Spašavanje HDD-a

poruka: 5
|
čitano: 3.005
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Spašavanje HDD-a

Dakle..Treba mi pomoč oko spašavanja hdd-a..Riječ je o WD Caviar black.

Ima bad sectore..Low level format nepomaže...Dakle samo prijedlozi kako spasiti HDD...:)

Ako sam ti ikad pomogao stisni HVALA :)))
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Spašavanje HDD-a

Ako ima bad sectore nema mu spasa, kopiraj sve s njega dok još radi i kupuj novi.

Valentin

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Spašavanje HDD-a
RaZ0R9111 kaže...

Dakle..Treba mi pomoč oko spašavanja hdd-a..Riječ je o WD Caviar black.

Ima bad sectore..Low level format nepomaže...Dakle samo prijedlozi kako spasiti HDD...:)

Ček, provozao si low level format? Zašto, zaboga???

Spašavanje u helpdisc.hr.

Evo još jednog tko je na vlastitoj koži naučio što je backup.

So, if God has existed forever...you know, what did he do in his spare time, like, before he made the Earth and everything?
15 godina
protjeran

Backup vjerovatno ima, mislio je napraviti low level format da makne bad sektore iz tablice.

Evo moji savjeti:

1. WDC Black ima 5 godina jamstva - iskoristi to

2. Koliko ima bad sektora na HDTuneu? Ako nema puno,

skini si HDRegenerator (morat ćeš pirated verziju jbg), napraviti si

boot CD, i regeneriraj disk (on miče bad sektore iz tablice podataka, da ih disk ne koristi),

te ti nakon toga, ako su samo logički bad sektori, disk radi normalno (nekad i po 10ak godina)

3. Slijedeći put si kupi sporiji ali trajniji disk. Green za storage, SSD za OS i to je to.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina

Ali low level format ne postoji već godinama! Radio se na prastarim diskovima, no danas se više ne radi. Nema potrebe više za definiranjem gdje počinje i završava koji sektor.

Markiranje bad sektora može se obaviti običnim full formatiranjem, no jednom kada se pojave, najbolje je disk backupirati i reklamirati ako je pod garancijom.

HDD regenerator može poslužiti samo u slučaju da se ne mogu backupirati podaci zbog oštećenja - ako uspije regenerirati podatke, naravno.

So, if God has existed forever...you know, what did he do in his spare time, like, before he made the Earth and everything?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice