle, Ime: Netko | Email address: netko.netkovich@gmail.com | Password: ********* (tu upisujete vašu lozinku iz maila) i klik na Continue.
3.Odaberite POP da vam skine sve porukeiz Gmaila.
UVOZ KONTAKTA (Gmail)
- U Gmail-u odite na Kontakti -> Više radnji -> Izvezi -> odaberite Svi moji kontakti te označite Oblik Outlook CSV (za uvoz u Outlook ili neku drugu aplikaciju). Pojaviti će vam se prozor za spremanje, spremite gdje želite.
- Sada odite u Thunderbird
- Kliknite na Address Book -> U Address Book-u -> Tools -> Import
- U prozoru koji se otvorio odaberite Address Books -> Next -> Text file -> Next
- Otvoriio se prozor u kojemu trebate pronaći gdke ste spremili svoj .csv (onaj file koji ste uzvezli iz maila)
- Odaberite pokraj File name: All files ili Comma separeted i odite u folder u kojem ste spremili contacts.csv i kliknite Open
- Pojaviti će vam se prozor s opcijama što želite uvesti (ja ostavim sve po defaultu) i klik na Ok te nakon toga Finsih i to je to.
Par slika ne stane pa će u slijedeći post zajedno s omogućavanjem POP-a na gmailu...
to be continued...