Tema za odabir tvrdih diskova izdvojena tema

poruka: 1.848
|
čitano: 639.321
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Tema za odabir tvrdih diskova

onda ni ja nečujem.wd black 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Tema za odabir tvrdih diskova
Valentin17 kaže...

Slabo čuješ, a i pojam buke ne znači svima isto.

A ipak većina se slaže da WD Black ipak je glasan disk.

Imam savršen sluh, čak imam problem s bukom jer mi buka (pa i najmanja) smeta dosta... Imam relativno dobro kučište, no ne neko s prigušenjem buke...

Što se tiče buke, disk ne čujem jače od 140mm venta na kučištu na 500RPM, dakle skoro pa nečujno. Disk mi je također postavljen u ladicu s gumicama za vibracije. Sad možda je Green nečujan, ja ne znam, no meni ovo moje računalo ne povećava primjetno razinu buke u sobi kad je upaljeno ni kad rauba po tom disku, tako da buka Blacka definitivno nije nikakav problem, pogotovo onim ljudima koji nisu ni ulagali i pazili da dobiju tiho računalo kao što ja recimo jesam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 21:24 (lllnuclearlll).
12 godina
ja itekako cujem wd blue kad se upali ujutro, a dok komp radi samo na ssd-u - blazena i potpuna tisina, naravno dok surfam i radim nesto nezahtjevno
a kad se govno upali odmah mi to brujanje pokvari dan
jedva cekam dan kad cu uzet ssd od terabajta i rijesit se hdd-a u kompu
17 godina

A ne znam koje verzije WDa imate, ja govorim o najnovijem Blacku, FZEX, možda su se prijašnji modeli čuli jače, nemam pojma.

Također imam onaj od 1TB sa jednom pločom, možda se ovi s više ploča čuju jače, neću tvrditi. No meni stvarno ne smeta i nije da ga čujem na način da bi mi smetalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nije razlika u glasnoći tolika da bi se o tome pisale litanije, ali je black glasniji od greena definitivno. Čak je 2.5" black glasniji od 3.5" greena (vani, izvan kućišta).

Na kraju krajeva, mislim da je presudni faktor cijena, a black se, uz SSDa, po meni nikako ne isplati. Da je bez SSDa, onda u redu, ali uz SSD...

Da napomenem, nisam neki lik kojem ne znam koliko smeta buka, ali ne mogu ne primjetiti razliku između blacka i ostalih :) (opet napominjem, spinpoint f3 1tb proizvodi svakakve čudne zvukove, on je poprilično glasan)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav, može preporuka diska za laptop, cijena oko 500kn? Kapacitet ne igra veliku ulogu oko 200gb je otprilike količina podataka koje koristim.

Da li postoji nekakav način da se dodje do određenih podataka na disku, s obzirom da trenutno ovaj ne daje nikakve znakove da je barem malo živ? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
dasoo988 kaže...

Pozdrav, može preporuka diska za laptop, cijena oko 500kn? Kapacitet ne igra veliku ulogu oko 200gb je otprilike količina podataka koje koristim.

Da li postoji nekakav način da se dodje do određenih podataka na disku, s obzirom da trenutno ovaj ne daje nikakve znakove da je barem malo živ? :)

Pronađeš isti takav na njuškalu,skineš elektorniku s njega i staviš na svoj sadašnji,radilo bi bez problema pod uvjetom da je elektronika u pitanju.

12 godina

ako se mozes malo rastegnuti wd black 750GB ili toshiba 1TB

16 godina
neaktivan
CyberPlague kaže...
dasoo988 kaže...

Pronađeš isti takav na njuškalu,skineš elektorniku s njega i staviš na svoj sadašnji,radilo bi bez problema pod uvjetom da je elektronika u pitanju.

Nebi znao da li je otišla elektorinka na njemu... Uspio sam ga samo testirati u biosu i javlja dvije greške Fault 1 (303 i 305) i disk se jako čuje kako struže... nisam nikad tako nešto pokušavao pa ću se vjerovatno oprostiti od podataka na njemu.. kad mi se nikad nije dao raditi backup podataka... :P

11 godina
neaktivan
dasoo988 kaže...
CyberPlague kaže...
dasoo988 kaže...

Nebi znao da li je otišla elektorinka na njemu... Uspio sam ga samo testirati u biosu i javlja dvije greške Fault 1 (303 i 305) i disk se jako čuje kako struže... nisam nikad tako nešto pokušavao pa ću se vjerovatno oprostiti od podataka na njemu.. kad mi se nikad nije dao raditi backup podataka... :P

ako su ti podaci bitni, onda se mogu spasiti evo čuo sam da ekipa HelpDisc uspjesno poravlja elektroniku a čak i glavu mjenjaju.  I ako se ne isplati popravljati ali barem ga mogu popraviti tek toliko da se izvuku podaci i ti kupis drugi hdd. 

Inače ja imam pitanje koji hdd bi mi preporučili za čuvanje podataka večinom su to videozapisi u 720p ili 1024p. Držao bi ga u starom externom kućistu kojeg imam otprije tj izvadio sam stari i kupio bi drugi. 

Kućiste podržava usb 3.0  i imao je 1tb hdd a ja bi stavio u njega 4tb hardisk. 

Razmisljao sam o WD blue 4tb, ima li bolja preporuka od toga mislim druga marka ???  I di je jeftinije kupiti ? 

Ja razmisljao o diskont24

11 godina
neaktivan

blue se vise ne moze nači u prodaji, pogledao više trgovina, znači izbor je pao na green ili black, black mi je preskup a green preslab

i na kraju sam odlucio ovog kupiti 

https://www.uzishop.hr/35-hdd/3593-toshiba-35-4-tb.html

1024kn, računajmo do 1100kn jer treba platiti dostavu. Naravno trebat cu cekati 15 dana da stigne iz njemačke. Inače ima li tko prigovora na ovaj navedeni hdd ??? 

Hdd ima 128mb buffera, ima li to kakvu prednost u usporedbi sa konkurencijom koja ima 64 ili je to samo marketinški trik da se proda ??? 

12 godina

nebi bilo lose da si prvo googlas dali to tvoje externo kuciste podrzava 4tb hdd...

btw koje kuciste imas?

13 godina
protjeran
CyberPlague kaže...

Kako volim ovakve "stručnjake"...

Elektroniku na HDD-u ne možeš zamjenit unazad nekih 10 godina, to je davna prošlost kad se to moglo napravit.

11 godina
neaktivan
evo,http://www.amazon.co.uk/Verbatim-47670-Store-External-Drive/dp/B005NYNBXG izvadio onog iznutra, unutra je bio samsungova green verzija diska. Njega stavio u komp a novog unutra. Gle, ako nebude radio kupim drugo kućiste. Ali ne vidim razlog zasto nebi radio jer se tehnologija nije mjenjamjenjala previše
12 godina
neaktivan

Pozz, razmisljam o kupnji novog diska, imam ssd za windowse i programe, a hdd samo za filmove i poneku igru. Gledam da bude sto tisi pa sam zapeo za wd green, ali njega nitko ne preporucuje za igrice, imam gta 5 i koja bi sad bila razlika između wd green i blue? I koliko je zapravo tisi green od blue.?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nemas blue u prodaji vise, pogledao puno trgovina kod nas blue nema vise. Mozes birat izmedu green i blacka. Green jenajsporiji u ponudi brzina okretaja je negdje oko 5400 ali ona se mjenja, jer je deklarirano kao intelipover on po potrebi smanjuje brzinu kada ga ne koristis. Za igre bi preporucio neki koji radi na 7200okretaja. inace ja bi ti preporucio kod uzishopa 3tb za preko 800kn ili 4tb ako zelis tj dodje do 1100kn pogledaj na njihovim stranicama. Ako imas uefi bios i disk preko 2tb onda ces morat inicializirati hdd sa mbr na gpt jer ce inace biti pola neupotreblivo. Da se pohvalim meni je jucer stigla toshiba 4tb i prezadovoljan sam. Moram navesti da mi se nikako ne svidja sto proizvodjaci ne racunaju dobro velicinu recimo 4tb hdd , stvarno je 3,62. svakom vecim diskom po tb bit ce veci gubici.
12 godina
neaktivan

Kako nema blue kad ih u futuri ima vise vrsta? i sta bi se desilo kad bi igrao gta 5 na greenu?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Isplati li mi se uzeti korišteni WD Black 500Gb za 150kn (Powered On: 360 days, Power Cycles 1225, Nema Bad sectora)?

0 0 hvala 0
14 godina
razor1234 kaže...

Kako nema blue kad ih u futuri ima vise vrsta? i sta bi se desilo kad bi igrao gta 5 na greenu?

Uzmi Toshibu i uživaj, Green je za spremanje podataka samo.

goranmactavish kaže...

Isplati li mi se uzeti korišteni WD Black 500Gb za 150kn (Powered On: 360 days, Power Cycles 1225, Nema Bad sectora)?

Pa po meni svakako. Black model ima garanciju 5 godina, svakako si provjeri da li je ima i taj tvoj.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
12 godina
neaktivan

Isplati li se uzeti za nekih 350kn novi Toshibin disk, 500gb, 2,5 inch sa 5400 rpm-a..ima 8mb cachea.. Zelim si to uzeti da promjenim sadasnji 120gb disk(radi se o PS3 slim konzoli). tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Moze li mi netko iskusniji odgovoriti dali usb 3.0 ladice ograničavaju rad hdd-a? Netko je spomenuo da se ne moze iskoristiti pun potencijal hdd-a kada je van pc-a.
12 godina
neaktivan

Best buy HDD od 1TB? Kupujem u Futuri ili Linksu. Hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kalmageddon kaže...

Isplati li se uzeti za nekih 350kn novi Toshibin disk, 500gb, 2,5 inch sa 5400 rpm-a..ima 8mb cachea.. Zelim si to uzeti da promjenim sadasnji 120gb disk(radi se o PS3 slim konzoli). tnx

Kratko vrijeme sam koristio 5400RPM disk. Meni osobno je to bilo presporo. Ne znam koji je u PS3 konzoli, ali ako je od 7200, ja ga ne bih mijenjao. 

Markić7 kaže...
Moze li mi netko iskusniji odgovoriti dali usb 3.0 ladice ograničavaju rad hdd-a? Netko je spomenuo da se ne moze iskoristiti pun potencijal hdd-a kada je van pc-a.

Što točno želiš, tj. koja je točno tvoja namjera? Uglavnom, nisam imao iskustva, ali koliko vidim da ljudi pišu po internetu da ne vide razliku u brzini, a neki čak i pišu da je ne bi ni smjelo biti. 

kpavl kaže...

Best buy HDD od 1TB? Kupujem u Futuri ili Linksu. Hvala :)

Imam ovaj WD-ov iz '' Moj PC '', i potpuno sam zadovoljan. A i mislim da nema neke ogromne razlike u njima, više manje ime. 

Netko ima više sreće, pa duže traje, a netko ima manje sreće, pa manje traje.

Kvare se i jedni, i drugi. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
13 godina

Tražim HDD za kućni NAS pa bih volio čuti više mišljenja. Koristio bih 2 komada u RAID 1 polju. Gledao sam prvenstveno WD diskove, ali nemam ništa niti protiv drugih vendora ako netko preporući. Za sada se dvoumim između 2 modela:

WD RED 6TB

cijena 267€

3 godine garancije

WD RED PRO 4TB

cijena 240€

5 godina garancije

hardverska kompenzacija vibracija

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ako je za kućnu upotrebu vjerujem da će ti biti više nego dovoljna obična red verzija.

Ja u jednom imam 4x3tb red i nikakvih problema.

Jel to misliš baš NAS uzet ili neki stari komp prenamjenit u NAS?

13 godina
Entropija kaže...

Ako je za kućnu upotrebu vjerujem da će ti biti više nego dovoljna obična red verzija.

Ja u jednom imam 4x3tb red i nikakvih problema.

Jel to misliš baš NAS uzet ili neki stari komp prenamjenit u NAS?

Dvoumim se između Synology DS215+ (321€) i DS715 (383€). Bio bih voljan i malo pričekati na novi proizvod u tom rangu, ali mislim da neće ništa novo izbaciti do kraja godine.

https://www.synology.com/en-global/products/compare/DS215+/DS715

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 13:51 (kerum).
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Itko, isplati li se?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Point-X kaže...

Black je odličan odabir što se tiče performansi i garancije, iako ti je blue dobra i nešto jeftinija alternativa.

Najbolja investicija ti je svakako SSD, 120 GB modele možeš pronaći već od cca. 500 kn, 240/250 GB za cca. 800 kn.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
11 godina
neaktivan

Pa valjda bi već svi koji prate hardver trebali znati da je black 1tb fzex loša kupovina..

Performanse su mu gore nego blue 1tb ezex, jedino je prednost veća garancija..Cijena ne opravdava kupovinu blacka nikako..

Međutim, što znači garancija kod diska, pogotovo kad daju refurbished u zamjenu, a podatci su otišli u vječna lovišta..

Ova priča je po forumima opjevana već odavno..

Koga zanima neka se informira..

3 0 hvala 3
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice