Kingsoft Office 2012 - Free

poruka: 5
|
čitano: 3.929
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kingsoft Office 2012 Free - Forever?????

Dakle,

zanima me da li netko zna nešto o ovom Office paketu.

Naime, sadrži samo podršku za Word, Excell i Powerpoint, ali te datoteke otvara expressno brzo i bez ikakvih problema (što je korisniku poput mene i više nego sasvim dovoljno).

Međutim, postoje neke sumnje da je paket "free" samo za neki vremenski period (nakon kojeg se ili treba "skinuti" nova inačica ili - čitava stvar odlazi u "view mode").

Eh, sad...kako je to nešto za što se, relativno teško, nalazi nekakav dokaz (jer je software kineski, a oni malko muljaju s konkretnim odgovorima), zanima me da li postoji neki korisnik koji će potvrditi da li je ovaj paket zaista besplatan, ili je ovakav "navuci i naplati" sistem zapravo njihov (Kingsoftov) "modus operandi"?

Unaprijed hvala svima koji nešto znaju! {#}

P.S.

Napominjem kako ovaj post može i bez glupih komentara;

- da sam htio piratski office, nabavio bih to i sam

- Libbre Office i Open Office poklonici nek mi ne pametuju, jer za otvaranje kompleksnih Excell mapa tim programima treba čitava vječnost, a o Makronaredbama (i njihovom eventualnom konvertiranju s MS Excell-a) da ni ne govorim (iako bih ovo još nekako i progutao, ali vječnost otvaranja...ccc)

- druge pakete poput IBM-ovog Lotus Simphony-ja također sam isprobao i pribrajam ih u grupu Libre i Open Officea (s tim da ovaj nije uspio otvoriti ništa, ovi gore su barem nakon 15 minuta nešto otovorili)

- linkovi za druge forume na kojima se raspravlja o ovome nisu mi potrebni, sve sam već pretresao i potrebno mi je "hands-on" iskustvo s ovim

- i konačno.... DA - znam da ni Kingsoft Free Office ne podržava Makronaredbe u Free verziji (i upravo me zabole chuuna za to, jer sve drugo radi izvrsno)

Navali narode znalački!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jučer sam deinstalirao Kingsoft office sa jednog laptopa, radilo se o free inačici koja se nakon nekog vremena zaključala i nije omogućavala rad (pisanje u wordu i sl.)

Ne znam koja je verzija bila niti koliko je vremena radila.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kingsoft Office 2012 Free - Najobičniji Trial

Yeah,

to je znači to. {#}

Kineski čmarci oglase proizvod kao freeware, dok istovremeno u njega ugrađuju "time-bomb" i tempiraju ga da prestane funkcionirati nakon nekog vremena.

Dakle, bjesomučnim i cjepidlačnim kopanjem i oranjem po pustopoljinama svih mogućih search-enginea i foruma uspio sam doći do slijedećeg:

Kinezi lažu! Kingsoft Free Office Suite - NIJE FREEWARE!

Kingsoft Free Office Suite je najobičniji Trial Office paket (unatoč tome što pojmovi "Free" i "Freeware" iskaču kao štakori s broda, prilikom instalacije)! 

1. Instalacija jest free za "skidanje" i proizvod funkcionira kao freeware neko vrijeme, ali kad istekne to "neko" vrijeme - proizvod gubi funkcionalnost i može ga se koristiti samo u view modu. Prijašnjim verzijama je taj period bio 3 mjeseca dok je novijim nekih godinu dana.

2. Ovo se moglo utvrditi pomicanjem godine na sistemskom satu, ali su braća kinezi i tome stali na kraj nekakvom ispravkom u kodu, pa se to ne može više tako lako utvrditi. Nevertheless, proizvod i dalje odbrojava svoje vrijeme (vjerojatno pomoću nekakvog internet sata jer se svaki put pri pokretanju i zatvaranju spaja na internet, ovo se lako uoči po firewall-u).

Ideja iza ove podmuklosti je ta da nakon isteka "freeware perioda" (gle novog pojma, ha {#}  ), korisnik treba "skinuti" novu verziju koja onda opet radi unutar nekog svog "freeware roka", što je iznimno nepraktično za ljude koji traže autonomni office komplet.

I konačno, što reći osim - Šteta.

Šteta što su braća kinezi "iskinezirali" i ovaj dobar proizvod jer među svim office alatima nisam našao niti jedan koji bi mu bio ravan u manipulaciji s MS Office datotekama.

Eto, možda je bilo nepotrebno, ali...ako je netko imao ikakvih sumnji vezanih za ovaj Office paket - nadam se da ih sada više nema.

Boxer, svaka čast. I hvala. {#}

17 godina

Ma nema na čemu, na to sam nabasao sasvim slučajno. Prijašnji lik se hvalio kako je našao Kingsoft office badava i da mu radi sasvim dobro, instalirao ga i radio jedno vrijeme na njemu, čak je deinstalirao originalni MS Office 2010 sa laptopa. E sada je došao novi lik kao drugi korisnik i zatražio da vidim o čemu je riječ jer ne može ništa pisati u wordu i vidim da se Kingsoft zaključao. Upravo tako što kažeš samo možeš pregledati ali nema interakcije, jednostavno se zaključa. Mislio sam da je neki bug, no u trayu sam iskopao notifikaciju da je istekao trial period.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Kingsoft Office 2012 - Free

Kingsoft Office 2012 Standard Edition

jednogodišnja licenca ako kome treba

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice