WD Green 2TB

poruka: 63
|
čitano: 14.137
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: WD Green 2TB
Hacker-ri kaže...

ma sa diskovima nikad neznas...

zato kod mene 3 backupa, nas extern i jos jedan disk (rucni raid :D )

ma da, tako i treba, nadam se da cemo uskoro u buducnosti moc uzest 1-2 TB ssd-ove za podnošljive pare tako da oni budu u pc-u a da hdd-ovi sluze samo za backup ( na polici ).

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
athlon64 kaže...

ovo mi nije drago xd, imam u kompu jednog wd green-a 2tb sa prekrasnom kolekcijom hd filmova, starih slika i snimaka, uspomena , i da to izgubim stvarno bi se moga upucat, kupia sam greena jer vjerujem wd-u ,nije mi nikad crka njihov hdd,ali sta je je cim lito zavrsi kad zaradim nešto LETIM po nekakvu eksternjaču za backup, to mi se cini privlacnije od raid1 polja, mozda cak maknem greena iz pc-a i samo ostavim ssd unutra a eksternjacu sa podatcima spajam kad bude trebalo, to cu jos vidit. EDIT: autoru teme, ba bi se ipak zapitao malo u vezi te slucajnosti, postoji dobra vjerojatnost da ti je napajanje odradilo svoje i da sad daje neprecizne napone...

vec sam napisao kako se radi o različitim izvorima napajanja, dakle, 2 kompa, i jedan disk koji je spojen na svoje ORIGINALNO kuciste i napaja se preko svog ORIGINALNOG napajanja! My Book Essential!

TiONiO
15 godina
protjeran

Ja nebi isključio nulovanje same kuće/stana. Ako tu nešto probije, čuda se događaju sa koračnim motorima

na akutatorskoj glavi diskova.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
Don Kihoty kaže...

Ja nebi isključio nulovanje same kuće/stana. Ako tu nešto probije, čuda se događaju sa koračnim motorima

na akutatorskoj glavi diskova.

nista, zatrazit cu od WD da mi sagrade novu kucu! {#}

EDIT: fora je u tome da nisu na svim diskovima jednaki problemi...jednom je crko taj motor glave..a druga dva imaju velikih problema sa BED SEKTORima, kuzis! {#}

u četvrtak mi se vratio disk iz M-SAN grupe, vele da sam otvarao disk i da ne vrijedi garancija...posvadjao sam se sa djelatnikom, jer ja disk NISAM otvarao, a on mi je rekao na to "Šta je vaša riječ protiv moje?"
BAS LIJEPO!

napravio screenshoot sa bed sektorima!

WD Green 2TB WD Green 2TB

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 17:07 (Tionio).
15 godina
protjeran

Dovoljno je da lupiš po kućištu da dobiješ bad sektore, čim glava zagrebe površinu, gotovo je.

Uostalom, ako imaš vidljive tragove struganja po disku, ili oštećene matice, neće ti nitko priznati jamstvo.

I sam si rekao da si kupio i nosio disk na vraćanje podataka, dakle, točno je, TI ga nisi otvarao, ali netko drugi je.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
Don Kihoty kaže...

Dovoljno je da lupiš po kućištu da dobiješ bad sektore, čim glava zagrebe površinu, gotovo je.

Uostalom, ako imaš vidljive tragove struganja po disku, ili oštećene matice, neće ti nitko priznati jamstvo.

I sam si rekao da si kupio i nosio disk na vraćanje podataka, dakle, točno je, TI ga nisi otvarao, ali netko drugi je.

ne prijatelju, ovo je pak 4. disk! nema veze sa nikakvim nošenjem na popravak i slično..disk mi stoji na stolu godinu i pol od kako je kupljen!

EDIT: PUNO VAS JE NAPISALO POST U STILU, IMAM DISK VEC 2 GODINE I NIKAD PROBLEMA...pa imam i ja diskova i po dulje vrijeme od vas...neki su crkli prije neki kasnije, neki nisu! sve vam je to relativno dragi moji forumaši...ja vam hoću sam reći i dat vam savjet da ako mozete kupujte BLACK verzije, kako je i forumaš rekao "sa diskovima nikad neznaš" ništa nemora značit...al ipak se isplati dat 100-tinjak kn više za bolji disk!

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 17:14 (Tionio).
15 godina
protjeran

Čuj, riječ servisera protiv tvoje. Tuži ih. Sigurno imaju evidentirane slike i SN-ove, tako da im nemožeš ništa.

Nekako djeluješ preagresivno, zamišljam te kao lika koji lupa po stolu itd. A diskovi to ne vole...

PS - Ovaj tvoj program mi ne govori ništa.

HD Tune full surface test + WD Tool, sve drugo je temeljeno na SMART-u a to me ne zanima, jer to isčitam i kod HDTune-a.

16 godina
Don Kihoty kaže...

Čuj, riječ servisera protiv tvoje. Tuži ih. Sigurno imaju evidentirane slike i SN-ove, tako da im nemožeš ništa.

Nekako djeluješ preagresivno, zamišljam te kao lika koji lupa po stolu itd. A diskovi to ne vole...

PS - Ovaj tvoj program mi ne govori ništa.

HD Tune full surface test + WD Tool, sve drugo je temeljeno na SMART-u a to me ne zanima, jer to isčitam i kod HDTune-a.

ja znam da je disk čitav i neotvaran, držan na mirnom mjestu godinu i pol

veliš "HD Tune surface test + WD Tool" - ajde sacekaj onda par minuta da napravim to! {#}

INTERESANTNO!
HD tune na onom svom Error Scanu, kad ga stavim na QUICK SCAN govori kako disk nema ni jedan DAMAGED blocks...

a kunem ti se svime da kad je bio gotovo pun, imao je skoro 2TB puna...nije mi se zelio zavrtit ni upalit ni nista, onda sam ga nekako uspio upalit i brzo krenuo prebacivat stvari na novi HDD, neke fotke cak nije zelio prebacit jer su bile oštećene!! dakle, NIJE RADIO! nakon toga sam mu išao napravit FULL FORMAT u windowsima...formatirao je punih 24 sata...i sada kad ga skeniram sa QUICK SCAN-om u HD TUNEu, prikazuje da je potpuno uredu...

jedino da probam skenirat bez QUICK opcije..al bojim se da cu ga morat pusti preko noci da radi!?

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 17:36 (Tionio).
15 godina
protjeran

Quick vrijedi samo za flesh medije.

Moraš normalno odskenirati (trajat će ti cca 2h).

16 godina
WD Green 2TB

hvala! eto stavio sam na scan
al ovako "odokativno" s obzirom koliko je napravio u 13 minuta...sumnjam da ce sve napravit u samo 2 sata
al, obavijestim odmah, čim završi! {#}

TiONiO

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Joj da, to je USB disk, max 25MB/s zbog USB ograničenja.

Stolni HDD WD Green 2TB treba cca 2h (čitanje između 130MB/s i 80MB/s).

16 godina

nesmijem ga otvarat i stavljat u komp, a i citao sam da je on na nekom posebnom formatu kad je u tom svom kucistu! tako da, ostavit cu ga nek ovako odradi
pa onda sutra javim, jer vjervatno nece bit gotovo danas {#}

TiONiO
15 godina
protjeran

3.5'' možeš otvoriti da se ni ne skuži ako si dovoljno vješt.

Unutra ti je onda samo SATA kontroler i disk.

16 godina
Don Kihoty kaže...

3.5'' možeš otvoriti da se ni ne skuži ako si dovoljno vješt.

Unutra ti je onda samo SATA kontroler i disk.

nažalost nije samo sata kontroler...PROVJERENO!
radi se o nekom čipu koji daje neku svoju enkripciju..jer kad HDD spojim direkt na komp dodje mi UNLOCATED SPACE..i moram ga formatirat...inace ovaj essential ima te neke fore sa zaključavanjem diska, + neki svoj software, vamo-tamo...ugl, nije samo sata kontroler!
eto, a sad moram ic ponovno skenirat! {#}

TiONiO
16 godina
WD Green 2TB

sry za dupli post {#}

stvarno neznam sta da kazem na ovo! {#}

HD Tune error scan HD Tune error scan
HD sentinel HD sentinel
TiONiO

0 0 hvala 0
15 godina
Tionio kaže...

sry za dupli post {#}

HAHAHAHA ROFL, mozda taj sentinel ipak nije tako dobar, aj ucini mi uslugu, instaliraj ashampoo hdd control 2, vrhunski program,preporucili ga u bug-u ja ga sad koristim za kontroliranje stanja diskova,pa otvori taj disk u smart-u njegovoj i baci ss.

16 godina
WD Green 2TB

sta da ti kazem? evo, ovdje isto sve uredu!

OCE KO KUPIT DISK? :DD

TiONiO

0 0 hvala 0
15 godina
Tionio kaže...

sta da ti kazem? evo, ovdje isto sve uredu!

OCE KO KUPIT DISK? :DD

ma disk ti onda radi ko sat,taj sentinel kenja

16 godina

može meni sad 100 programa rec da je on 100% helath, bla bla...al ja ga vise koristit za važne stvari NECU!
bit ce pokraj TV-a sa par filmova unutra i to je to

jer, ponavljam: bio je pun, počeo se gasit, 100 puta sam ga pokusavao palit, konacno se upalio, brzo sam stavio kopirat podatke na drugi disk, kopirao je brzinom od 1,5 MB/second..morao sam ga puštat preko noći da kopira, i još plus to neke slike su ostale oštećene, ne puno, ALI JESU! ne znaci mi to previse jer dosta tih slika imam back up na drugom disku, al svejedno, moglo se desit da nemam...stoga...ne zelim vise ozbiljnih poslova snjim!

TiONiO
15 godina
Tionio kaže...

može meni sad 100 programa rec da je on 100% helath, bla bla...al ja ga vise koristit za važne stvari NECU!
bit ce pokraj TV-a sa par filmova unutra i to je to

jer, ponavljam: bio je pun, počeo se gasit, 100 puta sam ga pokusavao palit, konacno se upalio, brzo sam stavio kopirat podatke na drugi disk, kopirao je brzinom od 1,5 MB/second..morao sam ga puštat preko noći da kopira, i još plus to neke slike su ostale oštećene, ne puno, ALI JESU! ne znaci mi to previse jer dosta tih slika imam back up na drugom disku, al svejedno, moglo se desit da nemam...stoga...ne zelim vise ozbiljnih poslova snjim!

a za koliko bi ga prodava, vidim da ima dobrih 13k radnih sati a ja ako bi ga koristia kao backup pretjerana sigurnost mi nije toliko bitna?

EDIT: citam sad ostatak posta i vidim da stvarno nesto nije u redu ako se nije tia palit xd, ali jel ga mozes izvadit pa iskoristit kuciste njegovo samo? jer sam mislia takoder mozda pretvorit svoga greena u eksterni?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 15:40 (athlon64).
14 godina
neaktivan
makopos kaže...
Tionio kaže...

i evo da napomeneM jos jednu stvar koja mi se desila prije upravo 5 minuta....resetirao sam komp i upalio mi se windowsov CHECK DISK koji mi je krenuo čekirat jos jedan green u kompu od 1 TB...i našao mi je 2 bed sektora!!!! tako da mi više HEALTH nije na 100 % - evo i screenshuta!!

IMAM PREVIŠE GREEN DISKOVA I PREMALO NOVACA DA BIH IH SE MOGAO RIJEŠITI!!!
još su mi ostala 3 po 1TB u kompu, puni do vrha!! nemam kamo sa podacima, a držim fige da se ne pokvare...

Čudno je to da se tebi toliko kvare diskovi, to je sad previše slučajno da ne bi bilo sumnjivo... mislim da je kod tebe problem u nečem drugom što kvari diskove, pogledaj si malo matičnu, napajanje, kablove... koliko uopće imaš diskova spojenih na matičnoj ?

Tebi bi možda bolje bilo napravit kućni server sa RAID poljima i onda tu bacat sve te slike, sigurnije bi bilo definitivno.

slažem se, preslučajno da bi bilo samo do diskova

15 godina
protjeran
Tionio kaže...

sry za dupli post {#}

Disk ti je ispravan, ovaj tvoj "programčić" je nešto pobrkao i isčitao "bad sektore" iz SMART-a,

što nema veze s vezom.

Ako si ostao bez podataka, bukla ti je MFT, odnosno tablica podataka (osobito ako si koristio enkripciju od WD-a i nešto smuvao).

Rekao si da znaš da njihov kontroler ima enkripciju (samo preko softwarea), jer kad spojiš na čisti SATA da ne vidiš podatke (dakle i otvarao si ga).

Ne znam šta da ti kažem. Odbili su ti jamstvo jer si ga otvarao. Ostao si bez podataka vjerovatno svojom greškom (ili pukim slučajom, ili neopreznošću,

ili možda zbog tog nekog HDD softwarea kojeg koristiš), mogu ti reći da imaš sreće što još uvjek imaš ispravan disk za korištenje.

Napravi backup odataka jer nemaš sigurno 3x 2TB slika, jer po tome bi ti morao biti zaista jaka Foto-Studio kuća ili zaluđen amater

da dnevno ispucavaš 16GB slika bez kompresije (i da ti se sve sviđaju i da sve trebaš).

Ako hoćeš pouzdanost, 2x 2TB WD Green u RAID 1 polje, ili NAS sa istim sustavom, a ne držati na prijenosnom i kasnije kukati "WD je sranje

jer ja ne znam procjeniti šta mi je važno a šta ne".

Uostalom, iz iskustva, WD Green mi je najpouzdaniji, najviše mi se kvari Seagate (7200.11, 7200.12 i STM - Seagatovi iz Maxtor aka Maxšrot tvornice),

nakon toga WD Blue. WD black samo jedan, Green sjećam se dva komada od 500GB, ni jedan preko 500GB. Par Hitachija, par Samsunga,

ali s tim da Hitachi i Samsung jako malo ide, tako da nije neka usporedba.

Da WD Green ne valja, osobno ih nebi koristio više komada na više računala:

NHF za moj post, smatram ga otvorenim i direktnim, ništa lošenamjerno, samo u službi dosezanja više svjesti.

17 godina
neaktivan
WD Green 2TB

Evo i mojeg reporta Xd

1TB black 346dana 1TB black 346dana
640GB black 582 dana 640GB black 582 dana
green 150 sati green 150 sati
potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Don Kihoty - hvala ti za post! ali samo da objasnim par stvari, ne nisam amater! da bavim se fotografijom. i ISTINA moja najveca greska je sto sve RAW-ove neobrađene puštam na hardu, a da te prisjetim, jedna RAW fotkica sa mog aparata, velićine je 20-30mb(a uračunaj u sve to još materijali sa HD video kamere, al njih barem koliko-toliko izbrišem)..., i DA otvorio sam kućište HDD-a..kad si mi ti predlozio da to napravim, na YT pogledao kako se otvara da nebi neš zderao, otvorio ga, ima dvije vide, i spojio ga u komp...prije toga kuciste nisam otvarao {#}

ali i dalje iza svega toga stoji jedan NEISPRAVNI Green kojemu je iz čista mira crknuo onaj motor glave!

{#}

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 6:44 (Tionio).
17 godina
WD Green 2TB

:) Čovječe kad sam pročitao prvi post, odmah sam išao pogleda svoje bebice :) Širiš paniku, diskovi crkavaju i da te odmah dezinformiram, da, istina je da WD green najviše crkavaju, ali samo zbog jedne sitnice, a to je zato jer su jeftini i svi ih imaju, pa nema što drugo krepat ;) Te priče servisera i pametnjakovića koji briju na RMA zaboravi jer ne vide dalje od senzacije kako je WD smeće. 

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WD Green 2TB

jel netko zna kaj ovaj žuti "warninzi" na slici  znače ? thnx unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 9:13 (hogar strašni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Na WD-u ti je neispravan SATA kabel, isti problem sam imao i ja.

Na Hitachiju promjeni i SATA kabel i provjeri HD Tuneom, moguće je da imaš bad sektora.

17 godina
hogar strašni kaže...

jel netko zna kaj ovaj žuti "warninzi" na slici  znače ? thnx unaprijed

HDtune mi je ponekada znao lagati. Probaj crystaldiskinfo, zgodan program za SMART i podesavanje AAM/APM-a

Relocation ti znači da postoji bad sector, ali je uspješno relociran na drugo područje, naime, svi noviji diskovi imaju određeni "backup" tj. dio gdje će se prebaciti sadržaj oštećenog sectora. Takav disk može raditi još npr. 10 godina, a može ti riknut ...odmah. Ovisi kakvo oštećenje je na disku. Imaš i program Hard Disk Sentinel sa kojim možeš poskenirati disk i provjeriti da li se stvarno radi o bad sectoru i on ti ga može oporaviti ako se ne radi o bad sectoru već o recimo neuspješnom zapisivanju na disk prilikom nestanka struje i slično...

U svakom slučaju, nabavi nove kabele kao što ti je već savjetovano, a sa druge strane poskeniraj detaljno diskove hd tune-om i sentinelom da ne izgubiš podatke.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
17 godina
WD Green 2TB

Kako vam se cini ovaj WD-ov disk?

LINKS

S obzirom da je gore bilo nekoliko postova da greenovi dosta crkavaju, a treba mi disk, malo sam u nedoumici sta uzeti...znam da su cijene jako skocile, ali eto, treba mi veci disk, a ovaj za ovu cijenu se mozda isplati?

Sta kazete?

TrustNo1

1 0 hvala 0
15 godina
Miki77 kaže...

Kako vam se cini ovaj WD-ov disk?

LINKS

S obzirom da je gore bilo nekoliko postova da greenovi dosta crkavaju, a treba mi disk, malo sam u nedoumici sta uzeti...znam da su cijene jako skocile, ali eto, treba mi veci disk, a ovaj za ovu cijenu se mozda isplati?

Sta kazete?

ma maši se ;), svaki disk može crknut, a ja ipak wd-ove smatram najpouzdanijima, iz vlastitog iskustva.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice