Dovoljno je u biosu napraviti disable na HDD.
Nikad problema
Dovoljno je u biosu napraviti disable na HDD.
Nikad problema
3. Pokretanje Windowsa (Win 7 64-bita) koji su instalirani na sistemskom HDD
Kada bi to tako mogao, to bi bilo idealno, ali nejde. Osim ako imaš dva diskovna kontrolera na ploči, a nemaš. Windowse više ne budeš bootao nakon promjene u AHCI mod, niti sa HDD-a, niti klonirane na SSD.
Samo clean install funkcionira u tvom slučaju..nažalost.
3. Pokretanje Windowsa (Win 7 64-bita) koji su instalirani na sistemskom HDD
Kada bi to tako mogao, to bi bilo idealno, ali nejde. Osim ako imaš dva diskovna kontrolera na ploči, a nemaš. Windowse više ne budeš bootao nakon promjene u AHCI mod, niti sa HDD-a, niti klonirane na SSD.
Samo clean install funkcionira u tvom slučaju..nažalost.
Jeb* ga. Onda ce ici clean install
Da ne otvaram novu temu...
Danas kad sam instalirao windows 7 na 128gb 840pro samsung ssd. letilo je doslovno. Boot time mozda mrvu vise od 5 sekundi.
Kad sam instalirao drivere maticne malo sam se zeznuo i ostavio oznaceno ono install all drivers and utilities pa mi je hrpu nepotrebnih gluposti nakacio.
Kasnije sam pobrisao neke, optimizirao ssd po svim onim standardima, firmware stavio novi, doslovno sve.
Ali zivcira me to sto se boot time cak vise nego udvostrucio. sta da radim? da nije mozda do nekih drivera ? prije instalacije je doslovno letilo sve sad osjecam ko da je neki standarni hdd po bootu
Pitanje, ima možda netko neki tutorial za safe erase OCZ Vertex 4?
Radi se o tome da sam nekih 3x morao reinstalirati windowse 7 na njega u zadnjih mjesec dana, pa sam mislio sada kada mi dođe nova matična napraviti safe erase pa nanovo instalirati sve...
Mislim da je najjednostavnije rješenje skinuti Bootable OCZ Toolbox, spržit na cd i tako bootat. Ondje ima opcija za secure erase i update firmwara.
http://www.ocztechnology.com/ssd_tools/OCZ_Vertex_4_and_Agility_4/
Danas kad sam instalirao windows 7 na 128gb 840pro samsung ssd. letilo je doslovno. Boot time mozda mrvu vise od 5 sekundi.
Kad sam instalirao drivere maticne malo sam se zeznuo i ostavio oznaceno ono install all drivers and utilities pa mi je hrpu nepotrebnih gluposti nakacio.
Kasnije sam pobrisao neke, optimizirao ssd po svim onim standardima, firmware stavio novi, doslovno sve.
Ali zivcira me to sto se boot time cak vise nego udvostrucio. sta da radim? da nije mozda do nekih drivera ? prije instalacije je doslovno letilo sve sad osjecam ko da je neki standarni hdd po bootu
Boot time oko 5 sec!??
Boot time oko 5 sec!??
ma bilo je malo vise, ali poanta je da je bilo JAKO BRZO.
sada nakon instaliranja svacega, ali opet, 90gb prazno, boot mi je kao da imam klasicni hdd
Jesi dobio moju poruku.
jesam i odgovorio sam ti preko ppa jos davno
savjet za ovo ?
10-15 sec od paljenja je sasvim ok,kod Win8 ide ispod puno brže!
10-15 sec od paljenja je sasvim ok,kod Win8 ide ispod puno brže!
ne zalim se ja da je sporo, ali prije instaliranja drivera s maticne (greskom SVIH drivera i utilitya) je bilo MUNJEVITO , cak mi je 2 puta pobjegao nisam u bios stigo uc
pa me zanima da mi neki strucnjak kaze da nije do toga sto je svasta instalirano
Izvini,nisam gledao.Daj upload sliku od AS-SSD benchmarka.I dali si šta dodatno spojio nakon što ti se vrijeme produžilo,kao pci-e karticu usb hardisk ili nešto drugo.Trebam taj AS-SSD benchmark da vidimo šta dalje.On ti ne pokazuje samo brzinu nego i neke podatke.
Prvo nisi ukljućio SSD u Intelov port na matičnij ploči,nego u ASMedia kontroler port,to vidiš po onome šta ti piše "asahci64".
Moraš uključiti u drugi red portova,znači drugi red sivih portova.
Ako imaš windows 7 nakon bootanja u windows instaliraj ovaj drajver i onda se javi sa novim benchmarkom.
http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId=3449&DwnldID=21407&keyword=%222012+Intel+Rapid+Storage+Technology+%28Intel+RST%29%22&lang=eng
Instaliraj exe file
hoće bit brži kad to odradim? eventualno sutra ne da mi se sad otvarat kućište
evo odradio sam al stvorio se novi problem....
pokrenem benchmark, read i write brzi odmah se vidi, ali 4k .... vrti ga 10 minuta i max bude 2,81 mb/s
wtf ?
evo slika...lijevi benchmark je screenshot onog starog...novi ne mogu ni docekat do kraja
p.s. taj driver mi je vec bio instaliran
eo nemam pojma do cega je bilo, samo sam zamjenio kablove u intelovom portu, hhd-ov stavio iznad, ssd-ov ispod...
ali i dalje boot nije kakav bi trebao biti
treba mu tocno 17 sekundi od trenutka paljenja da dodje do logina
je li moguce da je 10 sekundi skinulo instaliranje svih drivera i far crya3 na ssd?
Jesem ti gajde pa ovaj vrag 840 pro dođe više od soma kuna!
eo nemam pojma do cega je bilo, samo sam zamjenio kablove u intelovom portu, hhd-ov stavio iznad, ssd-ov ispod...
je li moguce da je 10 sekundi skinulo instaliranje svih drivera i far crya3 na ssd?
Meni je boot time od paljenja kompa do Windowsa oko 25 sec!!
Imam od 120GB još 11 GB slobodno!!
Meni je boot time od paljenja kompa do Windowsa oko 25 sec!!
Imam od 120GB još 11 GB slobodno!!
u mene je 80gb slobodno
Informatičar mi je rekao da SSD ne radi kako spada ako je preko 50% popunjen. Pokusava li mi on prodati skuplj odnosno SSD veceg kapaciteta ili je to stvarno istina?
Ne smanjuje se kapacitet tijekom vremena. Postoje rezervne ćelije koje mijenjaju one mrtve, dakle ne koristi se prostor vidljiv korisniku za nadomještanje mrtvih ćelija.
Informatičar mi je rekao da SSD ne radi kako spada ako je preko 50% popunjen. Pokusava li mi on prodati skuplj odnosno SSD veceg kapaciteta ili je to stvarno istina?
Istina je da se performanse SSD-a smanjuju kako se on popunjava, ali ako se radi o SSD-u sa sinkronim NAND flashom, to uopće nećeš primjetiti u radu.
Nemoj me držati za konkretne brojke, ali nešto u stilu 10 godina prilikom 20 GB R/W po danu...
Uglavnom kod modernih SSD-ova to više nije problem, barem ako je vjerovati proizvođačima, s obzirom da ih nitko ne posjeduje toliko dugo...
4k read mi opet pao na 2mb/s
sta da radim ???
evo udjem u device manager primjetim nema mi uopce storage controllera??
bas sam noob sto se tice odrzavanja kompjutera dosad mi je to uvijek brat radio ccc
pomoc please!
edit : ma ovo je luda kuca, s ovim ssdom se ne zna ko pije ko placa
nakon nekog googlanja naisao sam na ovo
It's possible that write caching is not properly enabled.
1.) Go to Device Manager in Windows.
2.) Right-click on your drive and select Properties.
3.) Click on the Policies tab.
4.) If "Enable write caching on the device" is checked then un-check it, click ok, re-check it, click ok.
5.) Run AS-SSD again and see if that helps.
i novi benchmark slika :
sad rezultati cak bolji, wtf ??
prvi put kad mi je 4k pao digo sam ga cackanjem po kablovima, sada ovako.
do cega je to zaprave? kakve su sanse da opet padne?
p.s. boot i dalje nije brz
sta da radim ???
Sta ce ti Storage controler za SSD?
sta da radim ???
Sta ce ti Storage controler za SSD?
spomenuo sam da sam noob sto se tice ovih stvari
nemam blage veze sta ce mi