SSD, ili manji SSD i HDD

poruka: 7
|
čitano: 2.379
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
SSD, ili manji SSD i HDD

Dobar dan, otvorio sam malu temu za opuštenu žvrljažu.

U dosta dalekoj budućnosti, dok SSD-ovi još ne pojeftine, planiram da kupim jedan.

Mene interesuje kakva su vaša mišljenja o ovome:

Da li je bolje imati naprimer:

A) Jedan SSD od 128GB, te onda OS, programe i igrice nabacati na njega, a filmove i datoteke na HDD

B) Jedan SSD od 64GB, a na njega samo OS, ostatak na jedan brži HDD (ne ona green čuda od kojih mi se život smučio)

Naravno svi znamo da je A bolje, ali koliko bolje, i da li se za tu razliku isplati dati veću sumu novca?

Također bih volio da čujem vaša iskustva o SSD-ovima i HDD combo-ima. Da li je u potpunosti dostojan da zameni HDD, ili još uvek ima nekih mana (poput pada performansi pri kraju slobodne memorije)?

I postoje li neki jeftini folovi, ili je priličan deo SSD-ova pouzdan?

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 0:28 (Krtislav1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SSD, ili manji SSD i HDD

Definitivno opcija A. Sihroni SSD i 1T HDD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SSD, ili manji SSD i HDD

Uzmeš si recimo Samsung 840 pro 128GB ili OCZ Vertex 4 128GB i WD Black od 1TB i nemaš brige.{#}

Valentin

1 0 hvala 0
17 godina
SSD, ili manji SSD i HDD

Opcija A.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
SSD, ili manji SSD i HDD

Evo sam da ja kazem, imam ssd ocz od 128gb, i nisam neki pretjereni korisnik, OS i Programe imam na SSD i jos mi je 99gb slobodno na njemu, a da ne spominjem kako mi se komp preporodio, restart napravi za nekih 20sec. Stvarno prava stvar. A za 2-3god kad pojeftine svi ce sigurno prec na SSD i u potpunosti zamjenit mehaniku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 23:43 (CrniVrag55).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SSD, ili manji SSD i HDD

A definitivno, preporoodio se kako sve brze ide kad sam ubacio SSD, a 2TB green imam za filmove i gluposti, a instalacije sve na SSD i sve extra radi

MB:GA-H55M-D2H,CPU:i3 540@4.2GHz,COOLER: Hyper 212 EVO,GPU:SAPPHIRE HD6870,SSD:Kingston 120GB,HDD:WD 2TB,HDD EXT:Toshiba 500GB USB3,RAM:G.SKILL 2x2GB RIPJAWS X@1804MHz,POWER:Corsair TX-750,MOUSE:G400,
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
SSD, ili manji SSD i HDD

Kvalitetan SSD Intel serija 520, OCZ Vertex 4, Samsung PRO. Od 120, 180 ili 240GB.

I neki HDD 1TB,2TB,3TB ovisi koliko prostora za pohranu trebaš.

To dvoje i imaš stabilnost, brzinu i dovoljno mjesta za pohranu. {#}

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice