WD320GB Kvar

poruka: 5
|
čitano: 996
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
WD320GB Kvar

Pozdrav, radi se o WD320GB sata/8mb cache hdd-u caviar blue.

Do jučer je radio, danas ga ne prepoznaje u biosu, tj ne mogu mu nikako pristupiti. 

Kod pokretanja kompa se čuje nekakav zvuk kao da se igla pomiče. Taj zvuk traje cca 1 minutu nakon toga prestane. Ne čuje se ništa drugo osim toga. 

Molio bi vas ako tko zna o čemu se radi, te jeli ikako moguće bar osposobiti da izvučem neke podatke sa njega.

U zadnjih par dana nije bilo nikakvog većeg spremanja podataka na njega cca 1gb. Hdd nije imao nikakve error-e niti bad sektore nedavno je skeniran.

Jedina mana mu je što sam znao čuti da se dosta čuje u radu. Hvala na pomoći.

EDIT: Da ne bude upita, ispitano je sa drugim sata kabelom, te drugim kabelom od napajanja. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 21:19 (Ivan_cno).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: WD320GB Kvar

Digni Linux Ubuntu pa možes spasiti podatke, testirati, formatirati, raditi šta ti je volja.......

16 godina
Ivan_cno kaže...

..

Do jučer je radio, danas ga ne prepoznaje u biosu, tj ne mogu mu nikako pristupiti. 

Kod pokretanja kompa se čuje nekakav zvuk kao da se igla pomiče. Taj zvuk traje cca 1..

-ako ga ne može inicializirati sve ostalo neće pomoći.. (nikakav drugi soft).

-uobičajno, mijenjaj kablove (več jesi..), pa kad ponestane drugih rješenja, probaj:

-drži ga u ruci, upali. Trebao bi osjetiti vibracije (i bolje čuti klikove). Ponovi nekoliko puta okrečući ga na bok i naopako.. ponekad se glava zaglavi, pa pokrene. U najgorem slučaju treba malo 'kvrcnuti' - oštar-tvrd udarac, npr šarafcigerom u trenutku kad treba zavrtiti. - ako upali, spasi podatke i to je to.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
Ivan_cno kaže...

..

-drži ga u ruci, upali. Trebao bi osjetiti vibracije. Ponovi nekoliko puta okrečući ga na bok i naopako.. ponekad se glava zaglavi, pa pokrene. U najgorem slučaju treba malo 'kvrcnuti' - oštar-tvrd udarac, npr šarafcigerom u trenutku kad treba zavrtiti.

Čista poezija, nema šta! Podsjeća me na jednu knjigu...kako se ono zvala.......ah, da Crven ban!

14 godina

Hvala vam na eventualnoj pomoći, ali ovom disku nema spasa.

Iz objesti sam morao provjeriti koji se vrag događa pa sam mu skinuo ploču i spojio na komp, te shvatio da se igla uopće ne pomiče. Probao sam ju par puta mrdnuti iz idle položaja lijevo i natrag ali nikakvog pomaka. Uglavnom pucketa nešto u predjelu magneta koji pomiču iglu lijevo desno.

Pouku sam izvukao, a ona je da više nikad ne uzimam polovni hdd(njuškalo) a da ne znam je li dotični s njim igrao nogomet ili što već.

Nikakvih spašavanja podataka pretpostavljam da nije bilo moguće, tako da će ovaj hdd poslužiti kao držać papira ili što već ;)

L.P

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 18:38 (Ivan_cno).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice