Tri diska umrla iliti tugo nesrećo

poruka: 11
|
čitano: 3.578
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Evo ovako ide priča...kupio sam laptop prije nekih pet godina, model Acer 6920g. Nakon neke tri i pol godine rada originalan disk koji je bio u njemu, Seagate Momentus 5400 250 gb crkne iz neobjašnjivih razloga. Na njuškalu nađem WD Scorpio Black 320 gb i tip mi ga pošalje poštom praktički nezaštićenog. Rekoh dobro, ovaj neće dugo potrajat, odvrtim testove i vidim da već ima reallocated sectorsa. Nisam imao drugog izbora pa sam ga koristio za rad. I prije mjesec dana SMART javi grešku da će disk još malo u vječna lovišta.

Odem u links i kupim novi WD Black 750 gb, stavim ga. I jučer nakon putovanja dođem kući, izvadim laptop i upalim winse. Par minuta nakon boota javi se klik klik krc, rekoh si zašto ja bože. Nakon BSOD-a probam bootat, izbaci "Operating system not found". Otvorim laptop i vidim da je SATA konektor malo labav, pa disk malo "šeta" po laptopu.

Fiksirao sam disk izolir trakom koliko sam mogao, namjestio ga ponovno u ležište i upalio winse. Sad sve šljaka. Evo slike iz HDtunea. Pratio sam prije, i normalno da je reallocated bio 0, kao i raw read i pending. 

Moje pitanje jesu li se te greške mogle prijaviti zbog loše konekcije između matične i diska? Da mijenjam disk? Star je 2 tjedna, srećom radim backupe stalno...

0 0 hvala 0
14 godina

A gle imaš garanciju na disk i imaš pravo na ispravni disk, nije bitno kako je do problema došlo, ja ti preporučam da odeš tamo gdje si ga kupio i tražiš drugi, pravi se lud i budi uporan, fino ugradiš novi, bolje ga fiksiraš i gotovo. Sretno!{#}

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Tri diska umrla iliti tugo nesrećo
Valentin17 kaže...

A gle imaš garanciju na disk i imaš pravo na ispravni disk, nije bitno kako je do problema došlo, ja ti preporučam da odeš tamo gdje si ga kupio i tražiš drugi, pravi se lud i budi uporan, fino ugradiš novi, bolje ga fiksiraš i gotovo. Sretno!{#}

Da ali problem je što nema šanse da mi zamijene disk sa ovako malo reallocated sektora ili?

13 godina
neaktivan

Greške se definitivno mogu pojaviti lošom konekcijom muško ženskog konektora.Proguglaj na engleskom,vidjet ćeš.

Intel i7 3770K - ASUS P8Z77 V-DELUXE - Patriot Viper Extreme 2 x 4Gb 2133 - 2 x Samsung 840 PRO 128Gb Raid0 - Gigabyte HD7850 OC 2GB - Windows 7 64 bit
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2013 21:38 (Novak.Hvar).
15 godina
neaktivan

Ti gasiš laptop ili ga stavljaš u sleep mode??? 

16 godina
Slavenko kaže...

Ti gasiš laptop ili ga stavljaš u sleep mode??? 

90% vremena u sleep. 

Inače, current pending sector vrijednost se smanjila sa 4 na 2 sektora...

17 godina
neaktivan
DaffyDuck kaže...

90% vremena u sleep.

Smanjila ili ne nosi taj disk na reklamaciju posto nece jos dugo. Ovo je iskljucivo tvojom nepaznjom

Sledeci put dobro fiksiraj disk i izbjegavaj potresati laptop dok radis osobito dok ga odlagas na sto.

16 godina
Lazarus Long kaže...
DaffyDuck kaže...

90% vremena u sleep.

Smanjila ili ne nosi taj disk na reklamaciju posto nece jos dugo. Ovo je iskljucivo tvojom nepaznjom

Sledeci put dobro fiksiraj disk i izbjegavaj potresati laptop dok radis osobito dok ga odlagas na sto.

ne misliš li da je to malo radikalno rješenje? prolazi sve testove od službene WD aplikacije, i sumnjam da bi mi priznali garanciju u tom slučaju i sa ovako malo bad sectora

14 godina

Disk probaj zamjeniti, ako prođe dobro, ako ne prođe, onda ništa, nemaš šta izgubiti.

Valentin

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DaffyDuck kaže...

ne misliš li da je to malo radikalno rješenje? prolazi sve testove od službene WD aplikacije, i sumnjam da bi mi priznali garanciju u tom slučaju i sa ovako malo bad sectora

HDD sa 1 bad sectorom je neispravan HDD. Posto je disk nov i ima garanciju odnesi ga na reklamaciju i trazi novi. Iako si za kvar ti kriv oni to nikako ne mogu doznati (osim ako im ti ne kazes, zato pazi sta pricas) i moraju ti dati novi.

Ranije sam procitao kako si na njuskalu kupio HDD. To se nikad ne kupuje polovno.

17 godina
neaktivan
DaffyDuck kaže...

Ne mislim! Radikalno je kada iz cista mira pocinjes sumnjati u ispravnost - bez dokaza. Ovako, kada imas dokaze u vidu ocitih bad sektora i dolazeci losi sektori (Current Sectors Pending Count) onda ti ne preostaje nista drugo osim povrat na rekmalamiju  reklamaciju

Tamo ces kazati da si disk ispitao sa oficijalnim WD alatom (ne sa HD Tuneom i ekipom)

Servisi ne priznaju nista osim rezultate oficijalnih alata od proizvodaca. Nemoj spominjati da ti je disk bio klimav posto direktno preuzimas krivicu za ovo stanje.

Drugi put budi pazljiviji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 12:59 (Lazarus Long).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice