WD 640 Blue Spašavanje podataka

poruka: 3
|
čitano: 715
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Bok svima, evo dogodilo mi se sljedeće.

U biosu mi je nestao hard disk, takodjer je logicno da ga nema niti u windowsima vise,...

Probao sam druge kabale, cak sam ga stavio u drugi komp i opet isto, znaci hard je sigurno.

Sad me zanima sljedece: !!!

Na internetu ljudi uglavnom govore da ako se ima hard disk koji neradi a zele se sacuvati podatci da se kupi isti takav, tj. identican model i serija i otvori oklop i zamjeni sam disk.

Sad mene zanima jer u mom slucaju hard disk uopce neregistrira nijedna maticna, pa logicno je za zakljuciti da mu je plocica riknula, tako da mislim da bi bilo najlakse je samo zamjeniti.

Ima neko slicna iskustva ? 

Inace disk ima 4 godine i nije puno koristen bas, samo za pohranu filmova,...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: WD 640 Blue Spašavanje podataka
bunda kaže...

kupi isti takav, tj. identican model i serija i otvori oklop i zamjeni sam disk.

Jednom kad ga otvoris - gotovo je. Cvrsti diskovi se otvaraju u "cistim sobama" i u skafanderima jer ni jedna jedina cestica prasine ne smije zavrsiti u disku. Ono sto je u 90% slucajeva moguce je zamjeniti samu elektroniku (plocicu) diska i uglavnom stvar proradi.

Dakle - nabavi identican disk po mogucnosti iz iste serije, zamjeni plocicu (hrpa tutorijala na YT) i pokopiraj podatke. Ako uspije - disk baci jer vise nije pogodan za ikakve osjetljive/vazne podatke ...

battlelog: b4stardo_CRO, FREE STEAM KLJUCEVI: http://tinyurl.com/2fcpre6
16 godina
neaktivan

Kupio sam drugi isti ovakav HDD i promjenio pcb (plocicu) i radi sad odlicno sve, tako da ako neko ima isti problem da zna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice