Poz, imam pitanje , dok npr igram neku igru HDD dode do 45 stupnjeva a idle-a 40> da li je to previse za HDD?
Hitachi (neki brojevi) 160 GB , dosta je star, oko 4 god.
Poz, imam pitanje , dok npr igram neku igru HDD dode do 45 stupnjeva a idle-a 40> da li je to previse za HDD?
sve je u redu, ako se ne varam cak je i bolje da su im temperature kakti malo vise, zaboravio sam razlog(nazalost) no 45°c u ovim uvijetima je super! meni je trenutno na 38°c pod klimom u kuci!lp
Nisam to znao, hvala :)
strasno Vidjo sam i diskova koji su uredno se pekli na 60°C i vise i uredno radili godinama. Je da nije bas zgodno da ti disk sluzi kao grijalica u to doba bez veeeeeeelikih grafickih karica od pol kilovata.
Uglavnom disk je ko mica maca fino ti njemu stavi neki vent da puse i bit ce sretno oladjen. 45C za neol'aden disk je milina
sve je u redu, ako se ne varam cak je i bolje da su im temperature kakti malo vise, zaboravio sam razlog(nazalost) no 45°c u ovim uvijetima je super! meni je trenutno na 38°c pod klimom u kuci!lp
Pa bas da je bolje da se grije nije. No 45C stvarno nije "neka temperatura"
a pa ja ti velim da je bolje da je hard topliji tj do jedne granice, ima neka fora s mehanikom i zagrijavanjem unutra tako nekaj! ali da me hebes nemrem se sijetiti! mislim da sam cak i napisao tu na bagu to objasnjenje...lp
cudno kod mene je ssd na 29 a ostala dva (HDD) su na 32
cudno kod mene je ssd na 29 a ostala dva (HDD) su na 32
ssd je po pravilu uvijek hladniji!
Kod mene je HDD na 29 stupnjeva, a u sobi su mi 23 stupnja.