Excel 2003

poruka: 3
|
čitano: 1.541
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Excel 2003

pozdrav, ako netko zna molim pomoć, naime potrebno je da na Listu2 (u stupcima C i D) imam zbroj određenih vrijednosti iz Lista1 (stupci B i C), uzimajući raspon onih brojeva koji se nalaze u Listu2 pod stupcima A i B. Konkretno sa slike: List2- stupac A ima vrijednost 1, a stupac B vrijednost 4.  U tom rasponu (od 1 do 4, stupac A, List1) treba zbrojiti sve vrijednosti koje se nalaze u stupcima B i C, nakon toga istu stvar uraditi sa druga dva broja sa Lista2: 8 i 12, (preskačući redove od 5 do 7) te zbrojeve upisati u List2 u stupce C i D.

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Excel 2003
seni kaže...

Unaprijed hvala!

Kao prvo trebao si negdje postaviti excelovu datoteku sa primjerom tablice
No idemo redom.

Možeš to riješiti sa Pivot tablicom ako su ti bitne samo trenutna informacije

Ako trebaš trajne informacije tada prvo imenuj raspone podataka za stupce A, B, C. Ovo je važno zbog jednostavnosti formule i manipulacijom na više Sheets. Ja sam imenovao nazivima (A=rb, B=prvi C=drugi) ako gledaš moj primjer koji sam postavio u tablicama.

U Sheetu2 postavi slijedeću formulu

Za rješenje u Sheetu2 stupac "C"
=SUMPRODUCT(--(rb>=$A2);--(rb<=$B2);prvi)+SUMPRODUCT(--(rb>=$A3);--(rb<=$B3);prvi)

Za rješenje u Sheetu2 stupac "D"
=SUMPRODUCT(--(rb>=$A2);--(rb<=$B2);drugi)+SUMPRODUCT(--(rb>=$A3);--(rb<=$B3);drugi)

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 19:54 (IvanC).
14 godina
neaktivan
RE: Excel 2003
Ovo drugo rješava problem iako se nakon unosa formula u Sheet2, vidno usporava kretanje po ćelijama na Sheet1 ?! Nema veze...

IvanC, hvala ti puno!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice