Evo ovako ide priča...kupio sam laptop prije nekih pet godina, model Acer 6920g. Nakon neke tri i pol godine rada originalan disk koji je bio u njemu, Seagate Momentus 5400 250 gb crkne iz neobjašnjivih razloga. Na njuškalu nađem WD Scorpio Black 320 gb i tip mi ga pošalje poštom praktički nezaštićenog. Rekoh dobro, ovaj neće dugo potrajat, odvrtim testove i vidim da već ima reallocated sectorsa. Nisam imao drugog izbora pa sam ga koristio za rad. I prije mjesec dana SMART javi grešku da će disk još malo u vječna lovišta.
Odem u links i kupim novi WD Black 750 gb, stavim ga. I jučer nakon putovanja dođem kući, izvadim laptop i upalim winse. Par minuta nakon boota javi se klik klik krc, rekoh si zašto ja bože. Nakon BSOD-a probam bootat, izbaci "Operating system not found". Otvorim laptop i vidim da je SATA konektor malo labav, pa disk malo "šeta" po laptopu.
Fiksirao sam disk izolir trakom koliko sam mogao, namjestio ga ponovno u ležište i upalio winse. Sad sve šljaka. Evo slike iz HDtunea. Pratio sam prije, i normalno da je reallocated bio 0, kao i raw read i pending.
Moje pitanje jesu li se te greške mogle prijaviti zbog loše konekcije između matične i diska? Da mijenjam disk? Star je 2 tjedna, srećom radim backupe stalno...