Aloha svima
Kupi sam 2 velociraptor 300GB diska i koristit cu ih za posao, programiranje i sada mislim dal da ih stavim u raid 0 i sve drzim na tom raidu ili da stavim sistem na jedan a projekte na drugi disk. Sta je brze?
Aloha svima
Kupi sam 2 velociraptor 300GB diska i koristit cu ih za posao, programiranje i sada mislim dal da ih stavim u raid 0 i sve drzim na tom raidu ili da stavim sistem na jedan a projekte na drugi disk. Sta je brze?
Brže je dva (ili više) u RAID 0. Raid jedan je zrcalna slika (podatci na jednom kopiranju se na drugi). Rađe ova dva u 0, a onda kupi još jedna obični od 500-750GB disk za backup.
Također preporučam RAID 0, i ja sam stavil dva diska (sig) u raid i mogu ti reći da je sve duplo brže, a tiebi s tim diskovima na 10.000 okretaja mora raditi još i brže.....sou.....svaka preporuka!!! Uzmi još jedan disk, ovisi koliko ti treba, stavi ga za storage i to ti je to !!!
To su odlicni diskovi i stavljanje u Raid0 bi dalo fantasticne performanse.
Problem Raid0 polja je da je puno nesigurnije. Ja osobno imam diskove u Raid0 polju vec godinu i pol i nikakvih problema, ali nikad ne znas.
Ja na kucnom kompu nemam nista bez cega bi mi bio problem ako dodje do rikavanja, pa me bas briga, ali ako ces ti koristi za posao kako pises onda je ipak bolje biti siguran da nece doci do gubitaka podataka.
Idealna situacija sa tim setupom bi bila: ta 2 diska u Raid0, te dodati jos jedan disk kao storage gdje bi drzao podatke koji su ti bitni. Jos idealnija da za storage zapravo uzmes jos 2 diska (ne raptore nego obicne 7200 diskove) i onda ta dodatna 2 stavis u Raid1 (mirorring) Imas i brzinu i sigurnost
Tada je jedini problem sto imas sistemski disk(ove) od 600GB sto je stvarno puno, puno previse ako na njemu nece biti storage.
Hvala lipa svima. Saceju stat u RAIDU pa cemo vidit. Zasad san zadovoljan.
Hvala lipa svima. Saceju stat u RAIDU pa cemo vidit. Zasad san zadovoljan.