Koristim WD-ov eksterni hdd već dvije godine i dosada je brzina uvijek bila minimum 30mb/s
No, prije par dana se to promijenilo i sada mi brzina većinom 4MB/S
Je li itko imao ovakav problem i je li ima ovdje spasa?
Koristim WD-ov eksterni hdd već dvije godine i dosada je brzina uvijek bila minimum 30mb/s
No, prije par dana se to promijenilo i sada mi brzina većinom 4MB/S
Je li itko imao ovakav problem i je li ima ovdje spasa?
Provjeri mu ispravnost putem Hard Disk Sentinela i HD Tune.
Hoću ali još uvijek mi je čudno kako to da se podaci s njega skidaju normalno a kad trebam staviti onda je tragično
Da, proći disk HDD Regeneratorom da "sredi" te bad sektore i nakon toga puni format (a ne quick).
Zašto ne quick?
Zašto ne quick?
Zato što Quick:
- u biti ne formatira nego samo poremeti dio diska koji govori da je na disku nešto spremljeno (pa pokazuej ako prazan, a podatci su tu samo se novi prepisuju preko njih)
- ne rješava probleme koje full format može riješiti i ne osvježava disk.
Je li ovo treba ovako dugo trajati, već 6 i po sati popravlja disk a tek je na 16% :S
Je li ovo treba ovako dugo trajati, već 6 i po sati popravlja disk a tek je na 16% :S
Da.
Napravia sam ja backup normalno, nisam baš tako nestručan :P
Jel prošao "popravak"?
Nije još, došlo je do 20% i bila je neka greška.
Tako da sam jutros u 7 stavia ponovo da radi, na moju sreću nastavilo je gdje je stalo ali sad se miče još sporije :DD
Je li triba baš ovako sporo ić?
Na ispravnom ide brzo. Na neispravnom može itekako dugo potrajati. Ali kad popravi, onda poraste brzina.
Opet je neki problem bia kao da je hdd isključen.
Svejedno se svaki dan micao po 0.01% tako da mi je nije imalo smisla morao bi čekat mjesecima da se to kao popravi.
Najvjerovatnije kupujem novi pa ako netko prodaje neka se javi
*greška*