USB 3.0 Prednosti, korisnost ?

poruka: 10
|
čitano: 18.046
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Koliko vidim ima za nabaviti jeftinih USB 3.0 kontrolera pa me zanima koje su prednosti toga nad USB 2.0, hoću li recimo nešto dobiti ako miš ukopčam u USB 3.0 utor, manji odaziv ?

Ili možda ako USB stick koji radi na 2.0 ukopčam u 3.0 kontroler ?

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sto se tice ovog drugog neces dobiti nista, usb 2.0 ce i dalje raditi na istoj brzini na koju je deklariran...imam usb 3.0 i nisam primjetio nikava poboljsanja u ovom slucaju.

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: USB 3.0 Prednosti, korisnost ?

U prvom slucaju neces nista dobiti na perfomansama, no u potonjem su moguci teoretski dobici. Naravno USB 3.0 kompatabilini uređaji a tu prvenstveno mislim na ssd, hdd i usb memorije, ce itekako moci iskoristiti vecu podatkovnu i strujnu propusnost koju nudi USB 3.0 konektor i pripadajuci kontroler. Takodjer kod miševa i tipkovnica sa P/S 2 konektorom procesor brze i direktno pristupa podacima ( key stroke ) i manje mu je zauzece od USB konektora gdje se paketi (time pooling ) moraju sporije obradjivati, a vecim poolingom jos vise opterecujemo CPU :-)

Frankly, thats a Roger.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 23:28 (Kaiserex).
14 godina
neaktivan

stvarno nema velikih razlika, no možda ga jo nisu u potpunosti dovršili ili čekaju da uđe u primjenu kao 2.0

16 godina
neaktivan

mozes osjetit razliku tek kada je uređaj koji si ukopcao također na USB 3.0 podrski napravljen

1 0 hvala 0
17 godina

bitno je npr. kod externih hdd-ova i stickova. Propusnost u praksi kod USB 2.0 ext hdd-ova je oko 30-40MB mislim sto znaci da je hdd limitiran sa prpusnoscu USBa. S obzirom da USB 3.0 ima puno vecu propusnost, hdd nije ogranicnen njime i brzina prijenosa ovisi samo o hddu(danas negdje oko 100MB read/write)

15 godina
neaktivan

Imam pitanje. Kupio sam Transcendov externi HDD i također Transcendov USB 3.0 kontroler. Kad uštekam HDD u kontroler brzina mi ne prelazi 27 MB/s. Nije li to malop presporo?

Koja bi cca trebala biti "normalna" brzina?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni se isplatilo uzimat usb 3.0 od 16 gb,a nemam doma usb 3.0 port.Zakaj?Zato kaj taj usb ima brzinu ciranja 35mb/s i pisanja 20-24mb/s.Neznam bas koj usb 2.0 to ima a da kosta samo 200 kn.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kach kaže...

Meni se isplatilo uzimat usb 3.0 od 16 gb,a nemam doma usb 3.0 port.Zakaj?Zato kaj taj usb ima brzinu ciranja 35mb/s i pisanja 20-24mb/s.Neznam bas koj usb 2.0 to ima a da kosta samo 200 kn.

to pak ovisi o samom sticku... osobno sam takodjer uzea 16gb usb 3.0 (mozda je cak i isti ka tvoj - Jetflash JF700 - 150kn) upravo radi velike brzine usb3.0 (R/W 70/30) i i usb 2.0 (R/W 30/20)... ipak, unatoc 3.0 postoje i dalje stickovi koji su dosta sporiji i ne iskoristavaju u potpunosti ni usb2.0 standard, a kamoli usb3.0...

15 godina
protjeran

USB2.0 stick vrhunskih performansi:

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/usbdeview-benchmark-test-usb-stickova/77997.aspx?page=3&jumpto=2022978&sort=asc&view=flat

Naravno, 10% te brzine je zaslužan ASRock XFast USB, kojeg mogu 99% korisnika ASRock ploča koristiti For Free,

a oni koji nemaju ASRock ploče, mogu kupti taj software ovdje:

FNet TurboHDD USB

http://www.gotofnet.com/ANSI/link.php?filename=download/update/TurboHDD_USB/index.htm

Ako imate nešto od navedenih stickova/USB diskova tipa ADATA, Prestigio i drugih sa liste,

moći će te uz njih koristiti FNet-ov software for free, a ako ne, morat će te baš kupiti original FNet-ov alat koji

radi na svim pločama i USB diskovima/stickovima.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice