SSD-škola izdvojena tema

poruka: 3.091
|
čitano: 834.167
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
16 godina
SSD-škola

da li je jos uvijek JAKO bitno da li je SSD sync ili async (zasto to ne navode proizvođaci) te SLC, MLC, TLC. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
SSD-škola

Ima li ko intela SSD i da je instalirao Intel solid state drive toolbox,

Pa na njemu ima gumb Secure erase, ja nemogu nikako da obrišem tom opcijom svoj SSD jer mi piše da je:

SECURITY FREEZE LOCK is detected on the drive, the drive must be power cycled by unplugging and plugging in the drive. Click Help for more information. ???!???

Kako da koristim tu opciju? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SSD-škola

Ljudi da ovi podatci mi se ne čine ok! Read je dobar ali write? Kako da dignem write? Radi se on Intel 520 ssd 120GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: SSD-škola

The Intel 520 Series was Intel's first SSD to feature a Sandforce 2281 controller. This controller has powered countless SSDs over the last three years but is now dated and is known to be limited in the area of incompressible write speed. The 120GB Intel 520 scored peak and average sequential read/write speeds of 514/157 and 421/133. These read speeds are good but the peak write of 157 MB/s lags the group leaders average of 313 MB/s by nearly 100%. This relative inability to write lowers the 520's overall effective speed to 403 MB/s or 15% lower than the 459 MB/s achieved by the group leaders. At two years of age the Intel 520 can no longer compete with newer drives, there is far better value available amongst the group leaders   ....tak stvari stoje...

13 godina
srco1978 kaže...

Ljudi da ovi podatci mi se ne čine ok! Read je dobar ali write? Kako da dignem write? Radi se on Intel 520 ssd 120GB

Takvi su i meni rezultati,

probaj testirati sa Bench32 http://www.techpowerup.com/downloads/1749/atto-disk-benchmark-v2-46/

13 godina
mariocroatia78 kaže...

The Intel 520 Series was Intel's first SSD to feature a Sandforce 2281 controller. This controller has powered countless SSDs over the last three years but is now dated and is known to be limited in the area of incompressible write speed. The 120GB Intel 520 scored peak and average sequential read/write speeds of 514/157 and 421/133. These read speeds are good but the peak write of 157 MB/s lags the group leaders average of 313 MB/s by nearly 100%. This relative inability to write lowers the 520's overall effective speed to 403 MB/s or 15% lower than the 459 MB/s achieved by the group leaders. At two years of age the Intel 520 can no longer compete with newer drives, there is far better value available amongst the group leaders   ....tak stvari stoje...

Ja ne razumijem baš najbolje što si ti tu copy/pejstao, može mi molim te ukratko prevest? Imam isti SSD....

16 godina
Božoo kaže...
mariocroatia78 kaže...

Ja ne razumijem baš najbolje što si ti tu copy/pejstao, može mi molim te ukratko prevest? Imam isti SSD....

mozda da stvari nisu tako bajne za intel 520,stara generacija kontrolera "3god" i da su  mu write brzine dosta male i kasne za novijim generacijama ssd a...zavrsne rijeci nakon 2 godine intel  sa svojom 520 serijom se vise nemoze usporedjivati sa novim diskovima,te da ima puno boljih izbora trenutno....evo ukratko lp

13 godina
SSD-škola

Hvala!

A ne razumijem na šta se odnose read brzine a na šta write?

da li me razumiješ, mislim što u SSD-a znači to read a što znači write? Na šta se to odnosi konkretno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Božoo kaže...

Hvala!

da li me razumiješ, mislim što u SSD-a znači to read a što znači write? Na šta se to odnosi konkretno?

read=citanje  write=pisanje podataka......znaci write kolikom brzinom pise na ssd read kojom brzinom cita podatke....u kratko LP

16 godina
Božoo kaže...

Hvala!

ako si mislio sta je vaznije ......read ili citanje podataka....pretezno

13 godina
SSD-škola

Mislio sam na brzinu otvaranja dokumenata i podizanja sustava i gašenja sustav tj.kompa, da li to spada pod read?

A koje operacije spadaju pod write? Ako me razumiješ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

otvaranje dokumenata - read, podizanje sustava - read, gasenje - write... ugrubo, jel

13 godina
Idealist kaže...

otvaranje dokumenata - read, podizanje sustava - read, gasenje - write... ugrubo, jel

Puno ti hvala!

11 godina
neaktivan
SSD-škola

pozdrav ljudi

imam laptop hp probook 4530s na kojem mi nakon isteka garancije od tocno 3 godine (kao da su namjestali) crkava hdd (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136568).

Planiram ga zamjeniti s nekim ssdom (najvjerovatnije intelov 520 od 120 gb). Sad ono sto me brine je cinjenica da je debljina postojeceg harda 9.5 mm, a novog bi trebala biti 7mm pa me brine da li cu to moci uopce fizicki spojiti i da li cu mozda morat kupovat neki novi "case" jer mi se nekako iz videa demontaže (

) čini da nakon sto se skine ta crna folija da se nemoze vratit nazad.

0 0 hvala 0
16 godina

Malo je bzvz napravljeno, da. Vjerojatno su stavili tu foliju umjesto lima, da uštede na kilaži. Ali mislim da ćeš ju moći iskoristiti.

Nije bitna ta folija, nego ovi limovi sa strane, gdje idu vijci. Pasat će sve ok, nemaš problema.

HTC 8X :)
13 godina
mariocroatia78 kaže...

http://ssd.userbenchmark.com/

Kakav ti je ovo software? Pokazuje mi sve polovično a komp mi star mjesec dana?!? :/ Pogledaj pod moj pc

11 godina
neaktivan
kratos091 kaže...

Malo je bzvz napravljeno, da. Vjerojatno su stavili tu foliju umjesto lima, da uštede na kilaži. Ali mislim da ćeš ju moći iskoristiti.

Nije bitna ta folija, nego ovi limovi sa strane, gdje idu vijci. Pasat će sve ok, nemaš problema.

ok, hvala ti puno !

15 godina
SSD-škola

imam intelov ssd 520 od 120gb i na njemu w8

sada bih ga preselio u novi lap

moram ga formatirat ili budu ti winsi radili i u novom lapu?

ako moram,kako ga formatirati?

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.12.2014 21:03 (rapajic_st).

0 0 hvala 0
16 godina

Mogli bi radit, ali trebaš ih svakako ponovno instalirat. Pri instalaciji ćeš imati opciju da formatiraš disk.

15 godina
SSD-škola

ok..hvala

jer sam negdje pročital da se kao ssd nebi smio formatirat,bar ne standardan način ..

0 1 hvala 0
18 godina
SSD se ne bi smio DEfragmentirat ali se smije formatirat.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
SSD-škola

Kupio sam Crucial MX100 256GB, pa samo da pitam prije nogo idem stavljat windowse na njega. U BIOS-u imam postavljeno pod "Onchip SATA type" - AHCI kako se i preporuča a ispod toga "Onchip SATA port 4/5 type" mi je stavljeno na IDE, druga opcija je "As SATA type". Moram li tu što mjenjati ili je dobro kako je, evo slike:

0 0 hvala 0
16 godina
SSD-škola

Pozdrav,da li mogu stavit samusug 840 evo i 840 pro oboje 128gb u raid i kako da to napravim i jel ima smisla sve to....fala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SSD-škola

Pozz, koji SSD kupiti do 500 kn ne pratim bas to pa vas pitam za preporuku, stavio bi ga u laptop sa postojecim HDD al ssd bi isao na mjesto cd roma?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SSD-škola

Intel 520, Samsung 830.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.12.2014 11:29 (kratos091).
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina

Samsung 530? {#}

Uzmi intel 520 dalje ne moras gledat. 

16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Ti jos zivis u 2010 godini. Kraj tolike garancije i koliko je ssd napredovao zanjih par godina može bez problema defragmentirati. San disk npr nudi 10 godina garancije i sad bi se kao on trebao brinut oko defragmentacije.

14 godina
zeroname kaže...
djigibao kaže...

Ti jos zivis u 2010 godini. Kraj tolike garancije i koliko je ssd napredovao zanjih par godina može bez problema defragmentirati. San disk npr nudi 10 godina garancije i sad bi se kao on trebao brinut oko defragmentacije.

Nije bas da su kuzim, al SSD nema pokretnih dijelova, nego se podaci prihvaćaju s određene adrese pa mu je svejedno kakva je fragmentacija

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
18 godina
SSD-škola

Meni se cini da to sto nudu taj program (raxco perfect disk) je isto sto rade i sami Windows - trim - ciscenje smeca s SSD-a

========================================================================

1. Detects solid state drive hardware (to perform the appropriate action for that type of drive)
  2. TRIMs free space from partially full blocks of data
  3. Identifies where the largest section of free space exists on the drive
  4. Consolidates free space in that location, whether at the beginning, middle or end of the disk
  5. Reduces writes to the drive, extending its life

The Difference Between SSD and HDD Optimization

SSD vs HDD OptimizationUnlike a traditional hard drive, any write operation to an SSD requires two steps: an erase followed by the actual write. SSD write performance degrades over time but traditional file-based defrag doesn't provide any performance benefit because there is no mechanical seek time on an SSD.

SSD Optimize consolidates free space on your SSD to improve wear-leveling and results in more effective TRIM operations.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
SSD-škola

ako se ne varam upravo trim i izvodi tu fragmentaciju kako bi pisao po onim dijelovima memorije koji su u tom trenutku najmanje puta bili upotrijebljeni - da bi osigurao njihovo ravnomjerno trošenje i tom defragmentacijom mu se vjerojatno "petljaš u posao"

Moj PC  
0 3 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice