SSD cijena i kapacitet

poruka: 64
|
čitano: 14.658
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
SSD cijena i kapacitet

Ovisno od kontrolera. U zadnjem bugu (209) su stavljali u raid kingstona i onog falcona pa vidi kakve su perf. bile...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
RE: SSD cijena i kapacitet
tnakir kaže...

Ovisno od kontrolera. U zadnjem bugu (209) ...

Misliš predzadnjem? :)

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 14:51 (Veliki Brat).
17 godina
Veliki Brat kaže...
tnakir kaže...

A jesi picajzla! Belji se

SSD je možda skup, ali to je budućnost. Uzmeš 64GB i na njega staviš OS, aplikacije, igre, dok na mehanički bacaš filmove, glazbu i sve ostalo i milina. I da, netko je rekao da neće osjetiti ubrzanje ako stavi 2 SSD-a u raid 0... greška. Kod SSD-a se u raid 0 polju brzina povećava linearno za razliku od mehaničkih diskova gdje je povećava možda za 50ak %.

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
18 godina
Pero Dinamit kaže...
Veliki Brat kaže...
tnakir kaže...

A jesi picajzla! Belji se

SSD je možda skup, ali to je budućnost. Uzmeš 64GB i na njega staviš OS, aplikacije, igre, dok na mehanički bacaš filmove, glazbu i sve ostalo i milina. I da, netko je rekao da neće osjetiti ubrzanje ako stavi 2 SSD-a u raid 0... greška. Kod SSD-a se u raid 0 polju brzina povećava linearno za razliku od mehaničkih diskova gdje je povećava možda za 50ak %.

Brzine se ni kod SSD-a ni kod HDD-a ne povećava ni linearno za 100% kod SSD-ova ni "samo 50%" kod HDD-ova. Brzina se povećava praktički identično, razlike su mizerne, kao što su i problemi RAID polja identični.

Čak štoviše, manje problema vezanih uz low-cost opremu će biti viđeno kod HDD-ova nego kod SSD-ova.

17 godina
SSD cijena i kapacitet

Bug 209 gdje su testirali diskove u raid polju to ne pokazuje baš... naravno da nije u svim područjima povečanje isto, ali je kod SSD-a veće nego kod mehaničkih diskova. I dobro, nije za 100% ali nije ni baš 20%. Naravno, ne u svim operacijama ali opet je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Pero Dinamit kaže...

Bug 209 gdje su testirali diskove u raid polju to ne pokazuje baš... naravno da nije u svim područjima povečanje isto, ali je kod SSD-a veće nego kod mehaničkih diskova. I dobro, nije za 100% ali nije ni baš 20%. Naravno, ne u svim operacijama ali opet je.

Nije ti Bug neka referenca. Nisam čitao, ali razlike u pravilu između HDD-ova i SSD-ova u RAID polju nema nikakve, dapače, SSD je često puno "osjetljiviji" na krivi setup.

Niti jedno RAID polje ne može dati 100% "nečega", zbog samog načina rada RAID polja.

17 godina
SSD cijena i kapacitet

Ma kužim ja, nisam sada mislio 100% doslovno jer ne može ništa biti 100% brže tipa SLI, Crossfire i slične fore, ali da je dosta brže, brže je. Namigiva

Ma SSD je prava stvar, kada budem slagao komp, definitivno ga uzimam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Pero Dinamit kaže...

Ma kužim ja, nisam sada mislio 100% doslovno jer ne može ništa biti 100% brže tipa SLI, Crossfire i slične fore, ali da je dosta brže, brže je. Namigiva

Ma SSD je prava stvar, kada budem slagao komp, definitivno ga uzimam.

Naravno da je prava stvar, samo treba biti realan i shvatiti da je cijena po jedinici kapaciteta bitno veća. Pa kome treba i može, samo naprijed.

No, recimo, ja još ne mogu naći ni privatnu ni poslovnu svrhu. 7200 diskovi su mi još više nego dovoljni. Osmijeh

17 godina
SSD cijena i kapacitet

SSD u raid (trenutacno) mogu stavljati jedino ljudi koji neznaju di ce sa lovom jer sa kvalitetnim SSD-om dobijes i vise nego dobre performanse. 

Sto se tice onog da si zadovoljan 7200 diskova... eh... sta da ti kazem, i ja sam mislio da mi je WD Black 1TB brz dok nisamo dobio ovu zvijer... sad se nebi vratio nizasto!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina
tnakir kaže...

SSD u raid (trenutacno) mogu stavljati jedino ljudi koji neznaju di ce sa lovom jer sa kvalitetnim SSD-om dobijes i vise nego dobre performanse. 

Sto se tice onog da si zadovoljan 7200 diskova... eh... sta da ti kazem, i ja sam mislio da mi je WD Black 1TB brz dok nisamo dobio ovu zvijer... sad se nebi vratio nizasto!

Kak da ti velim, imam ja toga, bar si ja mogu priustiti razne gadgete tog tipa, a i na školovanjima slagati nešto što pitaj boga kad će doći na naše prostore. Osmijeh

Problem je što stvarno nemam potrebe - doma nikakve, na poslu isto, prijenosnici su mi na 7200, s hibernacijom i dosta memorije nemam apsolutno nikakve potrebe investirati neku lovu u SSD. Osmijeh

17 godina
SSD cijena i kapacitet

A cuj... gadget je gadget :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina
tnakir kaže...

To te prođe s godinama. Namigiva

17 godina
Old Iggy kaže...
tnakir kaže...

Što se vidi i iz vašeg članstva na forumu: Old Iggy čak dvije godine, tnakir tek 24 mjeseca :)))

Istina, kod SSD-a plaćaš cijenu komfora (osim u specijalnim slučajevima), ali iskreno - ne čak niti tako veliku cijenu kao što su ljudi spremni platiti za npr. grafičku karticu. Zapravo, u trenutnoj raspodjeli uloga dobar SSD mi je odmah iza periferije i napajanja, sve ostalo mi se nekako čini marginalno.

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

I na kraju, ovaj najjadniji Kingston, SSDNow V serije... Imam ga i ne mogu se požaliti - sve dobro što je tnakir napisao u svom postu vrijedi i ovdje (uz niže vrijednosti, dakako). Hibernaciju sam ugasio jer nema smisla, sistem sam konfigurirao tako da se dokumenti drže na drugom a multimedija na trećem disku (silom prilika, ali nije da se žalim) i za kućnu upotrebu nemam nikakvih problema. Još uvijek čekam trenutak kada bi se sve slabosti JMicronovog kontrolera trebale pokazati (da se popune svi blokovi podataka na SSD-u), ali iskreno - mislim da sam taj trenutak odavno premašio, uz sva testiranja i preinstaliravanja koja sam radio sa diskom od kada sam ga kupio do kada sam na njega instalirao OS. Intela svejedno nisam kupio kada sam kupovao ovoga samo zato jer ga tada nije bilo, a ovaj sam dobio dosta povoljno (700 kn). Ipak, Intela bi preporučio uvijek i svuda, jednostavno zato jer je sigurnija varijanta.

LOL evo bas kod mene potpuno ista situacija al bas potpuno do zadnje rjeci !

neznam sta da kazem ...SSD je najbolja investicija i najvece ubrzanje za kompSmijeh

jednostavno milina ,nema nikakvog škljocanja mehaničkih djelova,sve se otvara deset puta brže a disk hladan ko led Cool ...ma to je must have !

LASER FAN [url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=781378][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/781378.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.4.2010 0:09 (viper).
18 godina
neaktivan
SSD cijena i kapacitet

Uzeo sam 160GB Intela X25-M. U laptop ne bih nikad više bez SSD-a, a za stolni također. Programiram i imam potrebu za jako puno randoma i moram reći da je razlika između Velociraptora i SSD-a drastična.

Savršena tišina, nikakav spin-up, hladan i jako brz.

Virtualne mašine osjetno brže rade na SSD-u. Ne znam zašto jer su teoretski 1 datoteka. Ali svakako, mislim da je SSD super stvar ako trebaš random write/read.

Za sve drugo (filmovi, igre itd) HDD je i dalje bolji, jer već WD 2TB Black imaju brzinu i AT blizu Velociraptora, a ogroman kapacitet.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
SSD cijena i kapacitet

Naxeem naravno... 

Brzina u VS, PS CS5, sam rad sa fajlovima... sve je to neizmjerno brze nego na mehanickom disku. Kao storage imam WD Black 1TB... Itekako se isplati uloziti u SSD jer je to investicija u ugodniji rad.

Netko je gore napisao da ljudi utuku novce u graficku ili slicno. Ja nikada nisam imao graficku skuplju od 100€, ali zato ne stedim na periferiji, monitoru i disku. Periferija i kvalitetan monitor su mi "alati" jer dnevno kucam linija i linija koda, tu ne zalim ni kune dati.

A disk... moram priznat kad sam upalio laptop nakon par dana rada na SSD-u da mi je izgledalo da se nikad nece upalit. Inace disk je Seagate Momentus 7200.4 koji je jedan od najbrzih diskova za prijenosnike. Ne vracam se na mehanicki disk na desktopu. Nema sanse.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina
Veliki Brat kaže...
Old Iggy kaže...

Što se vidi i iz vašeg članstva na forumu: Old Iggy čak dvije godine, tnakir tek 24 mjeseca :)))

Istina, kod SSD-a plaćaš cijenu komfora (osim u specijalnim slučajevima), ali iskreno - ne čak niti tako veliku cijenu kao što su ljudi spremni platiti za npr. grafičku karticu. Zapravo, u trenutnoj raspodjeli uloga dobar SSD mi je odmah iza periferije i napajanja, sve ostalo mi se nekako čini marginalno.

Dobrrrrra fora, da mi je bar godina k'o mjeseci članstva na forumu... Osmijeh

Price / performance je većini glavna stavka, još moraju malo skinuti cijene. I da napokon "smisle" prijenosnike s dva standardna 2,5" mjesta za diskove. Namigiva

naxeem kaže...

Uzeo sam 160GB Intela X25-M. U laptop ne bih nikad više bez SSD-a, a za stolni također. Programiram i imam potrebu za jako puno randoma i moram reći da je razlika između Velociraptora i SSD-a drastična.

Savršena tišina, nikakav spin-up, hladan i jako brz.

Virtualne mašine osjetno brže rade na SSD-u. Ne znam zašto jer su teoretski 1 datoteka. Ali svakako, mislim da je SSD super stvar ako trebaš random write/read.

Za sve drugo (filmovi, igre itd) HDD je i dalje bolji, jer već WD 2TB Black imaju brzinu i AT blizu Velociraptora, a ogroman kapacitet.

S puno randoma SSD je zakon. No to je rijedak slučaj kod prosječnog korisnika.

tnakir kaže...

Naxeem naravno... 

Brzina u VS, PS CS5, sam rad sa fajlovima... sve je to neizmjerno brze nego na mehanickom disku. Kao storage imam WD Black 1TB... Itekako se isplati uloziti u SSD jer je to investicija u ugodniji rad.

Netko je gore napisao da ljudi utuku novce u graficku ili slicno. Ja nikada nisam imao graficku skuplju od 100€, ali zato ne stedim na periferiji, monitoru i disku. Periferija i kvalitetan monitor su mi "alati" jer dnevno kucam linija i linija koda, tu ne zalim ni kune dati.

A disk... moram priznat kad sam upalio laptop nakon par dana rada na SSD-u da mi je izgledalo da se nikad nece upalit. Inace disk je Seagate Momentus 7200.4 koji je jedan od najbrzih diskova za prijenosnike. Ne vracam se na mehanicki disk na desktopu. Nema sanse.

To je najgore. Navikneš ne na nešto i onda nazad. Namigiva

A rijetki i utuku novce u grafičku i slično. 90% ljudi ni nema pojma na čemu u biti radi.

17 godina
Old Iggy kaže...

1. Price / performance je većini glavna stavka, još moraju malo skinuti cijene. I da napokon "smisle" prijenosnike s dva standardna 2,5" mjesta za diskove. Namigiva

S puno randoma SSD je zakon. No to je rijedak slučaj kod prosječnog korisnika.

To je najgore. Navikneš ne na nešto i onda nazad. Namigiva

A rijetki i utuku novce u grafičku i slično. 90% ljudi ni nema pojma na čemu u biti radi.

1. Da... istina, ovo je najveci razlog zasto ne frknem jedan u svoj laptop (HP 4710s)... fali mi slot za drugi disk... eksterni disk preko usb-a kao storage... neznam koliko je to brzo...

2. Ja nisam prosjecan korisnik Cool

3. Ma evo kad pogledas npr tu na forumu ljude sto pisu ... 5970, 4970, pa SLI... ja osobno nikad nebih dao toliko novaca za graficku jer mi je to na dnu liste prioriteta. A cinjenica je da ove graficke  nerijetko dodju vise nego npr jedan posteni SSD.

Istina je sto kazes... SSD jos nije toliko jeftin ni velik (jbg, ipak ti treba storage disk) da bi ga siroke mase kupovale, ali za entuzijaste i napredne usere je to dobra investicija...

I'm going woo woo
18 godina
neaktivan
SSD cijena i kapacitet

Pa i ne treba ti SSD za storage - Meni ionako ništa bitno nije strašno veliko. Najveći projekt je 0.75GB...

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
SSD cijena i kapacitet

Kao sto rekoh, jedina mana kod SSD-a je ta sto uz njega moras kupit (ako vec ne posjedujes) storage disk. Dakle investicija vise.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina
tnakir kaže...

1. Da... istina, ovo je najveci razlog zasto ne frknem jedan u svoj laptop (HP 4710s)... fali mi slot za drugi disk... eksterni disk preko usb-a kao storage... neznam koliko je to brzo...

2. Ja nisam prosjecan korisnik Cool

3. Ma evo kad pogledas npr tu na forumu ljude sto pisu ... 5970, 4970, pa SLI... ja osobno nikad nebih dao toliko novaca za graficku jer mi je to na dnu liste prioriteta. A cinjenica je da ove graficke  nerijetko dodju vise nego npr jedan posteni SSD.

Istina je sto kazes... SSD jos nije toliko jeftin ni velik (jbg, ipak ti treba storage disk) da bi ga siroke mase kupovale, ali za entuzijaste i napredne usere je to dobra investicija...

1. Nadam se da će skoro tako nešto. Osmijeh

2. Nisam ni ja. Ali mogu fino definirati potrebe, a ni nabava me ne dira nešto pretjerano. No ne dam za odgovarajući SSD koliko bi dao za još jedan prijenosnik. Namigiva

3. Ista stvar mi je i s grafičkom, kao i brdo drugih stvari. Ajde za gamere, ali kad vidim da netko složi mašinu za 10k+ i onda vrti IE i možda nekad flash... Belji se

Još bi ja i uzeo SSD da mi nije prevelika tlaka zezati se s vanjskim diskovima - za stolom je još OK, ali kad si na terenu, u nekoj sistem sali i slično je potpuno nepraktično.

17 godina
tnakir kaže...

Kao sto rekoh, jedina mana kod SSD-a je ta sto uz njega moras kupit (ako vec ne posjedujes) storage disk. Dakle investicija vise.

Pa nije...

Ja gledam ovako - ako kupujem novu grafičku, onda mi stara ode u vjetar. osim ako ju ne spajam u SLI /XF. Je, ok, mogu ju prodati, ali uglavnom se to svede na ovo - oke, imam za novi hardware -> prodam stari -> wohoohoo, čak sam dobro prošao ako se umanji cijena nove grafičke za staru -> odem van i potrošim u roku keks... I takoreći, potrošio na gluposti. Možda to neće biti alkohol i izlazak, ali -> kebab, pizza, kino, ono, ovo. Nešto što mi ne bi palo na pamet platiti da nemam osjećaj da sam odjednom dobio nenadanu injekciju love.

S, druge pak strane, kada se kupi novi SSD / HDD, stari se ne bacaju. Ostanu u kućištu. Ako ti kupiš SSD, nećeš morati kupovati i HDD. Već ga imaš u kućištu. Ako kupuješ novo, ne kupiš grafičku od Asusa nego od Gigabyta i razliku utučeš u HDD.

Realno gledajući, prelazak sa 4890 na 5850 (što sam vidio da ljudi masovno su radili), nećeš osjetiti. Osim što ćeš se moći okolo hvaliti kako imaš dx11 grafu. Prelazak sa Quad-corea na i5/7... A nećeš baš nešto previše osjetiti. Kupnju SSD ćeš i te kako osjetiti.

Slažem se da prosječan korisnik ne treba SSD, već može sasvim ugodno raditi na običnom HDDu. Ali, opet. Osjetiti će veliku razliku u bootanju OSa, cold startu browsera, otvaranju office-like programa, pregledavanju i editiranju slika, video editiranju (dobro, nije baš rašireno kod nas 'rvata, ali recimo da i to smatram pod "normalni korisnik", ne u Premieru ili Vegasu, ali nekaom Movie Makeru događaje s godišnjeg...), i sl. Opet, ako povučemo paralelo s ostalim hardwareom, skok sa 90 na 95 FPSa na 21" 720p monitoru sa 60Hz refreshom neće uopće osjetiti. Niti će biti ikakvog pomaka. A ljudi pate na to.

Malo idem u off, ali kada sam kupovao komp onda sam gledao aaaa... Ova matična... Aaaa... Ova grafička... AAA... Ovaj proc... Itd. Periferiju sam uzeo najjeftiniju. U roku tjedan dana sam zamjenio tipkovnicu sa Logitech Illuminated. Na kompu provedem i do 10 sati dnevno. Najvažnija mi je tipkovnica. U roku 10 dana, NZXT Avatar sam nabavio (dobro da cool, izgleda, ali trebao mi je miš i za lijevake i za dešnjake, i koji je mali). Par dana nakon toga eXactMat. Ne, ne osjetim razliku. Ali tu podlogu sam uzeo, ne jer mogu 100 ljudi ubiti prije nego oni mene uopće vide, nego više do nekakvog menagementa prostora na stolu. Urednije je, ljepše izgleda. Prije mjesec dana nove slušalice (kad programiram, slušam glazbu, i to mi je važno...). Sljedeći tjedan dolazi novi 27" monitor. U planu je i sređivanje storage podsustava (Intel X25-M 80GB + F3 1T).

Zašto to nabrajam? Pa... Imam dojam da ljudi pate na neke proceve i grafičke, a pomak niti ne osjete. S druge strane, osobno, ulagati u periferiju, cable management je daleko daleko bolje. Kupnjom SSDa, dobit će se na ugodnijem radu i svi, bez obzira kakav tip korisnika bio, osjetiti će to. Da sada pređem sa 275 na 5870... A ne bi primjetio da me ubiješ (zapravo bih, jer bi izgubio neke stvari koje koristim, a koje ATI nema, ali otom-potom... You got the point).

Point of this je - ukoliko je periferija sređena, kupnja SSDa (odnosno, sređivanje storage podsustava) bi trebalo biti sljedeće na TODO listi. Naravno, s pretpostavkom da osoba nije ponosni vlasnik Pentiuma s turbo pucetom Namigiva

Every hole is a goal!
18 godina
neaktivan

Ali za što sys adminu treba storagea na laptopu? Realno ako prenosiš VM-ove? Dva tri instalacijska ISO-a? - Eventualno to i opet sve stane na 160GB SSD od Intela, a realno, dovoljna ti je X25-M verzija za tu primjenu - ionako to nije heavy duty server koji ima R/W I/O od 100GB/h.

18 godina
naxeem kaže...

Ali za što sys adminu treba storagea na laptopu? Realno ako prenosiš VM-ove? Dva tri instalacijska ISO-a? - Eventualno to i opet sve stane na 160GB SSD od Intela, a realno, dovoljna ti je X25-M verzija za tu primjenu - ionako to nije heavy duty server koji ima R/W I/O od 100GB/h.

Samo razno - razne nadogradnje SW-a, FW-a i slično (IBM, EMC, Brocade, Cisco) su par desetina giga.

160-ica mi je taman knap (morao bi dosta toga pročistiti), a upravo zato što mi je dosta i slabiji model - dosta mi je par sto giga HDD-a na 7200 bez problema u radu.

17 godina
Bukva kaže...
tnakir kaže...

...

Bravo! Znam da postoji TU al reko si sve sto ja mislim :) 

I'm going woo woo
18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Ovo moram secirati...

Bukva kaže...

Ja gledam ovako - ako kupujem novu grafičku, onda mi stara ode u vjetar. osim ako ju ne spajam u SLI /XF. Je, ok, mogu ju prodati, ali uglavnom se to svede na ovo - oke, imam za novi hardware -> prodam stari -> wohoohoo, čak sam dobro prošao ako se umanji cijena nove grafičke za staru -> odem van i potrošim u roku keks... I takoreći, potrošio na gluposti. Možda to neće biti alkohol i izlazak, ali -> kebab, pizza, kino, ono, ovo. Nešto što mi ne bi palo na pamet platiti da nemam osjećaj da sam odjednom dobio nenadanu injekciju love.

1. Pizza, pivo, škampi, vino, kino, itd. nisu gluposti. Sve je to daleko korisnije i bolje od grafičke kartice. Tome svi mi težimo i zbog toga radimo: da bismo imali dovoljno novca da se bezbrižno družimo i uživamo u hedonističkim i ostalim aktivnostima.

Bukva kaže...

S, druge pak strane, kada se kupi novi SSD / HDD, stari se ne bacaju. Ostanu u kućištu. Ako ti kupiš SSD, nećeš morati kupovati i HDD. Već ga imaš u kućištu. Ako kupuješ novo, ne kupiš grafičku od Asusa nego od Gigabyta i razliku utučeš u HDD.

Realno gledajući, prelazak sa 4890 na 5850 (što sam vidio da ljudi masovno su radili), nećeš osjetiti. Osim što ćeš se moći okolo hvaliti kako imaš dx11 grafu. Prelazak sa Quad-corea na i5/7... A nećeš baš nešto previše osjetiti. Kupnju SSD ćeš i te kako osjetiti.

Slažem se da prosječan korisnik ne treba SSD, već može sasvim ugodno raditi na običnom HDDu. Ali, opet. Osjetiti će veliku razliku u bootanju OSa, cold startu browsera, otvaranju office-like programa, pregledavanju i editiranju slika, video editiranju (dobro, nije baš rašireno kod nas 'rvata, ali recimo da i to smatram pod "normalni korisnik", ne u Premieru ili Vegasu, ali nekaom Movie Makeru događaje s godišnjeg...), i sl. Opet, ako povučemo paralelo s ostalim hardwareom, skok sa 90 na 95 FPSa na 21" 720p monitoru sa 60Hz refreshom neće uopće osjetiti. Niti će biti ikakvog pomaka. A ljudi pate na to.

Sorry, ali prijelaz sa CQ-Q6600 (Core Quad na 2.4GHz) na i7-975 (3.33 @ 4GHz) sam itekako osjetio. Kada radim sučelje u debug modu s milijardu kontrola, debug verzija renderera tih kontrola, 2-3 VS-a, Blend, stotinjak browsersa sa stotinjak tabova, 2 VM-a onda itekako vidim razliku i u desktop radu. U igrama nema tako puno razlike, ali toliko se malo igram da me nije ni briga.

Moram reći i da mi je (to skoro svakodnevno radim) konverzija/obrada HD filmova i videa općenito vremenski ne prepolovljena, već nekoliko puta brža; ono što je trajalo 2 ipo sata, sada traje 30-tak minuta.

SSD je ogroman boost za VM-ove i random r/w poslove poput debuga, intellitracea i bilo kojeg rada u VS-u i s hrpom malih fajlova, što mi je svakodnevica. - I običnom korisniku je to dobra stvar, ali ne znam baš koliko cijena to opravdava za sada.

SSD je ionako sporiji s velikim datotekama (videom) od klasičnih diskova, a kapacitet je nedostatan.

17 godina
Old Iggy kaže...
naxeem kaže...

Samo razno - razne nadogradnje SW-a, FW-a i slično (IBM, EMC, Brocade, Cisco) su par desetina giga.

160-ica mi je taman knap (morao bi dosta toga pročistiti), a upravo zato što mi je dosta i slabiji model - dosta mi je par sto giga HDD-a na 7200 bez problema u radu.

Znaci imas potrebu stalno imati te stvari na disku? Svaki dan sranja sa opremom?

I'm going woo woo
18 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
naxeem kaže...

Isusek... tko to publisha nadogradnje od par desetina giga ili imaš toliko različitog softvera za apdejt? Šutim

18 godina
naxeem kaže...
Old Iggy kaže...
naxeem kaže...

Isusek... tko to publisha nadogradnje od par desetina giga ili imaš toliko različitog softvera za apdejt? Šutim

Pa recimo samo svaki FW update FC switcha je cca 0.8 - 1,5 GB. Ja u ovom trenutku imam na mašini 13 raznih verzija. Osmijeh

18 godina
neaktivan

13 raznih verzija. Ajoj. :D)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice