Segate HDD iz starijeg laptopa

poruka: 4
|
čitano: 729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo ovako, moj tata je do nedavno koristio stari Dellov laptop(mislim na jako stari, nekih 20 godina), milim služio mu je za svrhu prebacivanja podataka na cnc mašinu. I sad u zadnje vrijeme hard disk je počeo otkazivati. Učitava neke datoteke i stane  na nekih 23526 kb i stane, i jedino šta se može je uć u bios. E pa sad ako ima tko od ''starije garde'' da mi pomogne malo. Mislio sam dok hdd još uvijek ima neke funkcije da prebacim podatke na noviji laptop. Pa me znaima dali je to ikako moguće.

"Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect -and I don't live to be- but before you start pointing fingers... make sure you hands are
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Segate HDD iz starijeg laptopa

-ovisi o kvaru diska, dok 'vergla' postoji šansa.

problem je stari PATA 2.5" kojeg trebaš nabaviti (ispravnu zamjenu), kao i adapter za spojiti na noviji PC (za spašavanje-kopiranje). .. uz nešto znanja i alata za tu namjenu.

..btw, možda je problem disk, možda kontroler-MBO.. to nećeš znati dok ne provjeriš na drugom PCu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Problem je u tome što nemamo di provjeriti jer laptop u kojem je taj HDD je iz 94.

"Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect -and I don't live to be- but before you start pointing fingers... make sure you hands are
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Segate HDD iz starijeg laptopa

može se .. a adapterom 2.5-na-3.5 PATA, problem je to pronaći po trgovinama cca 20kn (slika, slika detaljnija ). Moraš imati PATA kontroler-konektor na MBO, novije nemaju.

- ili još bolje, USB adapter, ima sva tri priključka (pata-sata), 100-150kn. (slika) slika...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 15:24 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice