SSD-škola izdvojena tema

poruka: 3.091
|
čitano: 876.040
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
15 godina
neaktivan
Re: SSD-škola
mariocroatia78 kaže...

Pozdrav,da li mogu stavit samusug 840 evo i 840 pro oboje 128gb u raid i kako da to napravim i jel ima smisla sve to....fala

Ne mogu.

multi-gpu 4 ever
14 godina
neaktivan
SSD-škola

Ljudi malo sam nob za ove stvari, imam DDS OCZ AGILITY 3 6gb imam WIN 8.1 ali nekako mi se čini da mi jako sporo se win učitava i da to sve ne radi kako treba...trebam neki savjet oko održavanj SSD-a, trimanja ili što već.

0 0 hvala 0
15 godina
zmegati kaže...

Možda bi win morao održavati malo, win 8 samo rade TRIM, samo moraš imati upaljen AHCI u BIOSu.

1. Možeš proskenirati sa Malwarebytes antimalware free, AdwCleaner, Hitman pro.

2. Obriši programe i igre koje ne koristiš, tome SSDu smeta ako je napunjen do kraja.

3. S CCleanerom počisti registry i raznorazno smeće.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 13:24 (Valentin17).
14 godina
neaktivan
SSD-škola

Ssd koristim samo za sustav i onovne programe, u pravilu pazim da na njemu imam naj manje 20gb praznog prostora...za pohranu koristim klasicne diskove...podizanje sustava mi treba 25-30 sec pa zato kazem da mi je to previse...xali je moguce da drugi diskovi na neki nacin usporavaju podizanje sustava?

0 0 hvala 0
15 godina
zmegati kaže...

moguce da drugi diskovi na neki nacin usporavaju podizanje sustava?

Ne.

17 godina
odjavljen
Goldmember kaže...

Kupio sam Crucial MX100 256GB, pa samo da pitam prije nogo idem stavljat windowse na njega. U BIOS-u imam postavljeno pod "Onchip SATA type" - AHCI kako se i preporuča a ispod toga "Onchip SATA port 4/5 type" mi je stavljeno na IDE, druga opcija je "As SATA type". Moram li tu što mjenjati ili je dobro kako je, evo slike:

Vidim da nitko nije odgovorio ali ugl, to "SATA port 4/5" se odnosi na baš to, SATA portove broj 4 i 5 koji mogu biti podešeni drugačije nego ostali portovi (1-3) na koje se odnosi opcija iznad (Onchip SATA type).

My name is Legion... For we are many!
18 godina
zmegati kaže...

Ssd koristim samo za sustav i onovne programe, u pravilu pazim da na njemu imam naj manje 20gb praznog prostora...za pohranu koristim klasicne diskove...podizanje sustava mi treba 25-30 sec pa zato kazem da mi je to previse...xali je moguce da drugi diskovi na neki nacin usporavaju podizanje sustava?

25-30 sec nije puno/dugo.

Mozes nabrzinu napravit test s CrystalDisk ili ATTO pa se vidi ako je do njega ili je nesto drugo.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
Kupim ssd ionda njega postavim na mjesto hdda a hdd stavim u bracket? Radi se o laptopu e5-771g.
https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
17 godina
odjavljen

Da

16 godina
neaktivan
SSD-škola

Ekipo poz.

recite mi please dali je stvarno potrebno prilikom instalacije Windowsa na ssd stvarno napraviti sve šta je tu dole navedeno

http://pcpractic.rs/strana/ssd-podesavanje

dali se može napraviti i sa Acronisom kvalitetna kopija sistemskog dijela diska na ssd ili je bolje raditi novu instalaciju 

kupio sam amd-radeon r7 120gb  http://www.amd.com/en-us/products/solid-state-drives  kojeg bi imao za sistemsku particiju i programe a ostali diskovi bili pogon za igre i storage (vidi pod moj PC)

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SSD-škola

Evo testova

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

1. Da, AHCI mora biti uključen

2. Ok...

3. Glupost. Onda kad neki driver ili program skrši nešto, sjedi i plači i lagano reinstaliraj windowse.

4. Ni da ni ne. Osim što indeksira fajlove, indeksira i sadržaj. Za gamere i "stručnjake" nepotrebno, nekom nužno potrebno (tko ustvari i radi na PCju)

5. Windowsi to sami ugase

6. Genijalno. Ostaviti page file!!!

7. Još genijalnije. Hiberfile.sys uzima jednako diska koliko ima RAMa. Autor članka nema pojma o windowsima...

8/9. Džabe prostora na serveru za ovaj njegov post i moj odgovor... Opet, nema pojma kako windowsi rade. Prefetch i superfetch su poprilično korisni unatoč brzini SSDa. Ponovno, gamerima ne treba ali nekom kome radi, treba.

10. Ajd, to je uspio pogoditi.

11. Nepotrebno. Ako sys disk ode u idle, to znači da stvarno nitko ne radi na PCju i bolje nek štedi disk. Gašenjem ove opcije kao što je sugerirano, gasi se sleep na mehaničkim diskovima što je loša ideja...

Retardirane upute i generalna glupost. Pogodio je 3 i pol od 11. Sjedi, jedan. I onda se netko čudi što mu je PC sporiji nego što je mislio kad slijede ovakve nebuloze od uputa... Fuj.

16 godina
neaktivan
SSD-škola

Šta bi mi bilo potrebno pogasiti

znam da moram promjeniti IDE u AHCI i uključiti trim funkciju

šta mi preporučiješ,unapred hvala

dnl
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 18:06 (roki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Po meni... Indeksiranje ugasi ako ti ne treba (brza pretraga mailova, sadržaja dokumenata i sl.), sys restore, pagefile i hibernaciju ne diraj (hibernaciju gasi ako ju ne planiraš koristiti ali ja komp ne gasim po 7-8 dana - uvijek hibernate). Defrag će windowsi ugasiti a prefetch i superfetch ne gasi jer bi se mogao nać na čudu. Ja sam ga jednom ugasio i nebi vjerovao koliko se dugo recimo firefox, visual studio i sl. startaju - te dvije funkcije jako ubrzavaju startup često korištenih aplikacija).

18 godina
roki kaže...

Šta bi mi bilo potrebno pogasiti

znam da moram promjeniti IDE u AHCI i uključiti trim funkciju

šta mi preporučiješ,unapred hvala

Nisi pita mene, ali da "odgovorim" za trim :)

Tu se lome koplja oko nekih postavki, najbolje da testiraš.

AHCI obavezno, a trim je defaultno uključen u win 7/ win 8, ali ga možeš uključiti/isključiti (bar je tako moje iskustvo sa masu instalacija).

System Restore i PageFile ja osobno ne isključujem.

Kao šta je neko napisa, kad nešta zapne i nemaš izlaza, System Restore može spasit stvar.

Bez PageFile-a se neki programi/igre ruše ili su nestabilni.

Ako ti je baš potreba za prostorom na SSD-u, može PageFile prebaciti/staviti na drugi HDD.

Prodajem Murdered: Soul Suspect (PS4)
12 godina
neaktivan
SSD-škola

Ekipa,

da li su ovo ok brzine za Intel SSD 530 120GB?

Nekak mi se čini da je malo sporo barm WRITE...

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 9:46 (crocked).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SSD-škola

Probaj ovako:

U CDM programu imas opciju za izabrati test. Pronađi i izaberi "0 Fill" te pokreni ponovno test i dobit ces dobre rezultate.

Tako je mene savjetovao wuk19.

TrustNo1

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Miki77 kaže...

Probaj ovako:

U CDM programu imas opciju za izabrati test. Pronađi i izaberi "0 Fill" te pokreni ponovno test i dobit ces dobre rezultate.

Tako je mene savjetovao wuk19.

Sad već to puno bolje izgleda, ali je pitanje koji su rezultati realniji :)

17 godina
SSD-škola

Ma nemoj se zamarati rezultatima, sve ti radi daaaleeeekooo brze, uzivaj u tome! 

TrustNo1

3 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Jel moze neka preporuka super brzog ssd-a a da nije preskup! Od 120gb! Ovaj v-300 mi je pre spor u windowsima! Zelim brzi ssd..lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
18 godina
Stjepanj kaže...
Jel moze neka preporuka super brzog ssd-a a da nije preskup! Od 120gb! Ovaj v-300 mi je pre spor u windowsima! Zelim brzi ssd..lp

Mene Intel i Samsung nisu nikad iznevjerili :)

Prodajem Murdered: Soul Suspect (PS4)
14 godina
protjeran
Virty kaže...
Stjepanj kaže...

Mene Intel i Samsung nisu nikad iznevjerili :)

Zanimaju me konkretni modeli ne opcenito proizvodac..:)

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
Stjepanj kaže...
Jel moze neka preporuka super brzog ssd-a a da nije preskup! Od 120gb! Zelim brzi ssd..lp

Intel 520, Samsung 840 Evo, ako imaš novaca možeš gledati  i Samsung 840 pro.

Stjepanj kaže...
Ovaj v-300 mi je pre spor u windowsima!

Možda imaš virusa, razno raznoga smeća, krivo podešen win OS, a i taj Kingston baš ne voli kad ga napuniš do kraja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 13:39 (Valentin17).
16 godina
neaktivan
pošto sada na običnom hardu imam isto C particiju od 120gb i pola je prazno a gore mi je manje više sve šta mi treba mislim da i ovaj ssd neće imati nikakvih problema sa svojim radom s obzirom da će na njemu biti uvjek 40-50 gb prazno,to sigurno
dnl
16 godina
neaktivan
SSD-škola

pokušavam Acronisom clonirati samo C particiju na ssd i uredno mi gura cijeli hard 

ssd mi je lociran formatiran i prepoznan ,jedino još nisam uključio ahci mod

tek kad na njega stavim winse i stavim ga za first boot planirao sam to uključiti

može savjet ako krivo radim

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
roki kaže...
jedino još nisam uključio ahci mod

tek kad na njega stavim winse i stavim ga za first boot planirao sam to uključiti

Znači, ako je taj win instaliran uz AHCI mod iskuljučen u BIOSu, onda moraš kad napraviš "clone" na

SSD, pokrenuti taj win koji si sad stavio na SSD, ući u registry windowsa i prvo tamo upaliti AHCI mod ovako,

onda ideš u restart, ulaziš u BIOS i tamo upališ AHCI.

Ako prvo u BIOSu upališ AHCI, onda više nećeš moći pokrenuti OS.

Life is about passions. Thank you for sharing mine.
11 godina

evo ovo su moji rezultati, u pitanju je intel 530 240gb star dva dana.... je to ok ili mi netko nije dobro sve to spojio podesio itd??

15 godina
smotaniveliki kaže...

evo ovo su moji rezultati, u pitanju je intel 530 240gb star dva dana.... je to ok ili mi netko nije dobro sve to spojio podesio itd??

Napravi benchmark s AS SSD programom.

11 godina

može link di je najbolje skinuti ga, da ne skine 100 sranja usput

15 godina
smotaniveliki kaže...

može link di je najbolje skinuti ga, da ne skine 100 sranja usput

http://alex-is.de/PHP/fusion/downloads.php?download_id=9

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice