Po meni negdje oko 300 kn , pa bus videl dal ima zainteresiranih ! Najjeftiniji novi SSD od 60GB , SATA III s vecim brzinama se nađe od 429 kn !
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za sve one koji su instalirali windowse u ide modu a da ne instaliraju na novo windowse možete u windowsima prebaciti u ahci mode bez ponovne reinstalacije windowsa. Vidio sam da mnogi tzu kažu da to nije moguče ali funkcionira bez problema jer sam i sam to radio dok sam kupio prvi ssd koji sam zaboravio prebaciti odmah u achi mode. Evo postupka kopiranog sa stranog foruma
little guide:
I am receiving a lot of emails from users who bought a SSD drive, installed Windows 7 in IDE mode and then realize they need AHCI mode for faster SSD performance. Once you enable that in the BIOS during Windows 7 boot up, the OS will crash.
The common question is, is there a solve for this ?
To answer that question (and I do this safely with all Intel ICHR9/10 chipsets) there is a way to safely enable AHCI mode. Here we go:
1. Startup "Regedit
2. Open HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlset / Services
3. Open msahci
4. In the right field left click on "start" and go to Modify
5. In the value Data field enter "0" and click "ok"
6. exit "Regedit"
7. Reboot Rig and enter BIOS (hold "Delete" key while Booting
In your BIOS select "Integrated Peripherals" and OnChip PATA/SATA Devices. Now change SATA Mode to AHCI from IDE.
You now boot into windows 7, the OS will recognize AHCI and install the devices. Now the system needs one more reboot and voilla .. enjoy the improved SSD performance.
Da, to pali, ali ne uvijek.
Koliko se sjecam (isto strani forumi), nekima su poslije ovakvog zahvata Windowsi radili usporeno te bili nestabilni, dok nekima sve prodje uredno te testovi u becnh programima to i dokazuju.
Mozda se dosad stagod i promijenilo, nisam pratio, ali svakako valja probat
Pozz vorumaši, imam želju kupiti ssd od 60GB pa me zanima što mislite o ovom modelu? http://www.links.hr/?naziv=ssd-kingston-ssdnow-v-200-series-solid-state-drive-2-5-sata-iii-600-6-gbps-60-gb-sequential-read-535-mb-s-sequential-write-460-mb-s-iops-max-85000-mlc-retail&option=artikl&id_kategorija=0514&id_artikl=100.000.652 Hvala!
Za te novce ja bih uzeo Intel 330 60GB !
Pozz vorumaši, imam želju kupiti ssd od 60GB pa me zanima što mislite o ovom modelu? http://www.links.hr/?naziv=ssd-kingston-ssdnow-v-200-series-solid-state-drive-2-5-sata-iii-600-6-gbps-60-gb-sequential-read-535-mb-s-sequential-write-460-mb-s-iops-max-85000-mlc-retail&option=artikl&id_kategorija=0514&id_artikl=100.000.652 Hvala!
Za te novce ja bih uzeo Intel 330 60GB !
...ili nek doda jos 100kn (ili manje) ima ima duplo veci disk KLIK
Links je preskup,supernet i acquisitum magnum imaju bolje cijene.Neka uzme bilo koji,samo ne 60gb,preskupi su.
Sad stvar je u tome što mi je svaka kuna bitna a 120gb mi netreba jer imam hdd na kojeg bi drža multimediju a uzeo bih 60 samo za windowse i programe tako da ću poslušat Haf932.
Hvala svejedno na preporuci.
Sad stvar je u tome što mi je svaka kuna bitna a 120gb mi netreba jer imam hdd na kojeg bi drža multimediju a uzeo bih 60 samo za windowse i programe tako da ću poslušat Haf932.
Hvala svejedno na preporuci.
Razlika je 30kn.
Od 120gb samo 30kn skuplji...??
Nadam se da cu okusit razliku u brzini jer iovako se ne mogu bas pozalit na brzinu; cpu intel core i5-2320 3Ghz, ram 8gb ddr3, hdd 320gb 7200 rpm.
Eto jedino sam tio windowse na ssd da se brze pokrece sustav i programi.
Napravi benchmark sa AS SSD.
Napravi benchmark sa AS SSD.
ma ista stvar, sve ostale brzine su ok, samo je random write neobjasnjivo nizak, spojeno je na intelov sata3 port instaliran najnoviji IRST...
Video test rađen sa dva identicna laptopa osim sto je u jednom SSD a u drugom HDD.
Laptop s HDD zavrsava zadacu (paljenje kompa i pokretanje nekoliko aplikacija) za oko 2:11min, dok laptop s SSD zavrsava sve to za otprilike 30sec.
Kolko je optrilike pala cijena SSD-ova zadnjih godinu dana?Pitam jer namjeravam kupiti jedan SSD,al ne znam dal se isplati pričekati još godinu dana.
Cijena im je pala dosta, ja sam prije cca god. dana kupio shit disk SATA 2 60Gb za 700kn i to na akciji.
Sada za 700kn duplo bolji i veci disk...preporuka za kupnju
Kolko je optrilike pala cijena SSD-ova zadnjih godinu dana?Pitam jer namjeravam kupiti jedan SSD,al ne znam dal se isplati pričekati još godinu dana.
Tako neces nikad kupit

kazu da je ovaj dobar: OCZ Vertex 4 = 1734kn (jamstvo 5 godina)
najjeftiniji: SSD 256.0 GB MACH XTREME = 1200kn (jamstvo 2 godine)

Vertex 4 je bolji od oba...

Ovisi koliko dobro uočavaš...hehe...;)
Ma uglavnom nisu...
SSD namjeravam uzeti na jesen kad kupujem laptop,hoće li možda u međuvremenu izaći Vertex 5 linija?
SSD namjeravam uzeti na jesen kad kupujem laptop,hoće li možda u međuvremenu izaći Vertex 5 linija?
Mislim da će Vertex 4 biti zadnji Vertex...trenutni OCZ-ov flagship model je OCZ Vector...
Vertex 4 je bolji od oba...
Ustvari oba su bolja od Vertexa 4
Plextor M3Pro je još među odlikašima,šteta šta ga nema u Hrvatskoj.
Nadodaj ako možeš pa uzmi 840Pro najbrži i najkvalitetniji pošto je sve odrađeno od nule od strane Samsung-a i testirano, drugi Vertex4 koji pojede sada već stare SF kontrolere pogotovo 335 intel koji je sporiji od 330 radi 20nm procesa. Mislim svi su oni brzi ali kad već možeš izaberi najbolje.
Namjeravam taj SSD ugraditi u prijenosnik pa mi je bitna i potrošnja.Koji je dobar,a da troši manje snage?