SSD-škola izdvojena tema

poruka: 3.091
|
čitano: 775.884
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
15 godina
neaktivan
Re: SSD-škola
Haf932 kaže...

Stigao Samsung 840 , 120GB - 1050 KN !

Samsung 840 , 240GB - 1819 KN !

TOO MUCH EXPENSive

16 godina
SSD-škola

-pitanje ako se itko sjeća modela SSD kji je dolazio s ext.USB/eSATA kućištem i adapterima (ne isključivo externi, nego normalan ugradbeni). Tj. tražim tako nešto 60-120GB, poželjno SATA3.

Hvala.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako si mislio na ovaj ,kolko vidim ima ga još za kupit tu .

16 godina

- sporedno koji konkretan model (jer su tad bile druge manje-sporije serije SSDa, prije cca godinu), ali to je približno to. - zgodan USB adapter, ipak mi je (zatvoreno) kućište interesntnije uz možda eSata zbog računala koja nemaju USB3.0... ali to je to Zapravo kućište uzmemem neovisno dok je ovaj kabel zgodan. tnx.

Idem progooglat konkretan model, karakteristike-mane. Ako ga je netko probao može hint..

-Telebit (Lička? uz slavnosku.. nekad su bili u draškovićevoj, ili Velebit ..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

- sporedno koji konkretan model (jer su tad bile druge manje-sporije serije SSDa, prije cca godinu), ali to je približno to. - zgodan USB adapter, ipak mi je (zatvoreno) kućište interesntnije uz možda eSata zbog računala koja nemaju USB3.0... ali to je to Zapravo kućište uzmemem neovisno dok je ovaj kabel zgodan. tnx.

Idem progooglat konkretan model, karakteristike-mane. Ako ga je netko probao može hint..

-Telebit (Lička? uz slavnosku.. nekad su bili u draškovićevoj, ili Velebit ..)

Nije stariji model ali Kingston HyperX ima kućište 

http://www.techspot.com/review/431-kingston-hyperx-ssd/page2.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2012 2:50 (Wuk19).
17 godina
neaktivan
pharmakon kaže...

Idućeg mjeseca kupujem SSD (Samsung 830 128GB), pa se sad informišem kako da ga instaliram i podesim da radi kako treba. Čitao sam ovu temu, surfovao netom, pa evo da objedinim u ovom postu što sam sve našao.

Napominjem da ovo nije tutorial nego samo moj "korak po korak" plan prilikom instalacije SSD diska. Tako da bih volio da me dopunite jer sam vjerovatno nešto izostavio pošto nemam iskustva sa SSD diskovima.

Sam proces ugrađivanja diska i instalacije OS -

Pošto ja već imam Win7 na HDD, postupak bi išao:

1) Ugradnja ssd diska u kućište i izvlačenje sata kabla iz hdd prije instalacije novog OS

2) U BIOS podesiti Sata type u AHCI mod (kolko sam razumio, ovo je vrlo važno jer se tako dobija mogućnost korišćenja TRIM)

3) Instalacija novog OS, podešavanje SSD kao primary device u BIOS, podizanje sistema i format hdd particije na kojoj je stari OS

Dalje idu razni SSD tweaks

4) Usklađivanje particija. E sad me zanima oko SSD Partition Aligning - da li se particije na SSD usklađuju za vrijeme instalacije, ili nakon što je to završeno? Ovdje je link za tutorial - LINK

5) Ostala podešavanja (isključivanje raznih opcija poput indexinga, defragmentacije, page file, system restore isl.)  koja produžavaju vijek SSD-a. Dva tutoriala koja sam našao - LINK1 i LINK2

zbog čega prije instalacije win7 na ssd ne obrisati instalaciju istog tog operativnog sustava na hdd-u nego tek poslije instalacije na ssd?

ako imam orginal win7 znači da prilikom instalacije na ssd ne pišem product key jer mi je stara instalacija još na hdd-u?

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
14 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Stigao Samsung 840 , 120GB - 1050 KN !

Samsung 840 , 240GB - 1819 KN !

Zasto je brzina pisanja samo 130mb?

===============================================================
17 godina
neaktivan
SSD-škola

instaliral win na ssd pa ajde pogledajte dal je sve ok?automatski sam podesil prek ssd fresh-a te uključil ssd na sata3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SSD-škola

Malo su mi premale neke brojke. Jesi siguran da radi kao SATA 3?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SSD-škola

pa i meni bilo malo čudno,uključil u bijeli port na matičnoj,a to bi trebalo biti sata3 i čak promjenil sata kabel i promjenil  u drugi port i opet ista brzina.

edit:idem probati staviti opet u drugi priključak na sata3

edit2:opet isto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2012 14:02 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jura kaže...

pa i meni bilo malo čudno,uključil u bijeli port na matičnoj,a to bi trebalo biti sata3 i čak promjenil sata kabel i promjenil  u drugi port i opet ista brzina.

edit:idem probati staviti opet u drugi priključak na sata3

edit2:opet isto.

Upikni u bijeli sata port koji je odmah iznad plavih,ak si to već napravio onda u biosu  moraš možda marvelov diseblat ili neku drugu sata opciju enablat da bi proradio na intelovom.

17 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...

Upikni u bijeli sata port koji je odmah iznad plavih,ak si to već napravio onda u biosu  moraš možda marvelov diseblat ili neku drugu sata opciju enablat da bi proradio na intelovom.

ma probal sve i dalje isto.disejblal marvella i opet isto

makar sistem se gasi brzo i diže se isto brzo kolko vidim jedino je benchmark loš

edit:sata mode stavil na AHCI i marvell disejblal

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2012 17:01 (jura).
15 godina
neaktivan

jbg,ak si sve namjestio jedino još da deinstaliraš marvel driver pa da vidiš kaj bude.

17 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...

jbg,ak si sve namjestio jedino još da deinstaliraš marvel driver pa da vidiš kaj bude.

hehehe.i to sam napravil,thx

edit:jel ima koji drugi driver da bi trebal instalirati pa da bi mi možda brzina na benchmarkima bila bolja?

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2012 17:34 (jura).
15 godina
neaktivan
jura kaže...
muhaqeri kaže...
edit:jel ima koji drugi driver da bi trebal instalirati pa da bi mi možda brzina na benchmarkima bila bolja?

Možeš probat Automatically identify and find drivers  ali meni se pokazalo sve slično jedino mi je prelaskom sa sedmice na osmicu skočio ASSSD score sa oko 280 na 300.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2012 17:49 (muhaqeri).
17 godina
neaktivan
SSD-škola

ne kužim,ali nekaj mi vjerovatno nije dobro podešeno u biosu.

danas kad sam vadil usb primjetil oba dva diska gdje oni nebi trebali biti:

jel zna netko kaj je krivo podešeno i gdje griješim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SSD-škola

odi u bios pod diskove i tamo bis trebao imat external sata,stavi na disable

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
SSD-škola

evo bas sam gledal ,ali ja to opce ne nalazim di je.moram drugu plocu kupiti o_O

edit:daj pogledaj molim te di je to točno(vidim da imaš i ti asrock)

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.11.2012 16:35 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SSD-škola

tamo di dodjes na diskove i klknes na taj koji te muci i desno bi ti trebalo bit external sata i to diseblas,cuj neznam jel ti to imas ali neznam kako drukcije ti pomoc jer sam ja to sebi enableo i isto mi je tako pokazivalo da je vanjski disk.Ide ovako ADVANCE pa STORAGE CONFIG pa klik na disk i desno ti to pise(trebalo bi)

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 0:12 (Blade Runner31).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

imam pitanje... pošto vidim da mnogi imaju vertex4 ssd od 128gb... koliko vam traje podizanje sustava?

te da li je to sinkroni ili asinkroni ssd?

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 0:41 (chupa206).
15 godina
SSD-škola

To je sinkroni SSD !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...

tamo di dodjes na diskove i klknes na taj koji te muci i desno bi ti trebalo bit external sata i to diseblas,cuj neznam jel ti to imas ali neznam kako drukcije ti pomoc jer sam ja to sebi enableo i isto mi je tako pokazivalo da je vanjski disk.Ide ovako ADVANCE pa STORAGE CONFIG pa klik na disk i desno ti to pise(trebalo bi)

da,tak je i kod mene i diseblano mi je i ne znam u čemu je problem onda i zakaj mi se prikazuje ko vanjski disk.

di ti imaš priključen ssd u marvell sata 3 ili onaj drugi i kakve su ti brzine,daj izmjeri pa postaj tu jer su moje i čudne brzine.preostaje mi jedino da probam napraviti reinstal windowsa pa onda videti kak mi bude.{#}{#}

edit:ako hoču napraviti reinstal windowsa moram prvo napraviti secure erase ssd?

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 10:36 (jura).
16 godina

Cuj napravi ovako:

1.Uključi SSD na PORT 0 (intelov sata3 kontroller, marvell isključi ako ga ne koristiš)

2.U Biosu podesi na AHCI i uđi u SSD u biosu i podesi na Solid state drive i izgasi Exsternal Sata

3.Updejtaj firmware ssda ako ima, formatiraj ssd u ntfs

4.Friško installiraj Windows

5.Installiraj sve drivere za ploču pogotovo Intel RST drivere

*ovako je kod mene i tako ti treba bit, moja ploča je Z68, SS u asrock biosu praviš sa F12 i sprema ti na usb stik)

17 godina
neaktivan
bik kaže...

Cuj napravi ovako:

1.Uključi SSD na PORT 0 (intelov sata3 kontroller, marvell isključi ako ga ne koristiš)

2.U Biosu podesi na AHCI i uđi u SSD u biosu i podesi na Solid state drive i izgasi Exsternal Sata

3.Updejtaj firmware ssda ako ima, formatiraj ssd u ntfs

4.Friško installiraj Windows

5.Installiraj sve drivere za ploču pogotovo Intel RST drivere

*ovako je kod mene i tako ti treba bit, moja ploča je Z68, SS u asrock biosu praviš sa F12 i sprema ti na usb stik)

ssd mi je priključen u sata3 kontroler i marvell mi je isključen,podešeno na AHCI,nakon instaliranja intel RST drivera(nisam ih imal instalirane) više mi ne prikazuje ko vanjski disk,ali brzina je ista.samo mi sad još preostaje da probam napraviti reinstal windowsa.i ja u biosu ne mogu staviti na solid state drive ko ti.(pogledaj svoju drugu sliku i moju drugu)

edit:imam zadnji firmware

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 12:05 (jura).
16 godina

Da friški Win gore i onda si napravio sve kako treba, nemoj se zamarat benchmarkom.

17 godina
neaktivan
bik kaže...

Da friški Win gore i onda si napravio sve kako treba, nemoj se zamarat benchmarkom.

budem videl dal budem radil reinstal jer mi je sve ok sad osim tog benchmarka.ako se odlučim za reinstal moram napraviti secure erase ssd?

edit:instaliral sam win gore prije tjedan dana i taman si sve programe instaliralSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 12:16 (jura).
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

To je sinkroni SSD !

pošto se u ssd-e baš ne kužim, da li je bolji sinkroni ili asinkroni??

17 godina
neaktivan
chupa206 kaže...
Haf932 kaže...

To je sinkroni SSD !

sinkroni

15 godina
chupa206 kaže...

Sinkroni naravno ! Kod njega nema pada performansi kod popunjavanja diska !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
jura kaže...

di ti imaš priključen ssd u marvell sata 3 ili onaj drugi i kakve su ti brzine,daj izmjeri pa postaj tu jer su moje i čudne brzine.preostaje mi jedino da probam napraviti reinstal windowsa pa onda videti kak mi bude.{#}{#}

edit:ako hoču napraviti reinstal windowsa moram prvo napraviti secure erase ssd?

Stari moje brzine su ti stranicu prije ove,bas smo usporedjivali nesto.Meni je spojen isto kao i tebi a marvel iskljucen jer mi netreba,s novim biosom sam dobio pod storage opciju da stavim jeli disk ssd ili hdd,koliko je to pomoglo i dali je uopce neznam,e i jos nesto ti si napisao da ti je spojen u bijeli port,to je kod mene marvel a plavi intel i ako imamo slicnu plocu vjerujem da je i kod tebe tako,provjeri to obavezno.sto se tice reinstala winsa nemoras secure radit iako ja napravim uvijek ali nemoras.Ja to radim na nacin da na hdd imam jednu particiju od 5gb i tamo winse,nikakve programe osim ocz toolsa i tako napravim secure erase.ima i drugih nacina ali ovako mi je najlakse.Mozda ti nemoras tako ja govorim za sebe i vertex,pozz

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 0:56 (Blade Runner31).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice