WD20EZRX ili Toshiba DT01ACA200

poruka: 6
|
čitano: 4.148
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Nakon testa diskova u bugu, gledam da ubodem disk ali naravno na netu daleko vise informacija nego u bugu...

Ucinilo mi se da je WD20EZRX (2TB) dobar disk dok nisam skuzio probleme iz prijasnjih verzija sa IntelliPark koji parkira glavu svakih 8 sekundi i toga da kruze 2 verzije okolo (jedna sa 2 ploce od 1TB i druga s 3 ploce od 667 GB). Poznavajuci nase distributere postoje sanse da naletim na ovu losiju od 3 ploce. Navodno je jedini pouzdani nacin da se sazna koja je verzija da se stavi na vagu i izmjeri - ako je oko 644 grama onda su 2 ploce od 1 TB ako je 730 grama onda su 3 ploce.

E sad moja pitanja:

- jel moguce znati koja je verzija diska bez vaganja? iz onih brojeva i kodova na disku itd. - par linkova: http://rml527.blogspot.co.uk/2010/10/hdd-platter-database-western-digital-35_1109.html - https://securecdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/443/1546/original.jpg

Ovaj bi navodno trebao biti 2x1TB verzija:

https://securecdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/440/7159/original.jpg

- da li onaj problem sa IntelliPark koji je bio prisutan u EARS verziji diska je rijesen u EZRX verziji i da li je potrebno koristiti WDIDLE3 program da se ugasi IntelliPark? posto je tvornicki postiman svakih 8 sekundi (sto je precesto!) da gasi elektroniku i parkira glave to potencijalno moze stetiti trajnosti diska.

- da li je Toshiba DT01ACA200 bolji izbor s obzirom na gore navedene stvari

nije mi toliko presudna potrosnja da li je pola watta vise ili manje, samo je bitno da je disk tih i dovoljno brz (koristit cu ga kao sekundarni Windows boot (dual boot), primarni je ionako SSD, za virtualke (opet Windowsi u njima) i spremanje podataka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.4.2013 15:28 (7even11).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ako je do brzine, Toshibu - samo znaj da ju rade u Hitachijevoj tvornici - koja pripada WD-u ;)

From all the things I lost, I miss my mind the most...
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: WD20EZRX ili Toshiba DT01ACA200

znam da su kupili ih i da je to "sve isto". ali nekako imam vise povjerenja u WD (zadnjih 3 ili 4 diska do sad su bili WD). i ne bi uopce premisljao da znam detalje u vezi ovoga sto sam pitao, jer ako se ovo moze iskljuciti i ako se moze nekako znati koja je verzija diska ostalo se cini ok.

15 godina
protjeran

Koji god da uzmeš, nećeš fulati.

Greem je stvarno super storage disk.

14 godina
neaktivan

Nisam bas siguran da bi volio slusati ovakav zvuk:

To je WD20EZRX...

15 godina
protjeran

Tako zvuči svaki disk kad ga baciš na pločice sa 5m visine, pa ga spojiš na napajanje.

Sasvim normalna stvar.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice