Trojba: Seagate, WD, Samsung

poruka: 8
|
čitano: 1.442
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Trebam neki HDD uzeti, a gledam na malo jeftinije opcije.

Znam da nije tema o 2 TB HDD-ima, ali da ne otvaram novu temu trebao bih vase misljenje koji HDD od sljedeca tri kupiti:

HDD SATA III 2 TB SEAGATE Barracuda, 3,5", 7200rpm, 64MB, ST2000DM001

http://goo.gl/mjkB5

HDD SATA III 2000 GB WD Caviar Green, 3,5", IntelliPower rpm, 64MB, WD20EARX

http://goo.gl/pGubz

SAMSUNG Spinpoint F4 Eco-Green 2TB

http://goo.gl/mIi8b

Samsung mi jemozda i zadnji, ali sam ga ipak stavio.

Disk ce biti storage no opet ne zelim da mi se ponasa kao krepana macka i da se jedva vrti.

Ovi u WD su malo ne jasni oko ovoga "IntelliPower" te se po njihovom HDD vrti i do 7200 rpm no bas nekako i ne vjerujem u to i prije da je sve oko 5400 do 5900 rpm kao i ostali "green" diskovi.

Po svemu sudeci je Seagate najbolji uz nadogradnju firmware-a jer se navodno cuje neki "klik" no to su rijesili s novim firmwareom.

Ujutro narucujem disk pa je svaki brzinski savjet dobrodosao.

Znaci HDD mora biti 2 TB i cijenom mora biti do tih 750 kn te za te novce ne znam da se ista moze naci bolje od ta tri HDD-a ili od mozda tog Seagate-a.

Seagate daje samo 1 god garanciju no to mi nije toliko vazno, najvaznije mi je da mi HDD radi dovoljno brzo tj. koliko vec brzo mogu raditi ti navedeni hardovi.

Zahvaljujem!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja bih tu isao na WD jer je brzina vise-manje OK i ima 2 god. jamstva ! Samsunga nebih jer je najsporiji , a Seagate-a jer ima 1 god. jamstva !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma to jamstvo mi nije vazno vec mi je vazna brzina. WD mi je malo nejasan u ovom slucaju.

Imam i ja sada dva Blacka s kojima sam zadovoljan, ali ovaj Green mi je malo cudan.

Mislim da cu uzeti Seagate radi 7200 rpm, a i dobio je dosta ok ocjene okolo.

Steta sto WD nije malo brzi, onda ne bi razmisljao dok ovako kaze ekipa da se vecinom vrti izmedu 5400 i 5600 rpm.

Nisam pametan. Damn. Tako je to kada si ogranicen lovom, a hitno ti treba veci HDD. Blah.

Jos neki savjet?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Trojba: Seagate, WD, Samsung

Ako ti je za storage onda ti je stvarno svejedno koja je brzina.

Diskovi idu do 100-120MB/s, sasvim dovoljno za 5400 r/pm.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
16 godina
neaktivan

Imam Greena i bome nikakav problem nije, a služi za pohranu Full HD materijala.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

Imam 2 TB WD Green radi mi nešto više od godine dana. Koristim ga kao storage i zadovoljan sam. Tih disk koji se ne grije.

Jedino što mi malo smeta ali valjda je to tvornički tako napravljeno je da disk kao da ode u sleep mode ako ne koristim fajlove koji su na njemu, te nakon što im hoću pristupiti treba mu par sekundi da očita sve fajlove koji se nalaze na njemu. Jasno je vidljiv proces očitavanja u vidu punjenja explorer trake gdje se nalazi odredišna adresa fajla.

Nisam koristio druge 2 TB diskove za storage pa ne znam da li je to uobičajeno i za njih.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
frend koji mi ima firmu za spasavanje podataka kaze da su samsung diskovi najbolji tj najmanje se kvare, skoro pa nista:) eto jedna mala informacija...
15 godina

Narucen Seagate s obzirom da je najbrzi od navedenih hardova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.11.2012 15:14 (win32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice