Da li snimiti Windows na SSD

poruka: 16
|
čitano: 2.812
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Zdravo,

Kupio sam nov laptop (bez sistema) koji ima 500GB HD is 8GB SSD. Sada ne znam da li da snimin Windows 8 na SSD, da li bi bilo dovoljno prostora?

Ovo bi iskljucivo uradio zboj brzeg pokretanja, sta vi mislite?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Da li snimiti Windows na SSD
phanta kaže...

Zdravo,

Kupio sam nov laptop (bez sistema) koji ima 500GB HD is 8GB SSD. Sada ne znam da li da snimin Windows 8 na SSD, da li bi bilo dovoljno prostora?

Ovo bi iskljucivo uradio zboj brzeg pokretanja, sta vi mislite?

Hm?

da nije to hibridni disk? tj sshd

17 godina
odjavljen

Jedino ako imaš windowse XP onda će ti 8GB biti dosta :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Svježe instalirani Windowsi maksimalno zauzimaju 4 GB prostora (barem meni) tako da ne bi trebalo biti nikakvih problema. Jedino ako nećeš instalirati neki super duper cool blac edition Windowse pretrpane programima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 21:39 (Marko :D).

0 0 hvala 0
16 godina

To je hibridni disk, nema tu ssd-a posebno a 8gb ti je ustvari chace koji ce sebi duplicirat stvari koje se budu najvise koristile a to bi trebao biti i sistem izmedju ostalog.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Marko :D kaže...

Instalirani Windowsi maksimalno zauzimaju 3 GB prostora tako da ne bi trebalo biti nikakvih problema. Jedino ako nećeš instalirati neki super duper cool blac edition Windowse pretrpane programima.

Daj mi to malo objasni?

http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/products/system-requirements

• 16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)

Potpuno isto je i za windowse 8.1

15 godina
neaktivan
XXX kaže...

Instalirani Windowsi maksimalno zauzimaju 3 GB prostora tako da ne bi trebalo biti nikakvih problema. Jedino ako nećeš instalirati neki super duper cool blac edition Windowse pretrpane programima.

Daj mi to malo objasni?

http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/products/system-requirements

• 16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)

Potpuno isto je i za windowse 8.1

Iskreno ne znam, ali kada instaliram Windowse, na C: disku mi kaže da je iskorišteno 4 i nešto sitno GB (x86). Ne znam u čemu je štos.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 21:42 (Marko :D).
15 godina
neaktivan

Neznan o kakvih 3GB govorite, ali meni Win7 64bit zauzima 40.5GB

Uvik kontra!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možda mi krivo pokazuje, nemam pojma. 

@Nixii pričamo o svježoj instalaciji Windowsa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 21:45 (Marko :D).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ali koja je svrha instalirat windowse na disk npr. od 20GB ako ce se racunalo koristit. Treba osigurat barem 50GB da računalo može normalno funkcionirati. Nijedno računalo s punim diskom neće funkcionirati kako treba, a kod SSD-a treba barem 40% biti prazno kako bi normalno radio

Uvik kontra!!!
17 godina
odjavljen
Iskreno ne znam, ali kada instaliram Windowse, na C: disku mi kaže da je iskorišteno 4 i nešto sitno GB (x86). Ne znam u čemu je štos.

Daj sliku:D

Čak da si isključio hibernaciju, system restore, smanjio virtualnu memoriju, maknuo sav višak iz windowsa ne znam na koju foru bi došao na 4GB :D

10 godina
neaktivan

500 GB SSHD (5400RPM) + 8 GB SSD-Festplattenbooster, znaci to je hibridni disk, nista ssd-a?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
phanta kaže...

500 GB SSHD (5400RPM) + 8 GB SSD-Festplattenbooster, znaci to je hibridni disk, nista ssd-a?

Da, to ti je hibridni disk. Neznam točne performanse, ali zasigurno je brži od običnog HDD-a. Taj dio od 8GB se koristi kao veza između "storage-a" i samog RAM-a, kako bi se ubrza prijenos podataka.

Uvik kontra!!!
17 godina
odjavljen
phanta kaže...

Tako je, ovih 8GB je za keš od HDD u koji sprema podatke koji se najčešće koriste i tako ubrzava kompletni sistem. Znači normalno instaliraš na HDD.

12 godina
protjeran

Windows 8.1 nakon clean instala zauzima mi oko 17 gb a nakon svih nadogradnji windowsi doguraju na oko 24 gb.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
XXX kaže...

Daj sliku:D

Čak da si isključio hibernaciju, system restore, smanjio virtualnu memoriju, maknuo sav višak iz windowsa ne znam na koju foru bi došao na 4GB :D

Vrlo rado, ali komp na kojem se to događa je iznenada preminuo 25.6.2015. godine. R.I.P. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice