Velociraptor diskovi u RAID ili ne?

poruka: 6
|
čitano: 1.562
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Aloha svima

Kupi sam 2 velociraptor 300GB diska i koristit cu ih za posao, programiranje i sada mislim dal da ih stavim u raid 0 i sve drzim na tom raidu ili da stavim sistem na jedan a projekte na drugi disk. Sta je brze?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Brže je dva (ili više) u RAID 0. Raid jedan je zrcalna slika (podatci na jednom kopiranju se na drugi). Rađe ova dva u 0, a onda kupi još jedna obični od 500-750GB disk za backup.

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Također preporučam RAID 0, i ja sam stavil dva diska (sig) u raid i mogu ti reći da je sve duplo brže, a tiebi s tim diskovima na 10.000 okretaja mora raditi još i brže.....sou.....svaka preporuka!!! Uzmi još jedan disk, ovisi koliko ti treba, stavi ga za storage i to ti je to !!!

Core i7 920 @ 3.3 / Gigabyte X58 UD5 / Crucial 1333 @ 1600 / Sapphire 4850 / Corsair 550w / Seagate Barracuda 2 x 500GB Raid 0 / Cooler Master Cosmos S
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Velociraptor diskovi u RAID ili ne?
prihvaćeno rješenje

To su odlicni diskovi i stavljanje u Raid0 bi dalo fantasticne performanse.

Problem Raid0 polja je da je puno nesigurnije. Ja osobno imam diskove u Raid0 polju vec godinu i pol i nikakvih problema, ali nikad ne znas.

Ja na kucnom kompu nemam nista bez cega bi mi bio problem ako dodje do rikavanja, pa me bas briga, ali ako ces ti koristi za posao kako pises onda je ipak bolje biti siguran da nece doci do gubitaka podataka.

Idealna situacija sa tim setupom bi bila: ta 2 diska u Raid0, te dodati jos jedan disk kao storage gdje bi drzao podatke koji su ti bitni. Jos idealnija da za storage zapravo uzmes jos 2 diska (ne raptore nego obicne 7200 diskove) i onda ta dodatna 2 stavis u Raid1 (mirorring) Osmijeh Imas i brzinu i sigurnost

Tada je jedini problem sto imas sistemski disk(ove) od 600GB sto je stvarno puno, puno previse ako na njemu nece biti storage.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala lipa svima. Saceju stat u RAIDU pa cemo vidit. Zasad san zadovoljan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Velociraptor diskovi u RAID ili ne?
Žarko kaže...

Hvala lipa svima. Saceju stat u RAIDU pa cemo vidit. Zasad san zadovoljan.

stavi ih na neki test za HDD,pa nabaci slike
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice