Jednostavno, preporuka ssd-a do 2 000 kn, sto brzi, sto veci. Kapacitet 80-120GB, ciljam na sto brzi, al bitno da nije ispod navedenog kapaciteta. Koristio bi ga za OS, programe koje cesce koristim, te 1-3 igre (ovisno o velicini). Hvala
Jednostavno, preporuka ssd-a do 2 000 kn, sto brzi, sto veci. Kapacitet 80-120GB, ciljam na sto brzi, al bitno da nije ispod navedenog kapaciteta. Koristio bi ga za OS, programe koje cesce koristim, te 1-3 igre (ovisno o velicini). Hvala
Što će ti ssd, štedi ti za novu konfu.
Pa što mu fali sa konfom, ako čovjeku netreba jače zašto si ne bi SSD uzeo...
MUŠKIN obavezno
ja bi uzeo ovaj s gore linka
najbolji disk za te pare
imas i njihov od 120GB al 2500kn
Nekada su ljudi pametniji kada jednostavno sute.
Pa što mu fali sa konfom, ako čovjeku netreba jače zašto si ne bi SSD uzeo...
konfa mu je sasvim solidna
SSD i jos 2 GB rama bi taj PC ubrzalo za 50%
http://www.links.hr/index.php?naziv=SSD+60.0+GB+MUSHKIN+Callisto+MKNSSDCL60GB%2C+SATA+2.5%27%27%2C+MLC-Chip%2C+285%2F275+MB%2Fs&option=artikl&id_kategorija=0514&id_artikl=051.400.052
MUŠKIN obavezno
ja bi uzeo ovaj s gore linka
najbolji disk za te pare
imas i njihov od 120GB al 2500kn
Što su dobri ovi od mushkina? Sječam se na BUG testu SSD-ova da su kudili njih zbog odvratno lošeg kontrolera koji je užasno loš bio pri pisanju...ali to je bilo pred dosta vremena, valjda su se popravili? Jer cijena mi se čini ok naprema kapacitetu i performansama(275/285 čitanje/pisanje)
Ok, nisam naglasio, a nisam ni mislio da treba , da uzimam cijelu novu konfu, samo se nisam odlucio za ssd.
to je mozda bila neka stara serija,ova sa MLC shipom je brutalna,best buy
Ovaj G.skill izgleda jako dobro, jest ad je nesto preko 2k , al .... Za mushkina mi zao i nije mi jasno zast su ovi veceg kapaciteta tolko skuplji , tj prevelika je cjenovna razlika, s obzirom na ovaj manji od 60GB
Ovaj G.skill izgleda jako dobro, jest ad je nesto preko 2k , al .... Za mushkina mi zao i nije mi jasno zast su ovi veceg kapaciteta tolko skuplji , tj prevelika je cjenovna razlika, s obzirom na ovaj manji.
Imas 120gb i savršenu brzinu!
Isto, se ne kontam u te generacije , kak sta ... Stvar je sto cu sve to kupovati sredinom 9.mj, pa se nadam makar i najblazem padu cijena (konkretno taj g.skill, jer kao sto i sam kazes 120GB i odlican R/W)
Isto, se ne kontam u te generacije , kak sta ... Stvar je sto cu sve to kupovati sredinom 9.mj, pa se nadam makar i najblazem padu cijena (konkretno taj g.skill, jer kao sto i sam kazes 120GB i odlican R/W)
Ne kuzim se ni ja ali vjerovatno "mi" normalni korisnici necemo primjetiti razliku u svemu tome.
Ali mislim da je ipak bolje da malo za svaki od potencijalnih SSD-ova malo pogledaš reviewe po netu da vidiš pravo stanje i razliku među njima. Jer ipak ovdje samo piše te neke max brzine a možda ostvaruje rjetko u posebnim slučajevima. Također trebaš vidjeti dali podržavaju TRIM to je vrlo važno da ti performanse SSD-a ne padnu sa vremenom...
Pa onda jednostavno pitaj dan-dva-tri prije nego krenes u kupovinu. Tko zna sto ce biti za cca mjesec dana.
muškin podržava trim,ima 5mb/s brže čitanje i pisanje od G.Skill
Dobro okej, al ipak volim unaprijed znat sta cu kupit .... odnosno bas ovo, pitati ljude koji se vise kontaju sta i kako ... imam vec cijelu slozenu konfu, i maltene sam dio po dio trazio preporuku , i et osto samo ssd :)
Dobro okej, al ipak volim unaprijed znat sta cu kupit .... odnosno bas ovo, pitati ljude koji se vise kontaju sta i kako ... imam vec cijelu slozenu konfu, i maltene sam dio po dio trazio preporuku , i et osto samo ssd :)
stavi sve da vidimo
Pa u mjesec dana mozes i sam 'doktorirati' SSD .
OK je pitati, ali bolje je potraziti vise review-ova i pogledati masu testova i procitati neka iskustva s njima. Sretno.
muškin podržava trim,ima 5mb/s brže čitanje i pisanje od G.Skill
Jos da pojasni sta je TRIM.
Također preporuka ako možeš od nekog frenda nabaviti BUG kada su testirali SSD-ove. Jes da su tamo stari modeli ali su jako dobro objasnili koncept rada i sve vezano uz njih i kako naći razliku između dobrog i lošeg SSD-a...samo neznam koji broj je bio negdje oko 195. mislim...
@johnny: taj TRIM ti je to što ti omogućava da ne padaju performanse SSD-a. Jer kad nešto izbrišeš na SSD-u na njemu i dalje stoje podaci i onda kontroler prije pisanja mora provjeriti dali su ti blokovi prazni (ispitavanjem napona to radi) i onda može zapisati na njega. TRIM radi to da nalazi te blokove koji su prazni i resetira ih u tvorničko stanje, kada SSD više nemora provjeravati da li je blok prazan i direktno piše podatke u njega i tako performanse ostaju visoke cijelo vrijeme.
Samo se nadam da nece bit "sta ce ti 850 napajanje" ... planiram stavit crossfire. a 850 je samo 100 kn skuplje od 750 , pa nek ima
jos da pazljivije cita
Samo se nadam da nece bit "sta ce ti 850 napajanje" ... planiram stavit crossfire. a 850 je samo 100 kn skuplje od 750 , pa nek ima
Skoro da sam to pitao hahaha.
Mada moram priznati da mi je prvo pitanje bilo - koja je namjena racunala... Ovako mi izgleda da je namjena igranje.
vec ako kupujes ovako neki PC nemoj biti cicija i onda uzmi i dobar SSD...kupujes PC za 14-15000kn pa ides sparat za 500kn
vec ako kupujes ovako neki PC nemoj biti cicija i onda uzmi i dobar SSD...kupujes PC za 14-15000kn pa ides sparat za 500kn
Malo je komplicirano...ugl , imam dogovor sa starcima da daju pola tj 7k , pa mi je ukupni iznos ogranicen na 14k (bez kucista i coolera) ....oni su cicije hehehe, salim se ... mislio sam uzet jeftiniji, al reko ajd da stavim do 2 ....
Malo je komplicirano...ugl , imam dogovor sa starcima da daju pola tj 7k , pa mi je ukupni iznos ogranicen na 14k (bez kucista i coolera)
Eto ti jedan savjet. Lijepo uzmi od staraca 7 kila kuna i stavi to u banku, a ti lijepo sebi slozi komp. za svojih 7 kila kuna.
Ovako ces potrositi 14 kila kuna i cim to doneses kuci nece ti vrijediti niti 8000 i to u dijelovima. Onda kada ti taj stroj postane preslab, ti lijepo dignes tih 7000+kamate iz banke i imas za novi stroj koji ce debelo 'šišati' taj koji sada kupujes.
Ako nekog zanima di je test SSD-ova u BUG-u.
Broj 211,strana 55.