SSD-škola izdvojena tema

poruka: 3.091
|
čitano: 772.996
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
14 godina
Re: SSD-škola
Jbg nemrem clean install jer imam puno podataka koje nebi brisao. Vec je prebaceno na AHCI.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s
14 godina
neaktivan

Uradio secure erase sistem frisko instaliran.na slici je usporedba prije i poslije secure erase-a.primijetio sam da mi ssd "pišti" kada radi write 4K. jeli to normalno?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2014 21:54 (killer223).
14 godina
killer223 kaže...

ssd "pišti" kada radi write 4K. jeli to normalno?

- Ne bi smio pištati, nemoj ga opterećivati s benchmarkom.

- Benchmark nema veze nikakve s normalnim radom. :)

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
15 godina
neaktivan
SSD-škola

kupija sam samsunge evo 120gb i instalira w7 na njega. u my computeru mi piše da disk ima "samo" 100gb, negdje je nastao zakid od 20gb...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nikad nemas onoliko koliko kaze proizvodjac ali bi trebao imat oko 110Gb.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
neaktivan
SSD-škola

Evo i ja upravo imam friško 8.1 i instalirao sam sve potrebno i evo trenutnog testa. 

nemam podatke od prije da usporedim, a pretražiti na bugu mi ne dozvoljava, samo izbacuje grešku, i ne mogu vidjeti stare poruke, tamo sam imao i SS od testova. 

Ali evo što se sad događa. 

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
SSD-škola

Kako se ubaciva taj firmware ?

Kad idem na update firmware isključena mi je tipka update.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Prvo kliknes na check for updates skroz dolje pa ako se pokaze da je dostupna novija verzija onda ides na update gumb trebao bi moci kliknuti. 

12 godina
neaktivan
SSD-škola

Nisam baš upućen u SSD-ove, pa bih molio da mi malo objasnite je li ovo uredu rezultat ili bih trebao nešto "popraviti"...

http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Hurki_CRO/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Nikad nemas onoliko koliko kaze proizvodjac ali bi trebao imat oko 110Gb.

ma znam to ali izgleda da mi je samsung magican oslobodio 10gb nakon sta sam optimizirao disk za kapacitet samo je tih 10bg ostalo nevidljivo jer nisu bili formatirani, pa sam u disk manageru morao expand-at disk c i sada imam 110 gb

16 godina
SSD-škola

Bok, trebao bih savjet,imam SSD na svom komp. a napravio bih reinstalaciju WIN 7, trebam li na nešto posebno paziti ili je dovoljno formatiranje diska na početku instalacije WIN 7?

0 0 hvala 0
14 godina
Dinkorac kaže...

- Koji SSD imaš?

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
16 godina

Samsung 830

14 godina
Dinkorac kaže...

Samsung 830

- Samo preko instalacije win formatiraj particiju na kojoj je win, dalje normalno snimi OS.

14 godina
SSD-škola

Intel 520 120GB, u laptopu.

Da li ovo izgleda dobro?

Intel 520 Intel 520

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hurki kaže...

Nisam baš upućen u SSD-ove, pa bih molio da mi malo objasnite je li ovo uredu rezultat ili bih trebao nešto "popraviti"...

Može li mi itko odgovoriti :D

http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Hurki_CRO/
15 godina
neaktivan
SSD-škola

"TEMA JE OSVJEŽENA I IZMJENJENA"

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.3.2014 1:44 (Wuk19).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
SSD-škola

smije li se ssd defragmentirati i ako da ima li potrebe za time?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nema potrebe i ne smije se to raditi!

15 godina
neaktivan
SSD-škola

PITANJE ZA VAS KOLEGE?

Zanima me postoji li interes za odvojenu temu "Instalacija i optimizacija SSD-a". Naime ja jesam pokrio i taj dio u ovoj temi, ali smatram da velik broj forumaša neće pronaći taj dio u temi SSD-škola jer sami naslov teme implicira na nešto drugo.

Pored toga, segment optimizacije koji je pokriven u ovoj temi je vrlo mali dio onoga što se može napraviti te je napisan u pogledu nečega što svaki budući kupac i korisnik bi trebao znati.

24 Treba
3 Ne treba
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
SSD-škola

ekipa trebam pomoc nabrzaka. uzeo nedavno intel 520 240gb. taman sa frendom idem dic win 7 sa usb-a na ssd i ne moze ga prepoznat. prvi mi je ssd i nisam upucen ali radio sam prema uputstvu, isteko hard i usteko samo ssd, pokrenuo instalaciju s usb-a, u biosu prebaceno na ahci, i disk je u biosu vidljiv ali kad moram odabrat koji disk ocu za instaliranje windowsa tu ga uopce ne ocitava, nista.

sta bih mogao jos napravit? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neznalica90 kaže...

ekipa trebam pomoc nabrzaka. uzeo nedavno intel 520 240gb. taman sa frendom idem dic win 7 sa usb-a na ssd i ne moze ga prepoznat. prvi mi je ssd i nisam upucen ali radio sam prema uputstvu, isteko hard i usteko samo ssd, pokrenuo instalaciju s usb-a, u biosu prebaceno na ahci, i disk je u biosu vidljiv ali kad moram odabrat koji disk ocu za instaliranje windowsa tu ga uopce ne ocitava, nista.

sta bih mogao jos napravit? 

kada sam instalirao na svoj RevoDrive 3 SSD kod instalacije Win-a je tražio poseban drajver. Pogledaj na stranicama proizvođača ako ima drajver  i stavi ga na USB pa kod instalacije ako ne vide windowsi usmjeri na usb i drajver na njemu

I hate this fucking heat. Somebody just shoot me! Far Cry 3
13 godina
SSD-škola

rijesili problem, frend nema fractala pa nije navikao i usteko usb u port koji mu je prvi bio pod rukom.. i naravno usb 3.0 a mi se mislimo sat vremena sta je. podsjetilo me na one momente kad trazis daljinski a drzis ga u ruci {#}

prebaceno u 2.0 i operacija nastavlja po planu.. svejedno hvala na pomoci kolega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Uzeo sam ssd prije nekih 2 tjedna i nikako da ga upogonim. Problem je sto imam podatke koje ne zelim brisat pa clean install ne dolazi u obzir. Sada me zanima dali negdje u windowsima ima opcija reinstalla i formatiranja sistemske particije, a da druge ostanu netaknute? Ovu opciju sam imao kada sam pomocu cd-a reinstallirao, ali nikako da nadem fu*king cd.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
15 godina

"SSD bit trebao biti priključen na native kontroler (intel amd ili drugi) a ne na na dodatni kontroler na matičnoj ploči."

Koji je native koji dodatni?

Da li se misli da je native onaj koji je na matičnoj, a dodatni ukoliko se kupi posebni kontroler za PCI slot ili?

15 godina
neaktivan

Radi se o platformi INTEL ili AMD tj. riječ NATIVE na Intel platformi će označavati samo Intel-lov SATA kontroler, isto vrijedi i za AMD.

Na matičnoj ploči, SATA sučelja mogu biti ponuđeni npr. putem dva proizvođača AMD i Marvell ukoliko se radi o AMD socketu, tako da ako se nalazi npr. 6 konektora 3 mogu biti putem "NATIVE" AMD-a, a ostala tri putem Marvell-a.

16 godina
neaktivan
ssd - 8.1

Instalirao sam W8.1 (SSD SAMSUNG EVO 120)  prije sam imao W7 i tu sam pročitao što se je trebalo optimizirati u W7 kako se nebi SSD "trošio" nepotrebno... Kako sad nemogu to naći molim Vas pomoć da mi napišete što se sve mora isključiti (u W8.1) kako ga nebi opterećivao... Pročitao sam da sa SSD fresh-om on sam to napravi, jel to istina!? ako ima dvije stvari ili tri mogu sam to i "pješke" odraditi... 

i jednu stvar koja mi je bitna prošli put sam to stavio, da mi nešto "stavlja" u memoriju (4gb) pa mi je stalno izbacivalo "loow memory" i morao sam gasiti programe (iako mi to nikad nije bilo prije SSDa)  kako se nebi morao s time ponovno zamarati molim vas postoji li alternativa...

HVala svima na pomoći...

nema gaaa...
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.4.2014 8:34 (Comfort).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: ssd - 8.1
Comfort kaže...

Instalirao sam W8.1 (SSD SAMSUNG EVO 120)  prije sam imao W7 i tu sam pročitao što se je trebalo optimizirati u W7 kako se nebi SSD "trošio" nepotrebno... Kako sad nemogu to naći molim Vas pomoć da mi napišete što se sve mora isključiti (u W8.1) kako ga nebi opterećivao... Pročitao sam da sa SSD fresh-om on sam to napravi, jel to istina!? ako ima dvije stvari ili tri mogu sam to i "pješke" odraditi... 

i jednu stvar koja mi je bitna prošli put sam to stavio, da mi nešto "stavlja" u memoriju (4gb) pa mi je stalno izbacivalo "loow memory" i morao sam gasiti programe (iako mi to nikad nije bilo prije SSDa)  kako se nebi morao s time ponovno zamarati molim vas postoji li alternativa...

HVala svima na pomoći...

instaliraj samsung magicana on je kao ssd fresh samo bolji, sve ti sam optimizira.

16 godina
neaktivan
SSD-škola

ok hvala puno na odgovoru !!

Još jedno pitanje: prije SSD sam imao W7 (običan disk) i na njemu sam igrao neke pucačine (MW3 i Bad company2)pa bih si sad htio to prebaciti (spremljene dijelove igrice) na nove W8.1 ... s ćime da samo to "izvadim" !?

Hvala

nema gaaa...
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.4.2014 7:28 (Comfort).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SSD-škola

Zanima me postoji li program za nadzor rada HDD/SSD-a tj. čitanje i pisanje u stvarnom vremenu.

Ono što želim jest mogućnost izrade izvještaja na dnevnoj bazi, koliko je podataka zapisano i čitano tokom dana na HDD/SSD-u, sve procese koji generiraju 

zapisivanje. Mogućnost podešavanja programa da se pali prilikom startanja windowsa.

Trenutno koristim:

• Windows Task Manager/Resource Monitor
  • Process Explorer
  • Process Monitor
  • Performance Monitor

Nažalost ne pronalazim opcije za generiranje izvještaja u gore navedenim programima, uglavnom vidim trenutno stanje za aktivne procese ali ne i za gotove te stoga ne mogu ni zbrajanjem dobiti ukupnu vrijednost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice