Spajanje 2 HDD-a...

poruka: 12
|
čitano: 8.694
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Spajanje 2 HDD-a...

poz!

danas sam kupio HDD i zaboravim uzeti SATA kabal i za napajanje, ali zanima me da li mogu spojiti svoja dva HDD-a putem ovog kabla?

kabel

hvala!

La lucha continuada...
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2009 18:38 (eterna luchar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje 2 HDD-a...
eterna luchar kaže...

poz!

danas sam kupio HDD i zaboravim uzeti SATA kabal i za napajanje, ali zanima me da li mogu spojiti svoja dva HDD-a putem ovog kabla?

kabel

hvala!

Osim ako nemaš neki SATA kabel sa 3 konektora na sebi... ne.
Znači odi kupit još jedan kabel :D
16 godina

-ne.

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
neaktivan
Spajanje 2 HDD-a...

hvala, ali me zanima jedna stvar, znam da moram uzeti SATA kabel, ali me muči kabel za napajanje, znam gdje u HDD, ali gdje u komp?

La lucha continuada...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ako nemaš slobodan sata-power kabel možeš koristiti molex-sata adapter ili x2 ...

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

ako nemaš slobodan sata-power kabel možeš koristiti molex-sata adapter ili x2 ...

ovaj Y spliter je ono što trebam, ali ne mogu naći to u links-u,hg spotu, ve-milu...trazim to u okolici osijeka...
La lucha continuada...
16 godina
neaktivan
Spajanje 2 HDD-a...

evo nisan tija bezveze otvarati novu temu

ovako imam jedan hdd od 250gb koji je spojen na MSI K9N Neo v2.0 maticnu plocu (http://img25.imageshack.us/img25/6861/050303219.jpg)

i sada san se odlucijo na kupnju jos jednoh hard diska jer mi je ovaj premalo
,a odluka je pala na HDD 1000.0 GB SAMSUNG SpinPoint F1
(http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.510.056)

jedni stvar koje ma brine je ta sto nemam nikakva iskustva s spajanjem
dali triban instalirati nake driveri ili vec sto , cemu sluzi raid (dali je to samo kod istih hard diskova)
dali bi trebao onda formatirati disk(sto mi ne pase jer na ovo hardu od 250 gb imam stvari koje nebi htio izgubiti a przenje je malo dosadno)

pa bi zamolio za malu pomoc
hvala unaprijed

I can't remember anything Can't tell if this is true or dream

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
labrovic kaže...

evo nisan tija bezveze otvarati novu temu

ovako imam jedan hdd od 250gb koji je spojen na MSI K9N Neo v2.0 maticnu plocu (http://img25.imageshack.us/img25/6861/050303219.jpg)

i sada san se odlucijo na kupnju jos jednoh hard diska jer mi je ovaj premalo
,a odluka je pala na HDD 1000.0 GB SAMSUNG SpinPoint F1
(http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.510.056)

dali triban instalirati nake driveri ili vec sto , cemu sluzi raid (dali je to samo kod istih hard diskova)
dali bi trebao onda formatirati disk(sto mi ne pase jer na ovo hardu od 250 gb imam stvari koje nebi htio izgubiti a przenje je malo dosadno)

pa bi zamolio za malu pomoc
hvala unaprijed

ja sam samo svoj spojio i sve je normalino radilo; samo sam ga formatiro i to je to...
nikakvi driver i takve stvarčice...
La lucha continuada...
16 godina
neaktivan
Spajanje 2 HDD-a...

Imam pitanjce ! U compu su mi ugrađena dva HDD-a. Jedan veči novi, i drugi stari,manji,  koji mi služi kao arhiva.

Pitanje:

da li se ovaj drugi ( u mom slućaju " E " disk)  stalno vrti i dere; ako da , kako ga staviti u neku vrstu standby stanje, pa da ga sistem pokrene samo onda kad ga koristim i tako sačuvam od "nepotrebnog laufanja" ?

poletarac u duši i još sasvim zelen

0 0 hvala 0
16 godina
žeto kaže...

Imam pitanjce ! U compu su mi ugrađena dva HDD-a. Jedan veči novi, i drugi stari,manji,  koji mi služi kao arhiva.

Pitanje:

da li se ovaj drugi ( u mom slućaju " E " disk)  stalno vrti i dere; ako da , kako ga staviti u neku vrstu standby stanje, pa da ga sistem pokrene samo onda kad ga koristim i tako sačuvam od "nepotrebnog laufanja" ?

ovisi o tome kako podesiš sistem, indexiranje i raspored fileova.
Ako je samo arhiva, onda je u recimo polustandby-u, jer windowsi stalno nešto rade po diskovima. (npr recent documents.. provjerava link, indexiranje, cashiranje itd...) čak ako imaš više RAMa disk nešto manje radi...
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
žeto kaže...

Pitanje:

ovisi o tome kako podesiš sistem, indexiranje i raspored fileova.
Ako je samo arhiva, onda je u recimo polustandby-u, jer windowsi stalno nešto rade po diskovima. (npr recent documents.. provjerava link, indexiranje, cashiranje itd...) čak ako imaš više RAMa disk nešto manje radi...
 Dakle, koliko sam shvatio, nek tak bude kako je. Pa dok traje,....traje !?
poletarac u duši i još sasvim zelen
16 godina
neaktivan
labrovic kaže...

Spajanje diska nije nikakva znanost, otvoris kuciste, pricvrstis disk vijcima, spojis kabele, thats it..
Kabele ne mozes niti krivo spojit, niti krivi kabel na krivi utor... znaci foolproof, uostalom
najvjerovatnije ces dobiti neke kratke upute uz disk....
Ne trebaju nikakvi drajveri samo ces taj NOVI DISK najprije morati particionirati pa onda formatirati,
Hard Disk koji vec imas ne moras dirati uopce... odkud ti ta ideja Iznenađen
Ako neznas sto je raid velika je vjerovatnost je da ti nit ne treba Namigiva ali eto:
Raid sluzi jednostavno receno ili za vecu sigurnost podataka (raid 1,2,3,....) ili postizanje vece brzine citanja pisanja (raid 0)
Diskovi ne moraju biti isti ali se sve ravna prema najmanjem disku, znaci ako imas u raid polju 2 diska,npr. jedan od 300gb a
drugi od 500gb, raid ce koristiti samo 300gb od veceg diska,

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2009 13:11 (drnde).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice