SSD Vertex 3 -The End !?

poruka: 9
|
čitano: 1.698
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
SSD Vertex 3 -The End !?

Eto.

Nakon dvije godine korištenja SSD Vertexa 3 mislim da mu je došao kraj.

Prije no što ga pošaljem u Microline (kupljen u Portiu) volio bih čuti vaše mišljenje.

Disk se nakon svakih 15-29 min freeza i nemam više nikakvu kontrolu nad računalom.

Morao sam ručno resetirati računalo i tako, 4-5 dana. Nakon promjene kabla, provjere kontakata, opet isto.

Na kraju sam ga isključio i podigao sistem na Samsung Spinpoint F3 1 TB i evo već tri dana nema smrzavanja, sve radi kao podmazano.

I HD Tune Health mi pokazuje upozorenje što se vidi na slici;

Zanima me Vaše mišljenje (prije no što ga pošaljem u Microline na servis)

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 15:00 (Budokai).

0 0 hvala 0
14 godina
SSD Vertex 3 -The End !?

Još imaš godinu garancije, ne? Onda im ga nosi na reklamaciju. Mislim da nema tu previše filozofije. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SSD Vertex 3 -The End !?

Ne nosi ga u prodavnicu gdje si ga kupio nego trazi RMA direktno od OCZ-a

I moj Vertex 3 maxiops je bas nedavno otisao takodje nakon dve godine.

I posaljem direktno u OCZ u holandiji cini mi se i vratili su mi novi nesjecma se koji nije bio vertex 3 ali noviji neki model.

Uglanvom idi na forum OCZ i provjeri postupak za RMA ali to nema veze sa lokalnom prodavnicom sve ide direktno sa OCZ-om

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: SSD Vertex 3 -The End !?
vrinho kaže...

Još imaš godinu garancije, ne? Onda im ga nosi na reklamaciju. Mislim da nema tu previše filozofije. 

Znam da nema, no, želio sam potvrdu i podršku s foruma. {#}

mirkoj kaže...

Ne nosi ga u prodavnicu gdje si ga kupio nego trazi RMA direktno od OCZ-a

I moj Vertex 3 maxiops je bas nedavno otisao takodje nakon dve godine.

I posaljem direktno u OCZ u holandiji cini mi se i vratili su mi novi nesjecma se koji nije bio vertex 3 ali noviji neki model.

Uglanvom idi na forum OCZ i provjeri postupak za RMA ali to nema veze sa lokalnom prodavnicom sve ide direktno sa OCZ-om

Ma, prvo sam poslao mail Portiu a oni su rekli da se obratim direktno u servis Microlinea, što sam i učinio.

Nakon što sam im poslao mail, rekli su da im pošaljem SSD Overseas službom, i "ako" utvrde kvar dobit ću novi SSD.

Napisao sam im da mi ne šalju OCZ ni pod "razno" jer sam se ovih dana po našim i stranim sajtovima načitao o tome da taj OCZ ima više neispravnih , nego ispravnih diskova !?

Platio sam ga (120 GB) 1350 kn pa mislim da mogu dobiti Samsunga ili Intela za te novce (ako mogu birati) ?

Dečkovi, fala na suradnji.

12 godina

Ako iz Portia moraš birati u tom iznosu pošto si tamo kupio ssd onda ces malko nešto nadoplatiti preporuke klik i klik

13 godina
protjeran
roby27 kaže...

Ako iz Portia moraš birati u tom iznosu pošto si tamo kupio ssd onda ces malko nešto nadoplatiti preporuke klik i klik

Razmišljao sam o toj soluciji no ne znam kako je to pravno riješeno izmeđuPortia i Microlinea kao uvoznika.

Ako šaljem već uvozniku na servis SSD ne vjerujem da će oni pustiti ponovno Portiu da biram disk.

Mislim da mi Microline šalje direktno zamjenski SSD a kako oni tumače nove i stare cijene, ne znam.

13 godina
protjeran
SSD Vertex 3 -The End !?

Eto, stigao mi je zamjenski disk iz Microlinea.

Nisam mogao birati SSD nego su mi poslali OCZ Vector 150 120 GB s 5 godina garancije.

Nisam ni nezadovoljan ni super zadovoljan jer sam svoj Vertex 3 platio nekih 1350 kn al` što je tu je.

Evo jedan review od nekih s Weba.

0 0 hvala 0
12 godina

Da dosta su te zeznuli jer pod iznos računa si mogao dobiti 240GB Vector 150 uz odobrenje nadoplate. Malo čudna odluka s njihove strane, ja bi se raspitao kod nadležnog ministarstva kakva imaš prava u takvim situacijama.

13 godina
protjeran
roby27 kaže...

Da dosta su te zeznuli jer pod iznos računa si mogao dobiti 240GB Vector 150 uz odobrenje nadoplate. Malo čudna odluka s njihove strane, ja bi se raspitao kod nadležnog ministarstva kakva imaš prava u takvim situacijama.

Pretpostavio sam to u prijašnjem postu zato jer trgovina ima veću cijenu nego uvoznik.

Sad na novom računu uopće nisam ni dobio specifikaciju cijene već samo nule.

Našoj zemlji će trebati još dobrih tridesetak godina da usvojimo zapadnoeuropski sistem poslovanja jer je ovo tragikomično.

Vjeruj mi da nemam više snage tražiti svoja prava putem Udruge za zaštitu potrošača, pisanja mailova raznim ministarstvima itd.

Da bar živim u Zagrebu, otišao bih k njima, pa bih im objasnio moja prava, ali ovako...samo puno sekiracije....

Neka idu k vragu.

Slijedeći put kad budem kupovao neku računalnu komponentu pitat ću u trgovini tko je uvoznik pa ću gledati da nije Microline.

Bar da im se na neki način "odužim" za "korektno poslovanje".

Lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 7:00 (Budokai).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice