Seagate ST2000DM001

poruka: 4
|
čitano: 1.492
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Seagate

Dakle kupio sam navedeni disk u nadi da cu dobiti onaj s 2x1tb pločama međutim nisam bio te srece,pa me zanima dali netko ima taj s 2x1 tb pločama  pa da usporedimo brzine čitanja pošto citam po forumu od seagate da su ovi s 3 ploče sporiji i to dosta.Evo mojih rezultata.

Min read: 95.6 mb/s

Max read: 200.5 mb/s

Average : 163.1 mb/s

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.4.2013 10:39 (mikes).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Seagate
mikes kaže...

Dakle kupio sam navedeni disk u nadi da cu dobiti onaj s 2x1tb pločama međutim nisam bio te srece,pa me zanima dali netko ima taj s 2x1 tb pločama  pa da usporedimo brzine čitanja pošto citam po forumu od seagate da su ovi s 3 ploče sporiji i to dosta.Evo mojih rezultata.

Min read: 95.6 mb/s

Max read: 200.5 mb/s

Average : 163.1 mb/s

A kakav je RAT? Ovo je nebitno.

13 godina
Seagate ST2000DM001

Ne znam sto bi taj RAT trebao biti,jel mozete malo pojasniti o čemu se radi

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.4.2013 23:04 (mikes).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Seagate ST2000DM001
mikes kaže...

Ne znam sto bi taj RAT trebao biti,jel mozete malo pojasniti o čemu se radi

Random Access Time - realno vrijeme pristupa podacima. Kako je ekstremno malo poslova koji imaju stalni kontinuirani sekvencijalni transfer (osim čistog kopiranja s diska na disk unutar mašine i nekih vrsta audio / video obrade) već se u pravilu radi o stalnim radom s podacima na raznim dijelovima diska i s malim datotekama to je puno bitniji parametar od sekvencijalnog transfera. Najbrži HDD-ovi (15k rpm, 2,5") nemaju bitno veći sekvencijalni transfer (npr, Seagate Savvio 15k3 ima sekvencijalni transfer praktički isti), ali RAT je nekoliko puta manji (od 13 - 15 ms za obične diskove do 2 ms za navedeni disk) čime je u praksi neuporedivo bolji i brži za ozbiljnu obradu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice