Koji bi bio neki best-buy SSD cijene oko 500 Kn (100 više-manje)?
Spajanje na Sata II priključak, matična nema SATA III podršku...
.
OCZ Agility 3 60GB, aData S510 60GB...
Nema veze, SATA II je kompatibilan sa SATA III, samo neće imati prijenos podataka od 6Gb/s nego 3Gb/s.
Nema veze, SATA II je kompatibilan sa SATA III, samo neće imati prijenos podataka od 6Gb/s nego 3Gb/s.
Ma znam da je kompatibilno, samo sam čitao o tome da ovi SSD-ovi s brzinama bubam 550/450 na Sata II mogu imati max bubam 250/150 jer se na Sata II ne mogu koristiti neke dodatne mogučnosti što omogućuju tu brzinu, nije u pitanju sama propusnost porta...
Da, znam.
Nego, koji bi trebao biti najdugotrajniji, najpouzdaniji?
SSD bi mi u biti imao recimo brzine 200/100 dok moj hard ima 140/110, no prednost SSD-a je mizerno malo vrijeme pristupa dok je kod diska to vrijeme ogromno.
Zato je SSD višestruko brži iako same brzine zapisivanja i čitanja nisu višestruko veće...
Ipak bih da ima veće brzine pisanja i čitanja nego ovaj Samsung F3, dakle neki Mach Extreme MX Satrter s 100/60 mi nije opcija.
I svi ste već dobro zaključili, ne bih iispod 60 GB. To je minimum za OS i još koji program/igru.
Agility 3 za 585Kn U ADM-u.
On mi s dostavom prelazi 600 Kn, ili ću odgoditi kupovinu ili ne mogu njega...
Dostava je nekih 45 Kn.
Znam da su OCZ kvalitetni, kakvi su AData?
OCZ Petrol djeluje sporo, Adata S510 djeluje OK...
On mi s dostavom prelazi 600 Kn, ili ću odgoditi kupovinu ili ne mogu njega...
Dostava je nekih 45 Kn.
Znam da su OCZ kvalitetni, kakvi su AData?
OCZ Petrol djeluje sporo, Adata S510 djeluje OK...
Ah...velika stvar s kvalitetom. Niti je njihov kontroler, niti memorijski čipovi. Kućište se valjda ne bude rastopilo.
Da, S510 djeluje super na papiru, ali ja bi na tvom mjestu radije išao na sporiji SATAII SSD sa sinkronim NAND flashom, nego na brži SATAIII (S510) sa asinkronim.
Konkretne preporuke ti ne bih davao, jer nisam trenutno upućen u SATAII SSD-ove, ali pripazi na ovo.
Ja imam 2 Vertexa od 30gb, oba polovna plaćena zajedno oko 500kn, a brzine u RAID-u 0 su bolesne.
Ja imam 2 Vertexa od 30gb, oba polovna plaćena zajedno oko 500kn, a brzine u RAID-u 0 su bolesne.
Isto kao što je i bolesno da u RAID-u ne radi TRIM.