Fontovi

poruka: 9
|
čitano: 3.485
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Fontovi

Koristim Windows 8. No imam Libre Office instaliran.

Gdje mogu pronaći fontove koji dolaze s MS Officeom?

Recimo fali mi Helvetica i još neki. Jel to besplatno uopće ili???

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Fontovi
lllnuclearlll kaže...

Koristim Windows 8. No imam Libre Office instaliran.

Gdje mogu pronaći fontove koji dolaze s MS Officeom?

Recimo fali mi Helvetica i još neki. Jel to besplatno uopće ili???

Skini pakete fontova s interneta i ubaci ih u folder za fontove u control panelu

Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
17 godina
Fontovi

Pa znam kak se instaliraju fontovi, problem mi je nać takav paket na Internetu. {#}

Tražio sam no ništa konkretno nisam našao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Fontovi
Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fontovi

Al opet nema nikakvog linka za download fontova, samo objašnjenje kak se instalira {#}

Ili ja ne vidim dobro.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 13:42 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Microsoftove Core fontove možeš naći na Sourceforgeu. Cleartype kolekciju možeš dobiti instalacijom PowerPoint Viewera 2007. Ako ti trebaju samo Arial i Times New Roman, umjesto njih možeš koristiti Liberation Sans i Liberation Serif, budući da su metrički identični Arialu (Sans) i Timesu (Serif), što znači da je layout dokumenta jednak bez obzira koristiš li Arial ili Liberation Sans.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
17 godina
Fontovi

Konkretno htio sam baš Helveticu zbog WEB-a, no ne mogu ju naći besplatno. Al nije da nema još izbora...

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 14:28 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da, za Helveticu ima dosta prikladnih besplatnih zamjena. Arial (po mnogim dizajnerima fontova, loša kopija Helvetice), Nimbus Sans (dizajniran po uzoru na Helveticu), FreeSans (baziran na Nimbus Sansu), Liberation Sans, Arimo (Googleova verzija Liberation Sansa, dostupna na Google Web Fonts) - svi imaju metriku gotovo identičnu, a dizajn vrlo sličan Helvetici. Inače, vlasnik Helvetice je Linotype, a Complete pack fonta dođe 885 eura.

Ako identična metrika i izgled nisu presudni, možeš pogledati Lato, Open Sans, Source Sans, PT Sans, Droid Sans i Roboto (kojeg je Stephen Coles na typographica.org prozvao četveroglavim frankenfontom). Usput, našao sam članak koji uspoređuje izgled Ariala i Helvetice.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 15:43 (hrx).
17 godina
Fontovi

Helveticu ne možeš "skinuti". To je isključivo Apple font.

Ne razumijem zašto je to tebi važno za izradu weba?!  Pa ti u CSS stavi Helvetica pa će računao ako je nema uzeti onaj koji ima (iz iste grupe).

S druge strane, ne možeš niti skinuti MS fontove, ali možeš postaviti ove koje su več naveli - u Libre Office 4 ti fontovi su zaista kao i u MS paketima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice