Stari hard diskovi na novoj konfiguraciji?

poruka: 12
|
čitano: 3.971
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pošto mi je na starom kompjuteru crkla matična nabavljam novu matičnu, rame i proc. Imao sam tri harda u starom kompjuteru i sad sam pokušao za probu jedan hdd stavit u sestrino računalo međutim tamo mi se hard disk pojavi u device manageru, ali nije inicijaliziran i trebao bih ga formatirati. Na koji način ću ga moći jednostavno pokrenut na novoj konfiguraciji pa i na njenom kompjuteru, a da ne radim formatiranje? Znam da sam to jednom davno napravio s paragon hdd managerom, ali sad mi se ne pojavljuje ona opcija da hardu dodijelim slovo. Isto tako zanima me postoji li mogućnost da windows 7 proradi sa starog harda na novoj konfiguraciji bez ponovnog instaliranja?

Hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Stari hard diskovi na novoj konfiguraciji?
Iggx kaže...

Pošto mi je na starom kompjuteru crkla matična nabavljam novu matičnu, rame i proc. Imao sam tri harda u starom kompjuteru i sad sam pokušao za probu jedan hdd stavit u sestrino računalo međutim tamo mi se hard disk pojavi u device manageru, ali nije inicijaliziran i trebao bih ga formatirati. Na koji način ću ga moći jednostavno pokrenut na novoj konfiguraciji pa i na njenom kompjuteru, a da ne radim formatiranje? Znam da sam to jednom davno napravio s paragon hdd managerom, ali sad mi se ne pojavljuje ona opcija da hardu dodijelim slovo. Isto tako zanima me postoji li mogućnost da windows 7 proradi sa starog harda na novoj konfiguraciji bez ponovnog instaliranja?

Hvala :)

Ja sam mjenjao matičnu ploču i procesor i to sasvim drugi čipseti i proizvođači i Windows 7 sam bootao bez problema. Trebao sam samo jedan restart i sve je radilo OK sa defaultnim driverima, nakon toga sam instalirao originalne drivere i opet je sve bilo OK.

Radio, ne radio, svira radio!
17 godina
moderator
Iggx kaže...

Premalo informacija si dao. Koji ti je datotecni sustav (file system) na tom hard disku? Jesi koristio kakvu enkripciju? Koje Windowse ti sestra ima instalirane?

16 godina
neaktivan

Ntfs, nisam koristio enkripciju, windows xp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Iggx kaže...

Ntfs, nisam koristio enkripciju, windows xp.

Windows XP - SP1, 2, 3? A na njemu si imao instaliranu 7-icu? Da nisi mozda imao "dinamicki disk" slozen? Probaj disk spojiti na neko racunalo sa 7-icom - mozda je 7-ica nesto brljala po disku, sto XP ne zna procitati.

16 godina
neaktivan

SP1. Nisam na njemu imao sedmicu, na njemu sam samo držao podatke. Sedmica je bila instalirana na drugi hard. Uglavnom taj hard disk je stajao u kompjuteru i dok sam imao xp i vistu i sedmicu. Na njemu su pjesme, slike itd. 

Uglavnom nije ni važno da na njenom radi. Zanima me samo hoće li se on sam pojavit prilikom instalacije 7-ice na novoj konfiguraciji na drugi disk ili ću morat koristit neke programe?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 3:31 (Iggx).
17 godina
moderator
Iggx kaže...

SP1.

Strahota. Kak se s tim uopce usudite na Internet? Pod hitno da si joj instalirao SP3! Ili minimalno SP2!

Iggx kaže...

Nisam na njemu imao sedmicu, na njemu sam samo držao podatke. Sedmica je bila instalirana na drugi hard. Uglavnom taj hard disk je stajao u kompjuteru i dok sam imao xp i vistu i sedmicu. Na njemu su pjesme, slike itd. 

Spoji na kompjuter koji vrti Vistu ili 7-icu - ako instalacija SP2/3 ne pomogne. I sam sam imao iskustvo da mi je vanjski disk u jednom trenutku prestao funkcionirati i pod XP-om nisam mogao napraviti bas nista (cak ni formatirati), dok mu se pod 7-icom ili Vistom (ne sjecam se vise kad je to bilo i koji OS je bio u pitanju) moglo normalno pristupiti. Nakon toga disk je formatiran pod Vistom ili 7-icom i dalje se mogao normalno koristiti i pod XP-om.

Ako mu ni dalje neces moci pristupiti, onda je vrijeme da pocnes prihvacati mogucnost da neces doci do podataka na njemu.

Iggx kaže...

Uglavnom nije ni važno da na njenom radi. Zanima me samo hoće li se on sam pojavit prilikom instalacije 7-ice na novoj konfiguraciji na drugi disk ili ću morat koristit neke programe?

Khm... Jel ti ja licim na proroka? Reci ti nama je li se pojavio ili nije. Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 3:39 (mbaksa).
16 godina
neaktivan

Na tom kompjuteru se samo napiše neki sastavak i ode na facebook tako da nema straha Osmijeh, iako trebao bih instalirat jer na sp1-ici ne može ni msn koristit Belji se.

Što se ovog tiče hard disk sasvim dobro funkcionira na ovoj konfiguraciji, a na novoj ćemo vidjet u ponedjeljak, javit ću jel ga prepoznalo ili ne Osmijeh. Samo kažem već mi je bilo jednom da nije htio prepoznati taj treći disk koji imam (dok sam ja imao xp) pa sam uspio s paragonom nekako ga otvorit pa me zanimalo postoji li još neki program za takve stvari.

16 godina
neaktivan

Samo da javim. Windows 7 se uspjela pokrenut bez reinstalacije iako sam mijenjao i matičnu i procesor (prijelaz s intela na amd). Na početku me pitalo želim li "popravit" windowse i nakon tog su se automatski izbrisali stari driveri i instalirali novi. Bilo je potrebno samo resetirat kompjuter nakon tog :D. Sva tri hard diska su prepoznata bez problema i sve radi (još jedan plus za windows 7-icu Osmijeh). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iggx kaže...

Samo da javim. Windows 7 se uspjela pokrenut bez reinstalacije iako sam mijenjao i matičnu i procesor (prijelaz s intela na amd). Na početku me pitalo želim li "popravit" windowse i nakon tog su se automatski izbrisali stari driveri i instalirali novi. Bilo je potrebno samo resetirat kompjuter nakon tog :D. Sva tri hard diska su prepoznata bez problema i sve radi (još jedan plus za windows 7-icu Osmijeh). 

Pa rekao sam ti, i ja sam prešao sa Intela na AMD i sve je radilo. Namigiva

Radio, ne radio, svira radio!
17 godina
protjeran
Iggx kaže...

Ja sam to napravio sa XP Professional SP3, promijenio matičnu grafu, grafu i rame (matična nvidia chipset i nvidia grafa na matičnu ati i ati grafu) i sve je dobro radilo, tak da nevidim zašto tu neki plus se daje.

Naravno kad netko zna šta radi onda to i radi a kad nezna onda su windowsi krivi

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina
neaktivan

Iz čistog razloga jer možeš upisat u google vezano uz tu temu i naći ćeš puno tekstova i na engleskom i na njemačkom gdje ljudima nije htjelo radit na xpu kad su prebacivali s amd-a na intel i obratno. I kad je uspjevalo morao si potrošit vrijeme na deinstalaciju i instalaciju novih drivera, a sad sve sam sustav obavi za tebe. Po meni je to veliki plus. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice