znači imam WD mybook eksterni 3.5 disk od 2 TB-a izvadim ga iz kučišta kao i ostale diskove koji nisu mybook edicija i ostali rade normalno na računalu a ovoga računalo ne vidi, tj. vidi ga ali podaci se ne vide niti se može uči u njega , instalirao sam program GET Data Back for NTFS i sa njim pokusavam skenirati disk i kopirati failove na drugi disk i zatim ga formatirati, dali postoji ijedan drugi način jer vratio sam na disk elektriku sa mybook-a i spojio ga usb kabelom ali i dalje ga računalo nije prepoznalo, vjerojatno se nešto poremetilo nakon što sam ga odvojio od kučišta , imate li vi neko drugo riješenje kako da ga računalo prepozna ili kako da izvadim failove
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
netko zna? mislim da disk u mybook kučištu nije bio formatiran kad je kupljen novi
..kako da ga računalo prepozna ili kako da izvadim failove
-šta keže BIOS i disk manager?
..nije bio formatiran kad je kupljen novi
? i što, ako je ispravan formatiraj, ali ako su gore bili podatci tad je bio formatiran. Vjerojatno je izgubljena particija. (često kod nepropisnog odspajanja). Vidi s programima za vraćanje particija, Easeus-PM-home ili getmydata..
znači imam WD mybook eksterni 3.5 disk od 2 TB-a izvadim ga iz kučišta kao i ostale diskove koji nisu mybook edicija i ostali rade normalno na računalu a ovoga računalo ne vidi, tj. vidi ga ali podaci se ne vide niti se može uči u njega , instalirao sam program GET Data Back for NTFS i sa njim pokusavam skenirati disk i kopirati failove na drugi disk i zatim ga formatirati, dali postoji ijedan drugi način jer vratio sam na disk elektriku sa mybook-a i spojio ga usb kabelom ali i dalje ga računalo nije prepoznalo, vjerojatno se nešto poremetilo nakon što sam ga odvojio od kučišta , imate li vi neko drugo riješenje kako da ga računalo prepozna ili kako da izvadim failove
Ako disk ne vide Windowsi ništa strašno, pod uvjetom da je disk ispravan onda odradi sa Minitool programom preko Modula "Damaged Parition Recovery". Nakon toga buš videl kak če bit, pa prebaci bitne podatke na neki drugi disk no ako gore spomenuti modul ne vidi disk onda odi na " Lost Partition Recovery" modul.Na dolnjim linkovima imaš sve kaj treba, vezano za Minitool program na prvom linku obrati pažnju na verziju programa a drugi link su upute.
Za kraj još moš probat sa Linux, ako ništ od ovog gore spomenutog ne upali pa ako on vidi disk i podatke normalno onda nema problema.
..kako da ga računalo prepozna ili kako da izvadim failove
-šta keže BIOS i disk manager?
..nije bio formatiran kad je kupljen novi
? i što, ako je ispravan formatiraj, ali ako su gore bili podatci tad je bio formatiran. Vjerojatno je izgubljena particija. (često kod nepropisnog odspajanja). Vidi s programima za vraćanje particija, Easeus-PM-home ili getmydata..
imam hrpu podataka nesmijem ga formatirat
1. skinio sam EASEUS Data Recovery Wizard Professional 5.0.1 jeli on ok? koliko vidim ima fukciju koja pretražuje raw i kad disk traži format opciju sa njom ga upravo skeniram
2. ako vrati failove većinom su to filmovi ogromni failovi od 10gb i vise dali ce filmovi biti oštećeni?
3. vjerojatno je do toga došlo kad sam ga isključio sa kučišta mybook
Ako disk ne vide Windowsi ništa strašno, pod uvjetom da je disk ispravan onda odradi sa Minitool programom preko Modula "Damaged Parition Recovery". Nakon toga buš videl kak če bit, pa prebaci bitne podatke na neki drugi disk no ako gore spomenuti modul ne vidi disk onda odi na " Lost Partition Recovery" modul.Na dolnjim linkovima imaš sve kaj treba, vezano za Minitool program na prvom linku obrati pažnju na verziju programa a drugi link su upute.
http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/lista-besplatnog-softvera/30365.aspx?page=7&jumpto=1521735&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/usb-error-hitno-trebam-vazne-podatke/99822.aspx?page=0&jumpto=1928533&sort=asc&view=flat
Za kraj još moš probat sa Linux, ako ništ od ovog gore spomenutog ne upali pa ako on vidi disk i podatke normalno onda nema problema.
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/hard-disk-error/122778.aspx?page=0&jumpto=2390189&sort=asc&view=flat
počeo sam već skeniranje sa EASEUS Data Recovery Wizard Professional 5.0.1 jeli to po tebi ok? ako on ne nađe krećem na tvoje opcije, disk je ispravan vide ga win7 ali u njega se ne može ući ako klikneš na disk traži format
počeo sam već skeniranje sa EASEUS Data Recovery Wizard Professional 5.0.1 jeli to po tebi ok? ako on ne nađe krećem na tvoje opcije, disk je ispravan vide ga win7 ali u njega se ne može ući ako klikneš na disk traži format
Taj program radi na vrlo sličan način ko Minitool, samo kaj taj Easeus nije besplatan tu je kvaka uglavnom u tom programu prvo odradi preko Modula "Complete Recovery". Ako on kroz taj Modul ne vidi disk, onda odi na njegov Modul "Partition Recovery" pa nek skenira.
..
1. skinio sam EASEUS Data Recovery Wizard Professional 5.0.1 jeli on ok? koliko vidim ima fukciju koja pretražuje raw i kad disk traži format opciju sa njom ga upravo skeniram
..
a skinio sam neki sa torrenta kaze da je full verzija ... ..
-čitaj što pišem. (pogotovo kad postoji free verzija, izbjegavaj piratice) Za ovaj tip aplikacija moraš biti 100% siguran da je OK. Izbjegavaj, štedi živce i vrijeme.
-Easus Partition Master Home (free). Može jednostavno vratiti particiju (ovisno o vrsti greške). U svim ostalim kombinacijama moraš kopirati podatke na drugi disk. Svakako pogledaj stanje diska s tim programom, pa tek tad dalje..
Ponekad se particija mora formatirati, ništa strašno (ipak ne žuriti, pokušati sigurnije načine), nakon tog može undelete/recovery..
Recovery alati (pogotovo RAW) traju satima, samo skeniranje.. kao get data back (vjerojatno najefikasniji za vračanje s uništenog diska), pa pošto ga imaš možeš i s njim ako ovo ne uspije.
Taj program radi na vrlo sličan način ko Minitool, samo kaj taj Easeus nije besplatan tu je kvaka uglavnom u tom programu prvo odradi preko Modula "Complete Recovery". Ako on kroz taj Modul ne vidi disk, onda odi na njegov Modul "Partition Recovery" pa nek skenira.
a skinio sam neki sa torrenta kaze da je full verzija ... radim sa complete recovery pa ćemo vidjeti , samo da me ne shebe kad skenira da kaže da niej full verzija programa pukao bi vec 24 sata skeniram ovo mi je drugi program prvi getback data for ntfs nista nije uradio
Sve mi se cini da se mozes pozdraviti sa podatcima sa diska.
ako je elektronika ispravna onda ne bi trebalo bit problema, uz prepostavku da je sa samim diskom sve ok i da nisi nešto sprčko po particijama,
zašto si ga uopće vadio iz kućišta ?
ako je elektronika ispravna onda ne bi trebalo bit problema, uz prepostavku da je sa samim diskom sve ok i da nisi nešto sprčko po particijama,
zašto si ga uopće vadio iz kućišta ?
napravio sam multimedija kompjuter koji prima 9 diskova pun filmova u full bluray rezoluciji u mreži sa mede8er multimedijom piči sve na plazmu ;) , pa sam prebacivao sve diskove od 2tb-a u taj kompjuter izvadio iz kucista koja su se nagomilala na hrpi puni filmova, samo sam se zahebao jer sam dva druga wd -a koji nisu mybook odvojio i rade bez greške poučen tim iskustvom mislio sam da wd mybook radi isto i nisam sa njega izvadio podatke i tu sam se zeznio
ps
jučer sam probao vratit elektroniku na ovo novo računalo koje ga ne vidi i nisam vidio podatke .,, probat ću ga spojiti na mede8er i na ovo drugo računalo večeras kad mi program za povratak podataka vjerojatno ne uradi nista sad upravo vrti i pokusava vratit
program za povrat podataka ti najvjerovatnije neće biti od koristi, ako i izvuče šta s diska, to će biti enkriptirano i neupotrebljivo, kad završi vrati sve kako je bilo pa vidi jel radi, ako ne radi, onda mislim da se možeš pozdravit s podacima, eventualno nositi u neku firmu specijaliziranu za data recovery, što nije baš jeftino, druga opcija ti je spojiti disk na komp, napraviti zero write diska sa WD softwerom za dijagnostiku pa ga onda probat vratit u mybook kućište i ponovo napraviti particije ili ga takvog ostavit u kompu
program za povrat podataka ti najvjerovatnije neće biti od koristi, ako i izvuče šta s diska, to će biti enkriptirano i neupotrebljivo, kad završi vrati sve kako je bilo pa vidi jel radi, ako ne radi, onda mislim da se možeš pozdravit s podacima, eventualno nositi u neku firmu specijaliziranu za data recovery, što nije baš jeftino, druga opcija ti je spojiti disk na komp, napraviti zero write diska sa WD softwerom za dijagnostiku pa ga onda probat vratit u mybook kućište i ponovo napraviti particije ili ga takvog ostavit u kompu
a mogu li uraditi taj zero write disk pa prebaciti podatke pa onda formatirati disk?
zero write briše sve sa diska, i podatke i partiticije, nakon njega nema vraćanja podataka pogotovo enkriptiranih
ps
ako već budeš išao raditi zero write diska, možeš prvo pokušati napraviti to dok je disk u mybook kućištu, ako tako ne prođe, onda ga spoji na komp
zero write briše sve sa diska, i podatke i partiticije, nakon njega nema vraćanja podataka pogotovo enkriptiranih
pa mogu jednostavno uraditi format i imati normalan disk ... znači vjerojatno nema riješenja da spasim podatke
možeš i tako probat, pa ako bude problema, npr. da ne možeš napraviti format, onda napravi zero write