Stavljanje hdd-a u pc dok je pc na sleepu?

poruka: 40
|
čitano: 11.465
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ne kuzim.... jednostavno odi Hibernate (mozda si na to i mislio) i iskopcaj komp, spoji HDD, pali PC i to je to.... hibernate ti je isti k kao da si ugasio komp u potpunosti, a neces izgubiti otvorene programe (teoretski, a i radio sam to takoder vise puta).

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 13:43 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Stavljanje hdd-a u pc dok je pc na sleepu?
Mirko935 kaže...
Zahvaljujem na objasnjenju i slazem se u potpunosti, ali pretpostavljao sam da je dovoljno jasno sta znaci da je nesto teoretski moguce; da meni netko takvo nesto kaze, sigurno bih provjerio tocno iz nekog pouzdanog izvora za moj slucaj (u ovom slucaju upute od maticne, faq iste na netu itd.). Mozda ja malo previse racunam na zdrav razum kod drugih ljudi. :)

Tehnički, SATA je hot-plug (hot-swap) standard.

No, mora biti u SATA modu, mora biti bez napajanja (osim ako nemaš ladice za to) i u principu nema problema, naradio sam se toga. {#}

No, mali problem: nemoj to raditi ako ne moraš i ako nisi 100% siguran da svi elementi rade u AHCI modu.

15 godina
hrx kaže...
athlon64 kaže...
BlueMax kaže...

U postavkama Chromea oznaci "nastavi gdje sam stao" (vidi screenshot)

Tako ne gubis tabove ni gasenjem chromea ni gasenjem cijelog racunala. Otvaranje kucista pod naponom nikako nije preporuceno ma sto mijenjao jer mozes sprzizi sve.

da,to mi je označeno već, al ako imam 5 prozora sa po 10 tabova hoce li zapamtit svih 5?

Desni klik mišem na bilo koji tab, odaberi Bookmark all tabs... (tipk. kratica Ctrl+Shift+D; istu opciju i kraticu ima i Firefox). Bookmarke svakog prozora stavi u zasebni bookmark folder. Nakon restarta, desni klik na određeni bookmark folder i odaberi Open all bookmarks ili Open all bookmarks in new window.

Za organizaciju hrpe tabova Firefox ima Tab Groups (iznimno korisna mogućnost, a grupe ostaju sačuvane pri gašenju Firefoxa); Chrome ima ekstenzije koje pružaju slične mogućnosti - potraži u Chrome Storeu tab groups, (tab) panorama ili tab candy (Panorama i Tab Candy su nazivi pod kojima je Tab Groups mogućnost bila poznata dok je bila u razvoju).

zahvaljujem :D

mariik kaže...
ako imaš vistu ili 7, odeš na hibernate i komp će ti se fizički ugasiti, ali kad ga upališ windowsi će nastaviti tamo di su stali...

Izbrisa sam hibernation folder radi prostora na ssd-u xd, al nema veze

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
18 godina

Evo, da doprinesem, radio sam to gotovo na svakodnevnoj bazi dok radim backupove korisničkih podataka - imao sam izvučen SATA kabel iz računala van (ne esata!), a struju koristio eksternu, od onog SATA2USB kmpleta.
Matična nije ništa specijalna,  računalo je običan NEC, nikakva radna stanica.

Jedino što se mora napraviti, što kod mene nije radilo po automatici (možda ima veze sa OSom, kod mene je XP) jest refresh uređaja u disk managementu nakon toga.
SATA jest predviđen za hotswap. I to funkcionira.

Trenutno nemam potrebe za time, jer smo dobili esata dock za takve stvar, no na taj način sam spojio barem stotinjak diskova, ako ne i više. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Father_Dougal kaže...

Evo, da doprinesem, radio sam to gotovo na svakodnevnoj bazi dok radim backupove korisničkih podataka - imao sam izvučen SATA kabel iz računala van (ne esata!), a struju koristio eksternu, od onog SATA2USB kmpleta.
Matična nije ništa specijalna,  računalo je običan NEC, nikakva radna stanica.

Jedino što se mora napraviti, što kod mene nije radilo po automatici (možda ima veze sa OSom, kod mene je XP) jest refresh uređaja u disk managementu nakon toga.
SATA jest predviđen za hotswap. I to funkcionira.

Trenutno nemam potrebe za time, jer smo dobili esata dock za takve stvar, no na taj način sam spojio barem stotinjak diskova, ako ne i više. 

da al ti si za struju koristio externo spajanje, mene je zanimalo spajanje naponskog sata konektora dok je pc na sleepu. Hdd je u pcu vec btw

18 godina

Kakve veze ima napajanje? Ti HDD možeš napajati od kuda god poželiš. Iz kompa, iz glave, svejedno je.
Ako je u sleepu, i ako mu dodaš napajanje, jedino ti se može desiti da ti se komp probudi iz sleep moda.

Uostalom, daj prestani fantazirati. Ako nisi siguran u to što radiš, ugasi komp, spoji disk, upali komp.

Da 40 tabova, kak si hardcore.

{#}

Settings/On startup i riješio si problem.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2012 10:45 (Father_Dougal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
athlon64 kaže...

da al ti si za struju koristio externo spajanje, mene je zanimalo spajanje naponskog sata konektora dok je pc na sleepu. Hdd je u pcu vec btw

-hotplug je mogućnost kontrolera, nevažno dali je PC u sleepu. U čemu je problem baciti pogled i RTFM. AHCI.

-smisao odspajanja-spajanja ugrađenog diska? Kad je već ugrađen, postoje razni power settinzi, pa i utilsi za uređaje, zašto ne na taj način?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...
athlon64 kaže...

-hotplug je mogućnost kontrolera, nevažno dali je PC u sleepu. U čemu je problem baciti pogled i RTFM. AHCI.

-smisao odspajanja-spajanja ugrađenog diska? Kad je već ugrađen, postoje razni power settinzi, pa i utilsi za uređaje, zašto ne na taj način?

Da ali kontroler je povezan samo s sata podatkovnim konektorom, ne s naponskim, da li ja mogu njega uštekat u napajanje dok pc radi ?

17 godina
athlon64 kaže...
..

Da ali kontroler je povezan samo s sata podatkovnim konektorom, ne s naponskim, da li ja mogu njega uštekat u napajanje dok pc radi ?

- da. Upravo zato se naziva hot plugging.

- Napajanje je zapravo sporedno (ne mora biti kroz MBO, može i vanjsko, to nije dio standarda osim samih specifikacija snage), neki novi standardi uključuju i power (kao USB).

- Pošto MBO podržava, pošto imaš SSD pa je po logici sigurno u BIOSu postavljen AHCI, možeš koristiti hot plug, naravno ako su predpostavke točne (provjeri, tj to se pročita u manualu MBO, ne na forumu jer ..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

da,kontroller je u ahci-u i hot plug je omogucen al opet necu se igrat. Lijepo je znati naravno :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice