Zabrinut za disk

poruka: 21
|
čitano: 2.390
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Zabrinut za disk

Pošto se ne kužim baš u diskove i ovaj S.M.A.R.T. mislim da bi bilo pametno pitati vas..

Moram li se zabrinuti zbog ovih warninga (ja pretpostavljam da moram)?

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Zabrinut za disk

Upozorenja kod Drive start/stop count i Power off/retract cycle count ne znače nužno da je disk pokvaren, već označavaju da se disk bliži svome kraju, pa bi bilo pametno da napraviš backup.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2010 8:08 (deadman).
16 godina
deadman kaže...

Upozorenja kod Drive start/stop count i Power off/retract cycle count ne znače nužno da je disk pokvaren, već označavaju da se disk bliži svome kraju, pa bi bilo pametno da napraviš backup.

jel postoji neki program s kojim mogu pogledat u kakvom mi je stanju hard barem nes osim temperature :)

Predobro, ovo se mora pogledat http://shrinkthis.net/1lu posjetite www.podbuzz.com
15 godina

HD Tune je odličan za provjeru ispravnosti HDD-a, možeš provjeriti bad sectore i odvrtiti benchmark.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina
deadman kaže...

HD Tune je odličan za provjeru ispravnosti HDD-a, možeš provjeriti bad sectore i odvrtiti benchmark.

evo skinio sam sta sad da radim XD

i kako da onda znam jel to ok ili ne

Predobro, ovo se mora pogledat http://shrinkthis.net/1lu posjetite www.podbuzz.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2010 9:24 (MarioVk).
15 godina
Prvo klikni na karticu Health i provjeri stanje diska, a zatim odradi Error scan.
16 godina
Zabrinut za disk

evo health

EDIT: jel to dobro lose kakvo :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2010 9:35 (MarioVk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

To je u redu, disk ti je u dobrom stanju. Još odradi error scan u slučaju da imaš bad sectora.

16 godina
deadman kaže...

To je u redu, disk ti je u dobrom stanju. Još odradi error scan u slučaju da imaš bad sectora.

evo ide ide... znaci disk je ok.. jel to gledas ovo sto sa strane pise status?

15 godina
MarioVk kaže...

evo ide ide... znaci disk je ok.. jel to gledas ovo sto sa strane pise status?

Da, ovo dolje lijevo gdje piše Health status: ok.

16 godina
Zabrinut za disk

i error scan zavrsilo sve je zeleno dobro. dal treba jos neki test :)) to ocu da ga testiram zato sto hard ima 5-6 godina :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ne trebaš više nikakav test raditi, hard ti je još uvijek u dobrom stanju.
16 godina
neaktivan
Zabrinut za disk

Evo ovaj HDTune kaže da je sve OK.

Koji su podaci sad točni...?

EDIT:provjerio sam sa još jednim, i on kao i onaj prvi kaže da je health 96%, a performance 100% (zadnje dvije slike).

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2010 13:20 (Tetrapak).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
najtocniji smart podatci ce ti biti ako odes na stranicu proizvadjaca hard diska i skines njihov smart info program...

I onda ako tamo pisee da je sve ok... super... i ok ti je hard onda...

ja vec 10 godina imam jedan koji svakodnevno radi od 10 GB :)
In Control
17 godina
Tetrapak kaže...

Pošto se ne kužim baš u diskove i ovaj S.M.A.R.T. mislim da bi bilo pametno pitati vas..

Moram li se zabrinuti zbog ovih warninga (ja pretpostavljam da moram)?

U kojem programu si radio ovu analizu?

16 godina
neaktivan
Zabrinut za disk

Radio sam ga sa speed fan (pa pod smart -> perform online analysis)

0 0 hvala 1
15 godina
Iz HD Tune-a...
Možeš skinuti program pod imenom Active@ Hard Disk Monitor koji svaki atribut pokazuje u postotcima i, za razliku od HD Tune-a, stalno prati stanje harda i obavještava o promijeni nekog atributa na kritično, kao i na porast temperature HDD-a.
17 godina
deadman kaže...
Iz HD Tune-a...
Možeš skinuti program pod imenom Active@ Hard Disk Monitor koji svaki atribut pokazuje u postotcima i, za razliku od HD Tune-a, stalno prati stanje harda i obavještava o promijeni nekog atributa na kritično, kao i na porast temperature HDD-a.

Tak nekaj tj stalni nadzor diska je totalno nepotreban, a još moze u dosta situacija stvorit probleme ko drugo Smart nadgledanje diska je zapravo ne baš pouzdano uopce to se zna.Nevinašce Jer ak on i krepa bit ce kasno, takav program to nece predvidjet ili te na vrjeme upozorit sigurno to se cesto događalo ništ cudno zapravo. Zlatno pravilo je pohranjivat uvjek bitne podatke na DVD ili slicno i onda nema problema. Pošto ima WD disk onda se skine njihov alat za diskove tak je najbolje a ne razni alati za diskove. Treba odradit Quick Test i Extended Test i to sa boot CD-a, na koji se prvo sprzi ta ISO datoteka s tim programom ipak je to njihov poseban alat za taj posel.Cool

http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=613&sid=30&lang=en

http://www.wdc.com/en/library/other/2779-001005.pdf

16 godina
neaktivan
Zabrinut za disk

Obavio quick i extended test, rezultati no errors found. Znači sve ok...

Evo još jedno pitanje. Na laptopu mi se veća par mjeseci čuje blago škljocanje u predjelu HDD-a. Pročitao sam da to znači da je disk gotov. Jel može još što biti uzrok škljocanju osim toga? (laptop je Dell Inspirion 1501, a disk sam već jednom mijenjao prije godinu i pol)

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2010 14:54 (Tetrapak).

0 0 hvala 0
17 godina
Tetrapak kaže...

Obavio quick i extended test, rezultati no errors found. Znači sve ok...

Evo još jedno pitanje. Na laptopu mi se veća par mjeseci čuje blago škljocanje u predjelu HDD-a. Pročitao sam da to znači da je disk gotov. Jel može još što biti uzrok škljocanju osim toga? (laptop je Dell Inspirion 1501, a disk sam već jednom mijenjao prije godinu i pol)

Tesko je rec kaj skljoca mozda je disk, a mozda je nekaj drugo ko zna ak ne paziš na Laptop i previše ga drmusaš i slicno disk prvi strada nije to SSD.Nevinašce

16 godina
neaktivan
Zabrinut za disk

Hvala

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice