Evo ovako, moj tata je do nedavno koristio stari Dellov laptop(mislim na jako stari, nekih 20 godina), milim služio mu je za svrhu prebacivanja podataka na cnc mašinu. I sad u zadnje vrijeme hard disk je počeo otkazivati. Učitava neke datoteke i stane na nekih 23526 kb i stane, i jedino šta se može je uć u bios. E pa sad ako ima tko od ''starije garde'' da mi pomogne malo. Mislio sam dok hdd još uvijek ima neke funkcije da prebacim podatke na noviji laptop. Pa me znaima dali je to ikako moguće.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-ovisi o kvaru diska, dok 'vergla' postoji šansa.
problem je stari PATA 2.5" kojeg trebaš nabaviti (ispravnu zamjenu), kao i adapter za spojiti na noviji PC (za spašavanje-kopiranje). .. uz nešto znanja i alata za tu namjenu.
..btw, možda je problem disk, možda kontroler-MBO.. to nećeš znati dok ne provjeriš na drugom PCu.
Problem je u tome što nemamo di provjeriti jer laptop u kojem je taj HDD je iz 94.
može se .. a adapterom 2.5-na-3.5 PATA, problem je to pronaći po trgovinama cca 20kn (slika, slika detaljnija ). Moraš imati PATA kontroler-konektor na MBO, novije nemaju.
- ili još bolje, USB adapter, ima sva tri priključka (pata-sata), 100-150kn. (slika) slika...