Učestali bad sectori

poruka: 4
|
čitano: 1.253
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Učestali bad sectori

Imam laptop u kojemu sam imao WD disk 100 GB. Nakon otprilike 2,5 godine, pola jedne particije bilo je puno bad sectora i imao sam SMART warning. Maknuo sam disk van, kupio novi, isto WD, od 250 GB. Friško instalirao windowse, i misteriozno, neka datoteka mi je riknula. Krenuo samprovjeriti disk sa Seagate i WD alatima. Pola testova je disk pao na Seagate alatu, a WD extended test se srušio jer je bilo "too many" bad sectora.

E sad, što još osim vibracija može uzrokovati bad sectore? Jer otkad sam stavio novi disk, nisam ga nikud ni micao sa stola. A već su se pojavili.

Kabel, matična, napajanje? Molim pomoć...

Who seeds the wind, harvests the storm...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Učestali bad sectori

mislim da ti treba low level format.... baš ono o čemu sam započeo temu prije par minuta.

dakle Bios format niskog nivoa.. moguće da ćeš time riještii te silne bad sectore

www.svijetkulture.com
17 godina
Učestali bad sectori

Low level formatiranje najvjerojatnije nece pomoci, mozes probati ali...

Vjerojatno imas garanciju i najbolje je zamjeniti ga.

Ako su ti testovi pokazali toliko bad sector-a, vjerojatno ce se kad tad ponovno pojaviti i nakon popravljanja losih.

Bad sectori su u vecini slucajeva uzrokovani tvornickom greskom, ili fizickim ostecenjem.

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Učestali bad sectori
croart kaže...

Low level formatiranje najvjerojatnije nece pomoci, mozes probati ali...

Vjerojatno imas garanciju i najbolje je zamjeniti ga.

Ako su ti testovi pokazali toliko bad sector-a, vjerojatno ce se kad tad ponovno pojaviti i nakon popravljanja losih.

Bad sectori su u vecini slucajeva uzrokovani tvornickom greskom, ili fizickim ostecenjem.

Da... tvornicka greska, PREGRIJAVANJE ili micanje racunala dok radi (iako to kod laptopa i nije bas toliko ucestalo, ipak je to PRIJENOSNIK)... tako da... Neke serije diskova su jednostavno napravljene sa greskom...
I'm going woo woo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice