Ubuntu - Gubitak podataka nakon instalacije

poruka: 6
|
čitano: 2.608
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako, odlučio si opet nakon nekog vremena instalirati Ubuntu, ali ovog puta verziju 13.10.

Normalno bootao sa USB sticka, odabrao instalaciju "side by side" tj dualBoot sa Windows 7-micom na istom SSD disku (razlicite particije).

Sve super prošla instalacija i nakraju BUM kao grom iz vedra neba, nema podataka!  Nestali! Nema više ni Win 7 ni ničega, poludio sam....
Koliko sam skuzio, "Dragi" Ubuntu (kojeg cu vjerojatno nakon ovoga mrziti iz dna duse), mi je konevrtirao disk u GPT EFI i formatirao sve u ext4...
NTFS (MBR) particije su nestale skupa s podatcima.... 

E sad disk je 120 GB Kingston SSD, bio je podijeljen na dvije particije, jedna od oko 95GB za Windows i ostalo, a druga 20GB za Ubuntu...
Bio bi zadovoljan da povratim bar 500mb podataka, ono najvaznije, sto jos nisam napravio backup.... Citav XAMPP HTDOCS folder sa PHP fileovima, Minecraft Server (mapa), Android SDK (samo projekti)... Par .txt datoteka i jedan save od igrice.
Cca. 500-800MB podataka....
Backup nisam uradio jer je SSD nov, star oko 2 mjeseca, radio je super pa nisam ocekivao probleme...

Ubacio sam disk u drugi komp, Skenirao sam sa Easeus Data Recovery i nalazi samo Raw fileove i to oko 20 fileova, a to je nemoguce jer je na disku netaknut čitav Ubuntu 13.10 OS..... (i mozda moji podatci negdje u dubini)

Neznam sta da radim..... Ogranicen sam na uradi-sam rijesenja, dakle usluge povrata s treće strane nedolaze u obzir.. 

EDIT: U prilogu je slika s rezultatima Easeus-a. 

I don't care that they stole my idea . . I care that they don't have any of their own. — Nikola Tesla
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 12:54 (xZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Probaj sa Minitool Partition Recovery. A inače, jesi siguran da nisi nešto krivo stisnuo? Jer čudno je da je išao sve formatirati ako si odabrao Win-Ubuntu side by side instalaciju...

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Ubuntu - Gubitak podataka nakon instalacije
blagus kaže...

Probaj sa Minitool Partition Recovery. A inače, jesi siguran da nisi nešto krivo stisnuo? Jer čudno je da je išao sve formatirati ako si odabrao Win-Ubuntu side by side instalaciju...

100% sam siguran, nije mi prvi put da instaliram Ubuntu, prvi put instaliram 13.10 verziju, ali sigurno sam odabrao side-by-side...
Nije mi jasno zasto je disk sa MBR-a povukao na GPT....

Probat cu sa tim programom sto si mi dao.

Evo u prilogu rezultati sa get data back. Kad odem pregledat fileove nadje mi samo neki LogFile i to je to....
Nekuzim zasto bar ne nalazi od Ubuntu-a fileove?

Odabrana vrsta instalacije Odabrana vrsta instalacije
I don't care that they stole my idea . . I care that they don't have any of their own. — Nikola Tesla
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 14:38 (xZero).
16 godina
neaktivan

Koristeci TestDisk, iCare Data Recovery, MiniTool Power Data Recovery, Easeus te kombinirajući razne opcije uspio sam iskopati fileove u RAW formatu, ali problem je sto izvlaci samo fileove sa čestim extenzijama kao

.GIF .ICO .JPG .PDF .HTM .HTML .CHM .DOC i slični.

Neki od mojih fajlova koje trebam izvuci su
.PHP .CSS .DAT .SAV .C .BIN .MB2 .MCA .SPM .PL .PY

Sad meni nije jasno na koji naćin da ja natjeram bilo koji od navedenih programa da izvuce takve fileove?
Dal postoji neki prog koji to moze?
Dali mi je pametno prebacit disk u MBR pa Quick Format u NTFS pa onda probat? Ili probat samo prebacit u MBR? 
Već padam u depresiju koliko me "grize" nervoza zbog gubitka vrlo vaznih dokumenata....

Unaprijed Hvala.  

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 15:08 (xZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pa sa partition recovery nemoj izvlačiti datoteke, nego samo odaberi vraćanje odgovarajuće particije (ako ju nađe). Meni je to spasilo glavu par puta.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ubuntu - Gubitak podataka nakon instalacije
blagus kaže...

Pa sa partition recovery nemoj izvlačiti datoteke, nego samo odaberi vraćanje odgovarajuće particije (ako ju nađe). Meni je to spasilo glavu par puta.

Nadje particiju al je nemoze vratit jer je valjda MBR ostećen.... Sad nest kemijam sa TestDiskom i Photo Recoveryem, pokusavam metodom izvlacenja file po file, iako je probl sto je vecina toga osteceno, pogotovo neki čudni ZIP fileovi koji zauzimaju ogromnih 15GB a sadrze dva tri vidljiva fajla za koje WIN RAR kaze da zauzimaju par MB.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice