WD green 2tb za storage

poruka: 26
|
čitano: 3.623
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
WD green 2

Dosta mi je vise brisanja podataka i trazenja mjesta po svom wd blacku i 3 smeća koja imam sa strane , treba mi vise kapaciteta i mislim uzet 2tb wd green , dakle disk je samo za storage , za sistem imam blacka , zanima me jel se slazete s menom da je to daleko najbolji , naisplatljiviji i najpouzdaniji hdd za storage

I volio bi ćut iskustva korisnika

29 Da
3 Ne
Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WD green 2tb za storage

Kod mene takav WD od 1TB služi u istu svrhu.

I evo, skupio 3300 radnih sati i za sad radi odlično. (tiho i hladno)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: WD green 2tb za storage
Penryn kaže...

Kod mene takav WD od 1TB služi u istu svrhu.

I evo, skupio 3300 radnih sati i za sad radi odlično. (tiho i hladno)

3300? isuse to je pun qurac , btw kako znas , zar imaju neki monitoring , kojim programom mogu vidit sate mog blacka xd

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

3300? isuse to je pun qurac , btw kako znas , zar imaju neki monitoring , kojim programom mogu vidit sate mog blacka xd

Da da, ima mu već skoro 1 godina.  {#}

Sa Aidom64, HDTuneom..

17 godina
WD green 2tb za storage

A prema meni je 3300 još i malo {#}

Ja imam 2 greena..komp mi upaljen 14 sati dnevno pa se nakupi...prema HD Tuneu za prvi mi je 13132h, a za drugi 8060h {#}

Inače, izuzetno sam zadovoljan sa njima...

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
WD green 2tb za storage

athlon64 prijatelju..Šta pitaš bezveze? :D Pa svi imamo zelene i rade sasvim normalno već jako dugo, svaki dan najmanje 6 h, više 12 nego 6. :P Jedino mi žao kaj sam kupio godinu dana prije EADS verziju sa 32 MB cache, a i bila je 1100 kn, a sad je EARS sa 64 MB ispod 600 kn. :(

EDIT: Ljudi, ja fkt ne vidim u HD Tune ni u AIDA gdje ima za gledat sate rada HDD-a? Pomoć?

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2011 20:36 (DiRT).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
WD green 2tb za storage

I ja imam Green od 2TB, i služi mi upravo za backup. Upravo zbog toga i nije stalno upaljen tako da je u 3 mjeseca skupio samo 299 sati.

Mislim da je OK izbor, mada se nikad ne smiješ osloniti 100% na samo jedan HDD.

Edit:

Gdje se može naći broj radnih sati u HD Tune:

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2011 20:49 (Schumix).
Moj PC  
3 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
DiRT kaže...

athlon64 prijatelju..Šta pitaš bezveze? :D Pa svi imamo zelene i rade sasvim normalno već jako dugo, svaki dan najmanje 6 h, više 12 nego 6. :P Jedino mi žao kaj sam kupio godinu dana prije EADS verziju sa 32 MB cache, a i bila je 1100 kn, a sad je EARS sa 64 MB ispod 600 kn. :(

EDIT: Ljudi, ja fkt ne vidim u HD Tune ni u AIDA gdje ima za gledat sate rada HDD-a? Pomoć?

AIDA64 - Diskovni podsustav - SMART - Power-On Time Count

HD Tune - Health - Power-On Hours(time) Count

15 godina
protjeran

Preporuka. Imam dva komada, jedan star cc 45 dana, drugi cca 7-8 mjeseci.

Stariji ima warning zato što je nakupio par CRC errora, a to je zbog neispravnog SATA kabela.

Uglavnom je dva-tri puta nestao iz My Computera, mislio sam da je stvar do drivera,

ali problem je bio u kabelu. Stavljen drugi i radi ko metak dalje.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2011 21:47 (Don Kihoty).
17 godina
WD green 2tb za storage

Moj je star par mjeseci:

Svaka preporuka nikakvih problema s njim. Tih, hladan, brz kao WD Blue 640GB i preporučam da podesiš pod windows power profilima da ti se diskovi nikad negase.

Imam i WD Blue 640GB taj me služi već ohoho, 7864h

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
WD green 2tb za storage

Evo, sad znam kolko imaju h. :) AAKS 7078, a EADS 4408. Hvala još jednom. ;)

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2011 0:36 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Schumix kaže...

I ja imam Green od 2TB, i služi mi upravo za backup. Upravo zbog toga i nije stalno upaljen tako da je u 3 mjeseca skupio samo 299 sati.

Mislim da je OK izbor, mada se nikad ne smiješ osloniti 100% na samo jedan HDD.

Edit:

Gdje se može naći broj radnih sati u HD Tune:

znam da nikad nije 100% siguran samo jedan disk ali nisu mi zivota vazni podatci , mislio sam izdvojit 600kn vise za raid1 polje ali odustao sam, mislim to ce bit 2tb filmova serija i muzike , nista sta se ne moze opet skinut , uostalom stvarno imam povjerenja u wd diskove , godinama ih koristim i nikad me ni jedan nije izdao a bilo ih je koji su radili u losim uvjetima , inace hvala na savjetima , bit ce par slika u slike vaseg hw-a kad kupim , a nemam sta cekat jer cijena je niska koliko niska ima volje bit.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2011 1:02 (athlon64).
15 godina
WD green 2tb za storage

evo narucit cu ga u utorak,doć  ću sa hvara,baš gledam u linksa i 650kn kosta sata3 verzija sa 64mb chachea,a u protisa je 545 na akciji,pa ću narućit u protisa sata3 :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
WD green 2tb za storage

Ja jučer uzeo 2 wd greena od 2TB-a danas ću ih baš spojiti u komp{#}

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stoja kaže...

Ja jučer uzeo 2 wd greena od 2TB-a danas ću ih baš spojiti u komp{#}

sta 3 il sata 2,btw jesu li ti to za raid1 ili?

16 godina
athlon64 kaže...

SATA 2, u linksu, matična mi ne podržava sata 3{#} Ma ja sam mislio isto za raid ali mirroring ali to mi matična ne podržava pa bi morao kontroler i tako...još para davati...ovako će mi na jednom biti sve i svašta, a drugi će biti "manualni" backup važnih podataka koje sam već bio spušio kada mi je riknuo seagate od 1TB...i sada rekli da nema više cile-mile...

Stoja
15 godina
Stoja kaže...
athlon64 kaže...

SATA 2, u linksu, matična mi ne podržava sata 3{#} Ma ja sam mislio isto za raid ali mirroring ali to mi matična ne podržava pa bi morao kontroler i tako...još para davati...ovako će mi na jednom biti sve i svašta, a drugi će biti "manualni" backup važnih podataka koje sam već bio spušio kada mi je riknuo seagate od 1TB...i sada rekli da nema više cile-mile...

pa da,raid1 je mirroring, to sam ja tia ali eto nemam para a pouzdam se u wd-ove ,kroz 6 godina me nikad ni jedan nije iznevjerio.

16 godina
WD green 2tb za storage

A da...ja stalno brkam te raidove nemam pojma xD Ma ono... nije ni ovako problem copy paste i gotovo...glavno da mi podaci ne propadnu kao što mi se sa seagate-om dogodilo...a imam još i 500GB WD caviar blue i isto zadovoljan snjim {#}

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stoja kaže...

A da...ja stalno brkam te raidove nemam pojma xD Ma ono... nije ni ovako problem copy paste i gotovo...glavno da mi podaci ne propadnu kao što mi se sa seagate-om dogodilo...a imam još i 500GB WD caviar blue i isto zadovoljan snjim {#}

ah taj seagate,treba se dalje od toga držat -.-,ja imam black 640gb,dok ne skupim za ssd neće dobit zamjenu.

16 godina
WD green 2tb za storage

A bio je dobar...dok je trajao{#} Veći mi je problem bio što je vemil propao pa nisam mogao garanciju dobiti ni ništa...

Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
ford eleanor kaže...
athlon64 kaže...
Stoja kaže...

ah taj seagate,treba se dalje od toga držat -.-,ja imam black 640gb,dok ne skupim za ssd neće dobit zamjenu.

Imam 2 komada WD blue od 500 gb i rade sasvim ok .Stari su 1 i 2 godine .Imam i seagate baracudu koja je stara 5 godina i  isto radi dobro.To vjerojatno ovisi na kakve se primjerke namjeriš,zato ne bih baš generalizirao

da,imali su jednu seriju koja je bila katastrofalna,inaće su im diskovi ok,međutim radi te katastrofalne serije dosta kupaca ukljućujući mene neće primirisat seagatea za svog života.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
athlon64 kaže...

da,imali su jednu seriju koja je bila katastrofalna,inaće su im diskovi ok,međutim radi te katastrofalne serije dosta kupaca ukljućujući mene neće primirisat seagatea za svog života.

Eee, ja sam imao tu lošu seriju, sa greškom u firmware-u...međutim moji je nekih godinu i pol na neku foru preživio dok su se inače u roku od mjesec dana crkavali...

Stoja
15 godina
Stoja kaže...
athlon64 kaže...

Eee, ja sam imao tu lošu seriju, sa greškom u firmware-u...međutim moji je nekih godinu i pol na neku foru preživio dok su se inače u roku od mjesec dana crkavali...

znam,jbga,seagate sad nema loše diskove ali ja ću uvijek rađe uzet wd-a.

16 godina
WD green 2tb za storage

eee, ajde ljudi pomagajte...{#}

Dakle ubacio oba dva diska u komp sve uredno pospajao...upalio komp i da aktiviram diskove...i jedan uredno prepoznat(1,8TB) a ovaj drugi samo 931GB(1TB) odnosno kao da glumi onaj stari disk od 1TB koji sam prije imao ali već dugo je prošlo od kada sam ga izvadio iz kompa...e sada di je problem i kako to rješiti???

dokaz da se nisam zeznuo pri kupnji :P dokaz da se nisam zeznuo pri kupnji :P
drugi uredno 2TB prikazuje a prvi samo 1TB... drugi uredno 2TB prikazuje a prvi samo 1TB...
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A to kaj je WD imal par loših serija? {#}

15 godina
drstoka kaže...

A to kaj je WD imal par loših serija? {#}

nisu imali ni jednu seriju u kojoj je svaki drugi disk trajao mjesec dana,zato nemoj bezveze hejtat,idi samo malo pretraži forum pa vidi koliko je mrtvih seagate barracuda bilo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice