Tema za odabir tvrdih diskova izdvojena tema

poruka: 1.848
|
čitano: 639.590
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
12 godina
Re: Tema za odabir tvrdih diskova

sviđa mi je ovaj srednji i taj bi odabrao, samo sto transcend ima onaj Y usb kabel pa mi to ide na zivce, ne znam dal ima i ovaj. 

edit:

definitivno si uzmi taj 

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 21:06 (roby27).
12 godina
neaktivan

evo nabavio sa hdd, odlučio se za adatu, i 3. god. garancije za 520kn

doma spojio kad u njemu toshibin hdd MQ01ABD100

12 godina

jel je magnet za prašinu taj glossy finiš? Kakve je čvrstoće? 

12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

jel je magnet za prašinu taj glossy finiš? Kakve je čvrstoće? 

vide se otisci prstiju, prašina, al crne je boje, pa kad stoji sastrane je neprimjetno, nije on tu radi ljepote

čvrstća je dobra, malkoc je mekši sa sjajnije strane od ostatka kučišta, glatki, mekih linija, lijepo leži u ruci

15 godina
Tema za odabir tvrdih diskova

..edit :nemogu maknut sliku

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 2:56 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Šta je to Intellipower ?

0 0 hvala 0
14 godina
Dex.pwn kaže...

Šta je to Intellipower ?

Kad se ne pristupa disku on se gasi i na taj način recimo štediš struju, kao neka ajmo reći "zelena" tehnologija.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina
odjavljen

A što se tiče broja okretaja?

0 0 hvala 0
17 godina

Šta nije to "varijabilan" broj okretaja, odnosno kad se ne koristi vrtnja ploča se poprilično uspori?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Val kaže...

Šta nije to "varijabilan" broj okretaja, odnosno kad se ne koristi vrtnja ploča se poprilično uspori?

Negdje sam pročitao da je to nešto kao da je ekonomičnij s okretajima, al opet ne piše kolika je granica... :S

Uz to me zanima i šta je IntelliSeek

http://www.tomshardware.co.uk/forum/262538-32-what-intellipower

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 20:32 (Dex.pwn).
17 godina

Ne mogu ti detaljno reći što je kad ni sam ne znam; znam samo da sam negdje pročitao da Seagate green diskovi se vrte na 5900rpm-a, a za WD sam poprilično siguran da sam negdje pročitao broj 5100 (kao donja granica, a poraste po potrebi). Mene isto zanima, pa ako pronađete tu informaciju, podijelitu ju ovdje s nama :)

17 godina

Imam priliku uzeti WD 1tb EZEX blue za 400 kn, neotvoren s garancijom. Što kažete jel to ok? i hoće li se dobro ponašati kao primary disk? Planiram kasnije ssd svakako uzeti, ali to neće biti tako skoro pa da znam što mogu očekivati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Otkazuje mi HDD (Hitachi HTS727550A9E364, 2.5", 500GB, 7200RPM, SATA2) na laptopu (HP Probook 6565b) stoga bih molio za preporuku kupnje novoga.

Vidio sam da je na prethodnoj strani @robi27 prije cca 2 mj. preporučio nekome WD modele (brzi i s 5 god. jamstva klik ili klik sporiji, ali veci kapacitet i 3god. manje jamstvo), bi li takva preporuka vrijedila i danas? :)

Usput bih pitao, bi li imalo smisla rađe staviti neki SSD od 120GB (ovaj ili ovaj)?

Zahvaljujem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 15:52 (Yenkungu).

0 0 hvala 0
14 godina
Yenkungu kaže...
Usput bih pitao, bi li imalo smisla rađe staviti neki SSD od 120GB (ovaj ili ovaj)?

Ako ne trebaš puno prostora za spremanje podataka, onda je SSD idealan za tebe, budeš se oduševio brzinom sustava sa SSDom.

Svakako ići na Samsung model koji si linkao, ovaj Kingston je loš jako.

ps. bježi od Extreme digitala, kupi to u ADMu, FuturiIT ili nekom bolje dućanu.

15 godina
17 godina
Yenkungu kaže...

Otkazuje mi HDD (Hitachi HTS727550A9E364, 2.5", 500GB, 7200RPM, SATA2) na laptopu (HP Probook 6565b) stoga bih molio za preporuku kupnje novoga.

Vidio sam da je na prethodnoj strani @robi27 prije cca 2 mj. preporučio nekome WD modele (brzi i s 5 god. jamstva klik ili klik sporiji, ali veci kapacitet i 3god. manje jamstvo), bi li takva preporuka vrijedila i danas? :)

Zahvaljujem.

Pogledaj si i OCZ ARC  ako ti nije previse 240gb po meni ima odlicnu cijenu 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
odjavljen

A RED serija kod WDa, to neki bjesni HDDovi ili? Dali recimo mogu SATA3 da uključim na SATA2? Ako se ne varam ono će mi brzinu spustit s trice na dvicu

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2015 22:16 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
17 godina

Uglavnom se stavlja za NAS. Koliko vidim po testovima sasvim prosjecan hdd ali ima jako dobru cijenu pa je dobar odabir za 24/7.

Možeš prikljuciti, ako je hdd sata 3 onda neces niti osjetiti razliku izmedu sata 3 i sata 2, ako je ssd tek onda osjetis razliku ali u svakodnevnom radu zanemarivo

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2015 22:21 (Patrick_cro).
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Pošto vidim da se ljudi ne odriču HDD, a ni ja, plan je slijedeći:

U rekonstrukciji sam (manje više zadnjih 20-ak godina) računala i sada planiram ubaciti SSD kao OS jedinicu, a zanima me koji bi HDD uzeo do 500 GB, ne treba mi više, za par igrica i tako par programa, dok bi treći koristio WD Green koji su mi se pokazali, za razliku od mnogih, izuzetno tihi i brzi (uspoređujući npr. sa WD blue, nisam ja osjetio neke razlike u radu?).

Eh da, šta jeftinije to bolje, do par 100 kn.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mrki_tua kaže...

Pošto vidim da se ljudi ne odriču HDD, a ni ja, plan je slijedeći:

U rekonstrukciji sam (manje više zadnjih 20-ak godina) računala i sada planiram ubaciti SSD kao OS jedinicu, a zanima me koji bi HDD uzeo do 500 GB, ne treba mi više, za par igrica i tako par programa, dok bi treći koristio WD Green koji su mi se pokazali, za razliku od mnogih, izuzetno tihi i brzi (uspoređujući npr. sa WD blue, nisam ja osjetio neke razlike u radu?).

Eh da, šta jeftinije to bolje, do par 100 kn.

Uzmeš WD Black, ja sam sebi uzeo od 1TB za sve ostalo. Jako brz HDD, u kombinaciji s OSom i programima na SSDu...

Za backup bitnih podataka još dodatno koristim starog Seagatea od 320GB (koji nije priključen na računalo i ažuriram ga svakih 6mj) i moje potrebe za pohranom zadovoljene 

Nakon izmjene tih komponenti možeš stvarno reći da je računalu nekoliko puta brže nego s običnim jednim velikim HDDom. Jedna od izmjena koja donosi stvarne i osjetne performanse u bilo koje računalo novijeg datuma 

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2015 23:58 (lllnuclearlll).
17 godina

SSD + Green su way to go. SSD za OS i programe, green za storage. Tih, hladan, mali potrošač. Black će te ubit glasnoćom (a i više troši), doduše brži je, ali 1) nećeš to uvijek primjetiti (npr ako gledaš film, tak svejedno jel na blacku ili na greenu) i 2) budimo realni, koliko vremena radiš neke operacije koje zahtijevaju visok read/write (gdje black dobiva greena)? Da ne spominjemo da je green najeftiniji... Eventualno toshiba neka 

edit: od ovih što si naveo, toshibu uzmi

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 10:39 (Val).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Val kaže...

SSD + Green su way to go. SSD za OS i programe, green za storage. Tih, hladan, mali potrošač. Black će te ubit glasnoćom (a i više troši), doduše brži je, ali 1) nećeš to uvijek primjetiti (npr ako gledaš film, tak svejedno jel na blacku ili na greenu) i 2) budimo realni, koliko vremena radiš neke operacije koje zahtijevaju visok read/write (gdje black dobiva greena)? Da ne spominjemo da je green najeftiniji... Eventualno toshiba neka 

edit: od ovih što si naveo, toshibu uzmi

Na ovo sam se morao nasmijati. Imaš Blacka pa znaš?

Pogasim sve ventove na kučištu i praktički je nečujno. Black se također čuje jako jako malo kad glava radi po disku, ali toliko malo da je to skoro neprimjetno (iskreno i volim taj zvuk jer ne moram gledat lampicu dal gori il ga mogu još opteretit), nije to Raptor na 15K RPM da od buke nemoš spavat.

O potrošnji bi se dalo diskutirat jer hard diskovi troše jako malo struje kak god gledao. Stvar je primjetna ak imaš puno diskova, a ne ako imaš 1-2 diska...

Naravno za cijenu 1TB Blacka dobiš 2TB Green. No ja sam htio brzi disk u kučištu jer mi ne služi samo za pohranu podataka već i za igre/razna prebacivanja/kopiranja, itd...

No čist za Storage je Green bolja opcija. Čak najbolja solucija koju planiram u budućnosti je SSD/Black za ostale nešto brže stvari/Green za Storage i još jedan Green za Backup.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 12:05 (lllnuclearlll).
17 godina

Nisam mislio na potrošnju nego na zagrijavanje, krivo sam napisao :)

I da, imam blacka, i da, osjetno je glasniji od ostalih diskova koje sam imao (iako ne od spinpointa f3)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Val kaže...

Nisam mislio na potrošnju nego na zagrijavanje, krivo sam napisao :)

I da, imam blacka, i da, osjetno je glasniji od ostalih diskova koje sam imao (iako ne od spinpointa f3)

Ne znam, ja onda to ne čujem. Računalo mi je tiho, skoro pa nečujno. 

14 godina
lllnuclearlll kaže...
 Ne znam, ja onda to ne čujem. Računalo mi je tiho, skoro pa nečujno. 

Slabo čuješ, a i pojam buke ne znači svima isto.

A ipak većina se slaže da WD Black ipak je glasan disk.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice