SSD-škola izdvojena tema

poruka: 3.091
|
čitano: 774.503
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
13 godina
neaktivan
Re: SSD-škola
Intel i7 3770K - ASUS P8Z77 V-DELUXE - Patriot Viper Extreme 2 x 4Gb 2133 - 2 x Samsung 840 PRO 128Gb Raid0 - Gigabyte HD7850 OC 2GB - Windows 7 64 bit
15 godina
neaktivan
SSD-škola

Imam matičnu Abit IX38 Quad GT pa me zanim da li će SSD na njoj normalno radit, strah me da možda nema dobar kontroler ili tako nešto pa da se ne skrati vijek trajanja SSD-a, možda su nove matične više prilagođene za rad s SSD-om. Znam da je sata2 pa će sporije radit al me više zanima to upravljnje sa SSD-om.

0 0 hvala 0
16 godina
loko_1 kaže...

Imam matičnu Abit IX38 Quad GT pa me zanim da li će SSD na njoj normalno radit, strah me da možda nema dobar kontroler ili tako nešto pa da se ne skrati vijek trajanja SSD-a, možda su nove matične više prilagođene za rad s SSD-om. Znam da je sata2 pa će sporije radit al me više zanima to upravljnje sa SSD-om.

Nema to neke veze s kontrolerom na ploči. Ako podržava AHCI, bez brige...bitno da se radi o aktualnom OS-u.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
SSD-škola

Napravio sam jedan test. Dakle ovo što ću sad napisati vrijedi za Vertex 4, za ostale SSDove ne znam, no pretpostavljam da je isto.

Radi se u opciji Secure Erase. Nakon dosta čitanja o tome treba li pri reinstalaciji OS-a raditi secure erase ili normalno zbrisati SSD preko Windows DVD-a išao sam sam isprobati nešto.

Dakle prije ove instalacije sam u zadnjih mjesec dana napravio 2 reinstalacije OS-a (ne pitajte zašto) bez secure erasea, već sam disk zbriso u instalaciji Win8 i napravio novu particiju i tako instalirao. Dakle ovo je bila treća reinstalacija bez secure erasea.

Nakon instalacije sam pokrenuo AS SSD te dobio lošiji score nego kad sam kupio SSD. Write je bio dosta lošiji (430MB/s dok je bio nov, a ja sam dobivao redovito 330MB/s, nekad i 290MB/s i nisam mogao dobiti score koji sam dobio kad sam ga kupio čak ni nakon TRIM komande. Nakon toga sam napravio Secure Erase SSD-a prek OCZovog bootabilnog Toolboxa, i ponovno stavio Windows 8, te nakon instalacije ponovno pokrenuo AS SSD te dobio rezultat kao kad sam ga kupio.

Dakle da, SSD bi pri svakoj reinstalaciji OS-a trebalo pobrisati sa Secure Erase ukoliko želite performanse kakve je imao kad je bio nov.

Također ne znam dali taj secure erase više troši SSD od normalnog formatiranja koji radi Windows 8. Po nekim forumima sam nailazio i na informacije da W8 setup napravi isto što i secure erase, ali po ovom se vidi da nije baš isto.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 21:22 (lllnuclearlll).
Moj PC  
4 0 hvala 11
16 godina

Je, treba raditi secure erase. Meni je čak i WEI 7.7 na SSD-u nakon reinstalacije bez secure erasea. Sa njim je na 7.9.

14 godina
SSD-škola

Pozdrav svima!

Kupio sam OCZ Vertex 4 i ugradio ga.

Uključio AHCI, TRIM, isključio indexiranje, uhl. sve što bi trebalo.

Instalirao Win 7 64 bit i napravio benchmark, te dobio ove podatke:

Nekako mi se subjektivno čini da bi to trebalo biti i brže ili se varam?

Matična ploča je ASRock 880GMH/U3S3 sa zadnjim BIOS-om, SATA 3 chipset je ASM1061.

Da li sam neštko krivo napravio ili je ovo realna brzina za Vertex 4?

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 9:22 (Asterix040).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
SSD-škola

Može on brže, jesi li updejtao chipset drivere?

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
metallic kaže...

Može on brže, jesi li updejtao chipset drivere?

Da, skinuo sve zadnje drivere sa sita matične i instalirao.

17 godina
SSD-škola

Može on još za dobru trećinu brže (na Intelovim chipsetima, u AMDove i ASMedia se puno ne razumijem no ovo je presporo što si dobio)

Seq ti ide bez problema na 500R/430W

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 12:07 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
SSD-škola

Jesu ovo dobri rezultati? Nisam ga ništa podešavao, samo plug & play (driveri svi prisutni)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
lllnuclearlll kaže...

Može on još za dobru trećinu brže (na Intelovim chipsetima, u AMDove i ASMedia se puno ne razumijem no ovo je presporo što si dobio)

Seq ti ide bez problema na 500R/430W

Da, mislim da i je problem u ASMedia chipsetu. Navodno je isti k. ko i Marvell!

16 godina

Da, imaš nešto lošije rezultate zbog diskovnog kontrolera, ali ne bi te to trebalo previše zabrinjavati...;)

13 godina
neaktivan
Asterix040 kaže...

Pozdrav svima!

Kupio sam OCZ Vertex 4 i ugradio ga.

Uključio AHCI, TRIM, isključio indexiranje, uhl. sve što bi trebalo.

Instalirao Win 7 64 bit i napravio benchmark, te dobio ove podatke:

Nekako mi se subjektivno čini da bi to trebalo biti i brže ili se varam?

Matična ploča je ASRock 880GMH/U3S3 sa zadnjim BIOS-om, SATA 3 chipset je ASM1061.

Da li sam neštko krivo napravio ili je ovo realna brzina za Vertex 4?To je maximalno šta ćeš vidjeti na ASMedia kontroleru,neznam da li ta ploča ima za overclokirati pci-e line,ako ima,možeš dobiti još nešto malo.

To je maksimalno što ćeš vidjeti na Asmedijinom kontroleru,na toj ploči.Možeš još jedino ako ima u biosu overclokirati pci-e liniju i dobiti još malo.

Malo škole.ASMedia 1061 je ustvari vrhunski 6gb/s kontroler.Problem je njegova pozicija na matičnoj ploču.On nije spojen direktno na čipset kao Intel,nego je spojen putem pci-e linije.,i tu linju vrlo često zna koristiti sa nekim drugim kontrolerom kao usb ili esata.Volio bi vidjeti Intelove brzine na toj i takvoj poziciji.Marvell 9128 je ipak lošiji.

Intel i7 3770K - ASUS P8Z77 V-DELUXE - Patriot Viper Extreme 2 x 4Gb 2133 - 2 x Samsung 840 PRO 128Gb Raid0 - Gigabyte HD7850 OC 2GB - Windows 7 64 bit
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 13:53 (Novak.Hvar).
14 godina
SSD-škola

Hvala vam svima na pomoći!

Probati ću malo kloknuti PCI-E liniju, i to je to.

Mislim da se ne treba previše sa time opterećivati, treba uživati u brzini... {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 14:43 (Asterix040).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SSD-škola

Pozdrav,

kupio sam SSD OCZ Vertex 4 128 gb.

Stavio sam Windows 7 x64.

Radilo je ok 2 tjedna.

Međutim, sada treba oko 5 minuta da se sustav podigne, pa mi je to čudno jer je prije trebalo samo oko 20 sekundi.

Je li imao netko sličnih problema ?

Prije sam koristio WD Caviar Green i nije bilo problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koja ploča,koliko je pun,daj nam as-ssd benchmark.

http://www.filehippo.com/download_asssdbenchmark/

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 23:03 (Novak.Hvar).
13 godina
neaktivan
SSD-škola

evo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SSD-škola

Skužio sam.. Nije problem u SSD disku, nego u drugom disku na kojem su podaci..

Taj se disk pretvorio u RAW format i sada ne mogu pristupiti podacima, a usput mi i koči računalo ( odlično :-) )

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SSD-škola

Pozdrav, kupujem OCZ Vertex 4 128 gb, zanima me dali ce njemu sta smetat ova moja matična koja nije baš najnovija, odnosno dali će mu smanjit brzine ili nešto?

gjurki
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako imaš sata II na matičnoj brzina će mu biti smanjena, ali se i dalje po mom mišljenju isplati uzet ssd.

No matter how far we are, we're always looking at the same sky
13 godina
neaktivan
TheAtomicMiner kaže...

Ako imaš sata II na matičnoj brzina će mu biti smanjena, ali se i dalje po mom mišljenju isplati uzet ssd.

Maticna je napisana pod moj pc:) za kolko odprilike smanjena?

Ima Sata 3.0, jel to dobro?

gjurki
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 19:29 (Volvox).
15 godina
SSD-škola

Ima 3.0 Gb/s tj. SATA II je ! Imat ces skoro duplo manje brzine nego sto bi to bile na SATA III ploci ! Opet je bolji ulog za buducnost ako kupis neku SATA III plocu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
SSD-škola

Pozdrav,

stavio sam SSd Samsung 840 120bg u Acer 5951g ali mi se čini da je AS-ssd score nešto nizak...najnoviji driveri su gore i windows 8?

http://cdn.overclock.net/3/31/31fc91ec_as-ssd-benchSamsungSSD84028.2.2013.23-16-41.png

0 0 hvala 0
17 godina
mpacaric kaže...

Pozdrav,

stavio sam SSd Samsung 840 120bg u Acer 5951g ali mi se čini da je AS-ssd score nešto nizak...najnoviji driveri su gore i windows 8?

http://cdn.overclock.net/3/31/31fc91ec_as-ssd-benchSamsungSSD84028.2.2013.23-16-41.png

Ako se radi o ovom SSD-u onda mislim da je to OK rezultat.

Taj SSD ima oko 500 citanje i oko 130 pisanje.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
13 godina
neaktivan
mpacaric kaže...

Pozdrav,

To ti je to.Možeš još jedino podignuti 4k rezultate tako da ideš u "Power Option" stavi na "High Performance" i onda napravi bench.

12 godina
SSD-škola

Jel ima kakave  razlike u fpsu npr.  

1. imam windowse na SSD-u i tipa neka fps igra

2. imam windowse na HDD-u i tipa neka fps igra

Znaci konfiguracija je ista. Evo npr. (i5 3570 , gtx 560 dual fan, 8gb rama). Znaci konfiguracija je ista samo se SSD i HDD izmjenjuju. Jel ima razlike u FPSu...Znam da citanje i podizanje windowsa je ultra brzo(SSD), no sto se tice gaminga?! Jel ima razlike?! Zanim me samo fps... Zadovoljan sam sa HDD i ne bi htio trosit sad neke pare na SSD ako to nije potrebno. Pa ako netko zna dobar i kvalitetan odgovor na moje pitanje , bio bih mu zahvala. 

Hvala!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 11:18 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

Jel ima kakave  razlike u fpsu npr.  

1. imam windowse na SSD-u i tipa neka fps igra

2. imam windowse na HDD-u i tipa neka fps igra

Znaci konfiguracija je ista. Evo npr. (i5 3570 , gtx 560 dual fan, 8gb rama). Znaci konfiguracija je ista samo se SSD i HDD izmjenjuju. Jel ima razlike u FPSu...Znam da citanje i podizanje windowsa je ultra brzo(SSD), no sto se tice gaminga?! Jel ima razlike?! Zanim me samo fps... Zadovoljan sam sa HDD i ne bi htio trosit sad neke pare na SSD ako to nije potrebno. Pa ako netko zna dobar i kvalitetan odgovor na moje pitanje , bio bih mu zahvala. 

Hvala!!!

Nema nikakve razlike osim učitavanja igre puno brže.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 11:20 (lllnuclearlll).
12 godina

Ok.. samo me to zanimalo...Znam za ova ucitavanja itd...Samo me interesirala razlika u FPS-u i ako je uopce ima... Uglavnom, hvala na odg.!!

15 godina
SSD-škola

Jesu li ovo dobri rezultati? 

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
SSD-škola

Evo pa sam procijeni!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD